“Cita important per a contribuents, professionals i empresaris”

Editorial

Andreu López Patrón

Director Col·lectius Professionals

Benvolgut senyor,
Benvolguda senyora,

Durant aquest mes de juny i juliol, tots els contribuents, professionals i empresaris tenen una cita important amb Hisenda: ens referim a la presentació de les declaracions de la renda, patrimoni i societats de l’exercici 2017.

L’exercici 2017, que hem de declarar ara el 2018, està marcat per l’aprovació d’una sèrie de normes estatals que afecten les declaracions de l’IRPF i de l’impost sobre societats, sens perjudici d’altres novetats pròpies aprovades per les comunitats autònomes.

Com a novetats per a aquest exercici en renda i patrimoni, hem de destacar la possibilitat dels contribuents d’accedir a les seves dades fiscals i al resum de l’esborrany de declaració a través d’una aplicació per a dispositius mòbils (app), i els límits per aplicar el mètode d’estimació objectiva (mòduls) i de la compensació entre pèrdues patrimonials i rendiments del capital mobiliari de la base de l’estalvi, entre altres novetats. A més, es prorroga el restabliment de l’impost sobre el patrimoni també el 2017. No obstant això, cal tenir en compte la potestat normativa de les comunitats autònomes, que tenen les seves pròpies bonificacions i escales de gravamen.

Quant a la declaració de l’impost sobre societats, podem destacar l’exempció per dividends, la reversió dels deterioraments de valor de participacions i la limitació a la compensació de bases imposables negatives, operacions vinculades i canvis en els pagaments fraccionats per a grans empreses. També s’ha modificat i millorat la deducció per inversions en produccions espanyoles de llargmetratges cinematogràfics i de sèries audiovisuals.

En l’àmbit laboral, intentarem analitzar el contracte de formació i els avantatges que pot aportar a l’empresa. Entre altres incentius, les empreses que contractin treballadors en formació i aprenentatge obtindran una reducció en les quotes empresarials del 100% en empreses de menys de 250 treballadors i del 75% en les de més de 250 treballadors.

D’altra banda, en el nostre apartat de “Guies i ajuts”, intentarem donar-vos alguns consells i pautes sobre un tema important per a empresaris i professionals, com és el relatiu a les claus per constituir una societat limitada.

Per mantenir-vos informats ens plau enviar-vos la nostra News Professional BS Informa del mes de juny de 2018, amb aquests continguts d’actualitat, i com sempre us oferim la nostra millor oferta de productes i serveis financers i us aportem informació pràctica i de valor, reflexions i exemples que els ajudin a créixer i millorar en l’activitat professional. Per a qualsevol empresari o professional la seva empresa és una de les parts més important del seu patrimoni i és de vital importància conèixer-ne el valor. De vegades, molts volen vendre les empreses, però desconeixen el valor intrínsec dels seus negocis. Doncs bé, en aquesta secció us donem alguns consells pràctics sobre valoració d’empreses, tenint en compte que el preu final estarà subjecte a un procés de negociació entre la part compradora i la venedora, en el qual es consideraran múltiples elements i factors.

Seguint la línia marcada en anteriors publicacions, exposarem la gran tasca social que duen a terme els col·lectius professionals, que fàcilment es comprova en les activitats que realitzen i que no sempre transcendeixen. Per això incloem també diverses seccions destinades a recollir i difondre les experiències, els testimonis i els casos d’èxit d’aquests col·lectius. En aquest número tindrem diverses opinions de reconeguts professionals i la seva experiència professional.

També incloem en aquesta revista diverses seccions destinades a informar-vos i donar-vos idees i consells, així com indicar-vos les ajudes i subvencions que podeu obtenir com a professional i inversor. A més, a la nostra secció de respostes professionals podreu consultar una sèrie de pronunciaments emesos per la Direcció General de Tributs (DGT) entorn dels problemes fiscals dels productes financers i l’activitat professional.

Per acabar, li volem agrair la confiança dipositada en els nostres serveis i desitgem que aquest número de la revista sigui del seu grat.

Feliç estiu i fins aviat!

Rebi una salutació cordial.

Andreu López Patrón
Director Col·lectius Professionals