Els avantatges del contracte de formació i aprenentatge

Actualitat Econòmica & Professional

El contracte de formació és el contracte bonificat que més avantatges pot aportar a l’empresa. Entre altres incentius, les empreses que contractin treballadors en formació i aprenentatge obtindran una reducció en les quotes empresarials del 100% en empreses de menys de 250 treballadors i del 75% en les de més de 250 treballadors. També les empreses rebran incentius per al finançament de la formació, que consistiran en bonificacions en les quotes empresarials per un nombre d’hores equivalent als percentatges de la jornada laboral. Per a tota mena de treballadors serà del 25% el primer any i del 15% els dos anys successius. Seguretat Social, atur, protecció per cessament d’activitat, fons de garantia salarial i formació professional per a l’exercici 2018.

El contracte per a la formació i l’aprenentatge està destinat a afavorir l’accés a la primera feina dels joves. Un dels seus objectius és dotar els treballadors d’una qualificació professional en un règim que alterna la formació amb l’activitat laboral retribuïda en una empresa. L’activitat formativa s’emmarca en el sistema de formació professional per a l’ocupació (certificats de professionalitat) o en el sistema educatiu (títol de formació professional). Des de gener de 2016 la normativa estableix que la formació del contracte per a la formació i l’aprenentatge s’imparteixi de manera presencial o en línia.

Requisits dels treballadors:

  • Que no tinguin qualificació per a un contracte en pràctiques.
  • Que tinguin entre 16 i 25 anys (menys de 30 anys fins que la taxa d’atur se situï per sota del 15%).
  • No hi ha límit d’edat per a les persones amb discapacitat, els col·lectius d’exclusió social en empreses d’inserció i alumnes d’escoles taller, cases d’ofici, tallers d’ocupació i programes d’ocupació-formació.

Durada: mínim d’1 any i màxim de 3 anys (mínim de 6 mesos per conveni col·lectiu).

Salari: No inferior al salari mínim interprofessional (SMI).

Incentius per a l’empresa:

  • Reducció de les quotes empresarials al 100% per a les empreses de menys de 250 treballadors i del 75% per a les empreses de més de 250 treballadors. El Reial decret llei 6/2016, de 23 de desembre, de mesures urgents per a l’impuls del sistema nacional de garantia juvenil, estableix que en el cas dels treballadors inscrits en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil, aquest incentiu, en els mateixos percentatges, consistirà en una bonificació.
  • Finançament de la formació: bonificacions en les quotes empresarials per un nombre d’hores equivalent als percentatges de la jornada laboral següents:

    Treballadors Anys del contracte
    Primer any Segon any Tercer any
    En general 25% 15% 15%

    Bonificació addicional per finançar els costos de tutorització de l’empresa, amb una quantia màxima d’1,5 euros per alumne i hora de tutoria, amb un màxim de 40 hores per mes i alumne. En empreses de menys de 5 treballadors la quantia màxima pot ser de 2 euros per alumne i hora de tutoria.

  • Si es transforma en indefinits durant 3 anys: 1.500 € o 1.800 € per a dones. En el cas de treballadors inscrits en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil, aquest incentiu, en els mateixos percentatges, consistirà en una bonificació.

Beneficis per al treballador:

  • Reducció del 100% de la quota del treballador
  • Protecció social total
  • Atur
  • Qualificació professional

Distribució entre activitat laboral i activitat formativa

La jornada laboral es distribuirà segons els percentatges següents:

Activitat laboral Activitat formativa
Primer any 75% 25%
Segon any 85% 15%
Tercer any 85% 15%

Aspectes formatius

L’activitat laboral desenvolupada pel treballador a l’empresa ha d’estar relacionada amb l’activitat formativa.

L’objectiu de la formació és la qualificació professional de les persones treballadores.

  • Títols de Formació Professional de grau mitjà o superior.
  • Certificats de professionalitat de nivell 1, 2 i 3 de qualificació.

Pot incloure formació complementària que estigui inclosa al Catàleg d’Especialitats Formatives.

En el sistema de formació per a l’ocupació es pot impartir en modalitat presencial o teleformació als centres acreditats/inscrits.

En el sistema educatiu es pot impartir en modalitat presencial o a distància.

L’activitat formativa del contracte per a la formació i l’aprenentatge ha d’estar autoritzada abans del seu inici pel Servei Públic d’Ocupació competent.

Costos de la formació i el seu finançament

  • Mitjançant bonificacions en les quotes empresarials de la Seguretat Social.
  • Els costos finançables de la formació es calculen segons els mòduls:
    • Modalitat presencial: costos hora/participant són de 8 euros.
    • Modalitat a distància/teleformació: costos hora/alumne són de 5 euros.
    • Bonificació addicional per tutorització: quantia màxima d’1,5 euros per alumne i hora de tutoria, amb un màxim de 40 hores per mes i alumne.
    • En empreses de menys de 5 treballadors, l’import de la quantia màxima anterior és de 2 euros per alumne i hora.
  • La quantia màxima de les bonificacions que l’empresa es pot aplicar és la corresponent a un nombre d’hores equivalent al 25% de la jornada durant el primer any i al 15% d’aquesta durant el segon i el tercer any. En el cas dels contractes els beneficiaris dels quals estiguin inclosos en el Sistema de Garantia Juvenil, l’import dels percentatges anteriors serà del 50% i del 25%, respectivament.
  • En el pagament als centres de formació acreditats o autoritzats, de titularitat privada, l’empresa abonarà mensualment al centre el cost de la formació, i per això es podran aplicar les bonificacions corresponents a les quotes a la Seguretat Social.
    • El centre emetrà mensualment a l’empresa una factura especificant-hi: nom del centre, representant d’aquest, dades de les persones participants, formació efectuada, nombre d’hores de formació del mes liquidat i data de la factura.
    • El centre de formació o l’empresa, si escau, ha de comunicar al Servei Públic d’Ocupació Estatal, mitjançant el registre electrònic, totes les dades anteriors, periòdicament segons es vagi facturant o dins del mes següent a la finalització de l’exercici pressupostari.
  • La formació complementària serà finançable a través del pressupost del Servei Públic d’Ocupació Estatal.
Departament d'Estudis de Planificación Jurídica

Un últim consell.
La millor garantia per evitar sorpreses i complir la normativa vigent és deixar-se assessorar per un professional degudament qualificat i que pertanyi a un col·legi professional o associació professional de reconegut prestigi.