Lectura recomanada i resum de la pel·lícula

Per desconnectar

Lectura recomanada

EL PENSAMIENTO CREATIVO

Edward de Bono

Editorial Paidós
Data d’edició: 27/09/2016
460 pàgines
ISBN: 9788449332470

El poder del pensament lateral per a la creació de noves idees. Edward de Bono demostra en aquesta obra que referir-se al pensament creatiu no és cap utopia: en el fons, les eines formals de la creativitat es basen en la lògica dels sistemes d’autoorganització, lluny del model “fantasiós” a què ens han acostumat certs investigadors amb les seves teories.

Els més de vint-i-cinc anys d’experiència, recerca i reflexió del seu autor el converteixen en un llibre fonamental per als que han de fer servir el pensament creatiu en la vida quotidiana.

CUSTOMER EXPERIENCE. LA FÓMULA DEL ÉXITO PARA ENAMORAR CLIENTES

Marcos Álvarez Orozco

Profit Editorial
Data d’edició: 20/09/2016
240 pàgines
ISBN: 9788416583775

Tan sols dos anys després que Steve Jobs presentés el primer iPhone el gener de 2007, Apple, que mai no havia venut telèfons mòbils fins ara, desbancava Nokia com a líder de vendes en el sector de la telefonia. Apple va canviar la indústria de la comunicació i, el que és més important, la vida dels seus clients. El secret de l’èxit? Avançar-se als competidors en descobrir i oferir una experiència extraordinària als clients.

Actualment, el client és qui té el poder a través de l’smartphone. Les regles del joc han canviat, i aquelles organitzacions que no siguin capaces de veure-ho i de tenir-ho en compte poden tenir clar que tenen els dies comptats. Si ets dels que pensen que per tenir èxit en l’era actual de l’experiència el més important és posar el client al centre del negoci, aquest és sens dubte el manual que estaves buscant.

Després de llegir aquest llibre, coneixeràs i seràs capaç d’implantar en la teva empresa el model Ventas amb Valor®, que t’ajudarà a orientar estratègicament la cultura de la l’empresa cap als clients i a desenvolupar accions de solvència provada per aconseguir sorprendre els clients i aconseguir resultats extraordinaris. La fórmula infal·lible per enamorar els clients es basa en tres pilars:

  • Valorar els empleats: generant més compromís sobre els resultats.
  • Aportar valor al client: a través d’una experiència memorable.
  • Augmentar el valor de la companyia: incrementant el resultat del negoci.

QUIÉN OBTIENE QUÉ Y POR QUÉ. LA NUEVA ECONOMÍA DEL DISEÑO DE MERCADOS

Alvin E. Roth

Antoni Bosch Editor, S.A.
Data d’edició: 05/10/2016
308 pàgines
ISBN: 9788494488023

Aquesta obra ens revela una sèrie de principis que regeixen les activitats més diverses (unes de trivials i altres de capaces de canviar-nos la vida) i en les quals els diners solen exercir un paper discret o nul.

En aquest llibre, Alvin Roth ens mostra la freqüència dels mercats “d’aparellament”, en els quals els diners no són un factor determinant. Ens passeja des d’una tribu d’aborígens en la qual els matrimonis dels primogènits s’acorden abans que neixin fins a pàgines web com Airbnb o Uber, l’èxit de les quals es deu en gran manera en un disseny impecable del mercat.

Si alguna vegada has estat seleccionat per a una feina o has escollit algú per a un lloc de treball, si has sol·licitat ingressar en una universitat o has buscat escola per als fills, si has proposat a algú una cita o si te l’han proposada a tu, llavors has participat en un mercat d’aparellament. Roth ens mostra quins factors fan que aquests mercats funcionin o no funcionin.

“Si vols que un mercat funcioni millor, Al Roth és la persona que et pot ajudar. El seu nou llibre és divertit i convincent: ciències socials en la millor versió.”

Resum de la pel·lícula

Nacido en Siria

Títol original: Nacido en Siria
Gènere: Documental
Nacionalitat: Espanya
Any: 2016
Director: Hernán Zin
Guió: Jose F. Ortuño, Hernán Zin
Repartiment: ???

Sinopsi:

Des que va començar la guerra civil a Síria, uns quatre milions de sirians han hagut d’abandonar el país per fugir de la violència. Més de la meitat són nens. Nacido en Siria narra el periple d’aquests refugiats des del punt de vista dels nens que viuen aquest calvari: els abusos de les màfies, les inclemències del mar, la incertesa sobre un futur a què la gran majoria s’enfronta amb poc més del que porten, i descobrirem que arribar a la seva destinació és només el començament d’una nova odissea: la de la integració en una terra nova i, en molts casos, hostil. L’èxode de refugiats més gran des de la Segona Guerra Mundial vist a un metre i mig d’altura a través de set històries de guerra, patiment i desesperació..., però també de superació, innocència, valor i esperança, que ens permetran entendre què significa haver nascut a Síria.

La Ciudad de las Estrellas - La La Land

Títol original: La La Land
Gènere: Musical, Drama
Nacionalitat: Estats Units
Any: 2016
Director: Damien Chazelle
Guió: Damien Chazelle
Repartiment: Emma Stone, Ryan Gosling, J.K. Simmons, Finn Wittrock, Sandra Rosko, Sonoya Mizuno, Rosemarie DeWitt, Tom Everett Scott, Callie Hernandez, Amiée Conn, Jessica Rothe, John Legend, Ana Flavia Gavlak, Josh Pence, Ashley Caple

Sinopsi:

La pel·lícula comença com tot a Los Angeles: a l’autopista. Aquí és on en Sebastian coneix la Mia, gràcies a un desdenyós clàxon enmig d’un embús, que reflecteix a la perfecció l’estancament de les seves vides. Els dos estan centrats en les esperances habituals que ofereix la ciutat. En Sebastian intenta convèncer la gent en ple segle XXI perquè els agradi el jazz tradicional i la Mia només vol acabar, per una vegada, una prova de càsting sense que la interrompin amb un “gràcies per venir”. Cap dels dos no imagina que la seva inesperada trobada els portarà per un camí que mai no haurien pogut recórrer sols.

Contratiempo

Títol original: Contratiempo
Gènere: Thriller
Nacionalitat: Espanya
Any: 2017
Director: Oriol Paulo
Guió: Oriol Paulo
Repartiment: Mario Casas, Ana Wagener, Jose Coronado, Bárbara Lennie, Francesc Orella, Paco Tous, David Selvas, Iñigo Gastesi

Sinopsi:

Acusant d’un assassinat del qual es declara innocent, l’empresari d’èxit Adrián Doria contracta els serveis de Virginia Goodman, la millor preparadora de testimonis del país. En el transcurs d’una nit, tots dos treballaran per trobar un dubte raonable que l’alliberi de la presó. L’aparició d’un nou testimoni de càrrec amenaça de destrossar l’estratègia de la defensa i els obliga a recompondre a contrarellotge les peces d’un puzle impossible.

Departament d'Estudis de Planificación Jurídica