Ajudes, subvencions i finançament

Guies i Ajudes

PER A LES PERSONES EMPRENEDORES, PROFESSIONALS AUTÒNOMS I PIMES S’OFEREIX A CONTINUACIÓ UNA LLISTA D’AJUDES, SUBVENCIONS I FINANÇAMENT QUE PODEN RESULTAR D’INTERÈS PER A IMPULSA NOVES IDEES I PROMOURE NOUS PROJECTES EMPRESARIALS.

1. Ajuts en matèria de biodiversitat, sostenibilitat i medi ambient

DESCRIPCIÓ

  1. Ajudes per dur a terme activitats en l’àmbit de la biodiversitat terrestre, marina i litoral, el canvi climàtic i la qualitat ambiental. (annex I)
  2. Ajudes per contribuir al cofinançament nacional del programa LIFE de la Unió Europea. (annex II)
  3. Ajudes per elaborar projectes del Programa empleaverde, cofinançat pel Fons Social Europeu (FSE) en el marc del Programa operatiu d’ocupació, formació i educació 2014-2020. (annex III)
  4. Ajudes per fomentar i impulsar la sostenibilitat pesquera i aqüícola, en el marc del Programa plenamar, cofinançat pel Fons Europeu Marítim i de Pesca (FEMP) (annex IV)

Quantia

Consulteu-la segons l’opció seleccionada

Persones beneficiàries

  1. Les entitats i organitzacions sense ànim de lucre:
    • D’àmbit estatal o comunitari.
    • D’àmbit regional o local que participin en xarxes o programes de caràcter estatal o comunitari.
    • Han de tenir seu a Espanya, estar legalment constituïdes i inscrites en el registre corresponent.
  2. Els organismes públics de recerca, universitats públiques, corporacions de dret públic professionals i les que tinguin com a finalitat representar, promoure i defensar els interessos generals del comerç, la indústria, els serveis i la navegació, així com prestar serveis a les empreses que exerceixin les activitats indicades.
  3. Les administracions públiques i entitats locals integrades a xarxes o programes d’àmbit estatal o comunitari.
  4. Les entitats mercantils, o altres persones físiques o jurídiques, públiques o privades, en els casos i amb les especificitats i els requisits exigits en cada convocatòria.

Termini

Fins al 30 de juny de 2017

Més informació

A través de la pàgina web de la Fundació Biodiversitat, www.fundacion-biodiversidad.es

2. Suport financer a la inversió industrial en el marc de la política pública de reindustrialització i enfortiment de la competitivitat industrial l’any 2017

DESCRIPCIÓ

Actuacions finançables:

  1. Creació d’establiments industrials: inici d’una nova activitat de producció en qualsevol punt del territori nacional.
  2. Trasllat d’establiments industrials: canvi de localització d’una activitat de producció prèvia cap a qualsevol punt del territori nacional.
  3. Ampliacions de la capacitat de producció instal·lada en centres de producció existents, a través de la implantació de noves línies de producció. Pel que fa a la classificació del projecte segons les tipologies anteriors, s’entén per implantació d’una nova línia de producció l’adquisició del conjunt d’equips que permeten fabricar un producte de manera autònoma. Queden fora d’aquesta definició les actuacions sobre una línia existent, com poden ser les substitucions de maquinària i elements auxiliars de producció, les adaptacions o les millores d’aquestes.
  4. Millores i/o modificacions de línies de producció existents prèviament.

Quantia

Préstecs reemborsables de fins al 75% de la inversió finançable amb un termini d’amortització total de deu anys i tres anys de carència.

Beneficiaris

Societats vàlidament constituïdes que no formin part del sector públic i desenvolupin, ara o en el futur, una activitat industrial productiva enquadrada en la secció C, divisions de la 10 a la 32 de la CNAE 2009 (indústria manufacturera).

Termini

Del 30 de maig de 2017 al 17 de juliol de 2017.

Més informació

Ministeri d’Economia, Indústria i Competitivitat
Paseo de la Castellana, 162, 28046 Madrid
Tel.: 91 583 74 00

Departament d'Estudis de Planificación Jurídica