Ajudes, subvencions i finançament

Guies i Ajudes

PER A LES PERSONES EMPRENEDORES, PROFESSIONALS AUTÒNOMS I PIMES S’OFEREIX A CONTINUACIÓ UNA LLISTA D’AJUDES, SUBVENCIONS I FINANÇAMENT QUE PODEN RESULTAR D’INTERÈS PER A IMPULSA NOVES IDEES I PROMOURE NOUS PROJECTES EMPRESARIALS.

1. Programa d’ajudes a la implantació d’infraestructures de recàrrega de vehicles elèctrics (Pla MOVALT infraestructures)

DESCRIPCIÓ

Promoció a la implantació de sistemes de recàrrega de bateries per a vehicles elèctrics, tant en la modalitat d’adquisició directa com en la d’operacions de finançament per rènting, inclosos els aparcaments o estacionaments públics permanents, les zones d’estacionament d’empreses o la infraestructura a la via pública.

Quantia:

Sense determinar

Beneficiaris:

  1. Les empreses privades, constituïdes vàlidament a Espanya en el moment de presentar la sol·licitud, i altres tipus de persones jurídiques amb el número d’identificació fiscal (NIF) que comenci per les lletres A, B, C, D, E, F, G, J, N, R o W.

  2. Les entitats locals i les entitats públiques vinculades o dependents d’aquestes, sempre que compleixin el que disposa, en relació amb el termini màxim de pagament a proveïdors, la Llei orgànica 2/2012, de 27 d’abril, d’estabilitat pressupostària i sostenibilitat financera, per a la qual cosa han d’aportar una certificació de la intervenció local sobre el període mitjà de pagament a proveïdors, que no pot superar en més de 30 dies el termini màxim establert a aquest efecte.

  3. Les administracions de les comunitats autònomes i les entitats públiques vinculades o dependents d’aquestes, sempre que compleixin el que disposa l’article 20.3 de la Llei orgànica 2/2012, de 27 d’abril, d’estabilitat pressupostària i sostenibilitat financera, i la resta de legislació aplicable.

  4. Altres entitats públiques vinculades o dependents de l’Administració General de l’Estat.

Termini:

Fins al 31 de desembre de 2018.

Més informació:

A través de la seu electrònica de l’IDAE (https://sede.idae.gob.es/)
Ministeri d’Energia, Turisme i Agenda Digital
Paseo de la Castellana, 160, 28046 Madrid
Tel.:  913 49 40 00

2. Ajudes per la Fundació Biodiversitat

DESCRIPCIÓ

Suport a activitats que tinguin relació directa amb les línies d’actuació que integren el pla d’actuació aprovat anualment pel Patronat de la Fundació Biodiversitat, i que, en la data de publicació, són les següents:

  • Biodiversitat terrestre
  • Biodiversitat marina i litoral
  • Canvi climàtic i qualitat ambiental
  • Economia i ocupació verda
  • Relacions internacionals

Quantia:

  1. L’empresa beneficiària disposarà de 50 hores d’assessorament, que consistiran en 20 hores de diagnòstic, 20 hores d’assessorament temàtic i 10 hores de seguiment.

  2. El preu del servei objecte d’ajuda és de 6.497,29 euros per empresa industrial beneficiària, impostos inclosos.

Beneficiaris:

  1. Les entitats i les organitzacions sense ànim de lucre.
  2. Els organismes públics de recerca, universitats públiques, corporacions de dret públic professionals i les que tinguin com a finalitat representar, promoure i defensar els interessos generals del comerç, la indústria, els serveis i la navegació, així com prestar serveis a les empreses que exerceixin les activitats indicades.
  3. Les administracions públiques i entitats locals integrades a xarxes o programes d’àmbit estatal o comunitari.
  4. Les entitats mercantils, o altres persones jurídiques, públiques o privades, en els casos i amb les especificitats i els requisits exigits en cada convocatòria.

Termini:

El termini per presentar sol·licituds començarà des de l’endemà de la data de publicació de la convocatòria fins a la data final fixada en aquesta.

Més informació:

Ministeri d’Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient
Paseo de la Infanta Isabel, 1, 28014 Madrid
Tel.: 913 47 53 68

3. Joves emprenedors

DESCRIPCIÓ

Suport a les pimes de constitució recent, creades per joves, perquè puguin dur a terme les inversions que necessita el projecte en la fase inicial.

Quantia:

Import mínim: 25.000 euros
Import màxim: 75.000 euros

Beneficiaris:

Ser pime d’acord amb la definició de la Unió Europea, tenir personalitat jurídica pròpia independent de la dels socis o partícips i estar constituïda, com a màxim, en els 24 mesos anteriors a la sol·licitud.

Termini:

31 de desembre de 2018.

Més informació:

ENISA, Empresa Nacional de Innovacion, S.A.
Carrer de José Abascal, 4,
28003 Madrid
Tel.: 915 70 82 00

4. Línia Creixement

DESCRIPCIÓ

Suport al finançament de projectes destinats a una millora competitiva dels sistemes productius i/o el canvi de model productiu; expansió mitjançant l’ampliació de la capacitat productiva, avenços tecnològics, augment de gamma de productes/serveis, diversificació de mercats, etc.; cerca de capitalització i/o deute en mercats regulats i finançament de projectes empresarials a través d’operacions societàries.

Quantia:

Import mínim: 25.000 euros
Import màxim: 1.500.000 euros

Beneficiaris:

Ser pime d’acord amb la definició de la Unió Europea, tenir personalitat jurídica pròpia independent de la dels socis o partícips i estar constituïda, com a màxim, en els 24 mesos anteriors a la sol·licitud.

Termini:

31 de desembre de 2018.

Més informació:

ENISA, Empresa Nacional de Innovacion, S.A.
Carrer de José Abascal, 4,
28003 Madrid
Tel.: 915 70 82 00

Departament d'Estudis de Planificación Jurídica