Actualitzi el seu navegador

Actualitzi el seu navegador

Està fent servir una versió antiga del seu navegador. Li recomanem que l’actualitzi o canviï d’explorador per millorar la seva experiència al web.

Altres webs del grup Oficines
Lupa Ajuda urgentAjuda

Cargando...

M'han robat dades bancàries

Sospites que t’han robat la teva clau d’accés? Canvia-la ara.

També pots trucar al 963 085 000 (des de territori nacional) o al 963 085 000 (des de l’estranger) per tal que un gestor et pugui assistir personalment.

Si sospites que t’han robat dades bancàries, com ara la teva contrasenya o altra informació confidencial dels teus comptes, la primera cosa que has de fer és canviar la teva clau d’accés per tal d’assegurar-te que la teva contrasenya anterior queda sense ús.

Et podem ajudar amb aquesta situació ara mateix des d’aquesta mateixa pàgina:

• Accedeix al botó “Canviar la meva clau” per deixar sense ús la que utilitzaves fins ara. Pots veure el botó a l’inici d’aquesta pàgina.

 Truca al telèfon d’ajuda per tal que un gestor t’atengui personalment.

Alguns consells pràctics

Pots aplicar algunes pràctiques en el teu dia a dia per mantenir segures les teves dades davant dels ciberdelinqüents. Segueix aquestes recomanacions:

- Canvia periòdicament el PIN de la teva targeta i la contrasenya d’accés a la teva banca a distància.
- No anotis mai les teves claus.
- No entreguis mai el teu usuari i contrasenya (o altres dades personals) quan t’ho demanin per SMS, correu electrònic, etc.
- Fixa’t en l’última data i hora de connexió quan accedeixis a la teva banca a distància.

Pràctiques més comunes

Hi ha una sèrie de pràctiques que són les més recurrents a Internet i que has de conèixer per mantenir les teves dades tan segures com sigui possible.

• Phishing. El phishing és l’intent de robatori de contrasenyes o altra informació confidencial per accedir a comptes bancaris aliens. Els fraus més comuns consisteixen en la creació de pàgines i/o portals falsos i la falsificació de l’origen de missatges de correu electrònic (encara que també es poden utilitzar els missatges SMS, el fax o el telèfon). Aquestes dues tècniques s’utilitzen per a la captació fraudulenta de contrasenyes a serveis i aplicacions de tercers o altra informació confidencial, com ara números de comptes i de targetes (inclosa la data de caducitat), amb la finalitat d’accedir a la seva informació o fer operacions en nom seu. Tingues en compte que Banc Sabadell mai et demanarà que introdueixis les teves dades bancàries o les teves claus d’accés a través d’un enllaç.

Saber-ne més

La tècnica habitualment consisteix a crear una adreça i pàgines a Internet amb un nom pràcticament idèntic al de l’empresa o el portal que s’intenta suplantar. El nom pot canviar en uns pocs caràcters, moltes vegades només en un. En l’adreça fraudulenta s’han creat pàgines que poden ser idèntiques o molt semblants a les veritables.

Les víctimes del frau reben correus electrònics suposadament enviats per l’empresa real (en aquest cas, l’adreça de correu que els emet és imitada totalment), en què són convidats, amb l’argument d’algun motiu d’interès, a adreçar-se a les pàgines fraudulentes, on els és demanada la seva identificació, la seva contrasenya o altres dades d’accés. Una vegada introduïdes, aquestes dades són robades. Així, amb aquestes dades ja es pot accedir al lloc real i efectuar les funcions o les operacions que les dades permetin.


 Malware. El malware és un programari que s’instal·la en l’ordinador sense el consentiment de l’usuari i que té com a objectiu principal robar dades bancàries per poder accedir als seus comptes. Una de les prevencions que cal tenir en compte és assegurar-te que tens el sistema operatiu i el navegador actualitzats.


• Virus. Els virus s’instal·len en l’ordinador sense el coneixement de l’usuari i tenen finalitats malicioses com destruir o robar informació o provocar disfuncions en l’equip o en la xarxa a la qual es connecten. Un virus, a més d’actuar en l’ordinador afectat, es propaga a altres amb els quals pugui tenir relació o connexió. No utilitzar programes o fitxers desconeguts i no obrir correus electrònics de remitents que no coneguis poden ser algunes mesures de prevenció.
 

Necessito contactar urgentment amb el banc

Contactar