Actualitzi el seu navegador

Actualitzi el seu navegador

Està fent servir una versió antiga del seu navegador. Li recomanem que l’actualitzi o canviï d’explorador per millorar la seva experiència al web.

Altres webs del grup Oficines
Lupa Ajuda urgentAjuda

Cargando...

M'han robat dades bancàries

Sospita que li han robat la seva clau d’accés? Canviï-la ara.

També pot trucar al 963 085 000 (des de territori nacional) o al +34 902 343 999 (des de l’estranger) per tal que un gestor el pugui assistir personalment.

Si sospita que li han robat dades bancàries, com ara la seva contrasenya o altra informació confidencial dels seus comptes, la primera cosa que ha de fer és canviar la seva clau d’accés per tal d’assegurar-se que la seva contrasenya anterior queda sense ús.

El podem ajudar amb aquesta situació ara mateix des d’aquesta mateixa pàgina:
 
• Accedeixi al botó “Canviar la meva clau” per deixar sense ús la que utilitzava fins ara. Pot veure el botó a l’inici d’aquesta pàgina.

Truqui al telèfon d’ajuda per tal que un gestor l’atengui personalment.

Alguns consells pràctics

Pot aplicar algunes pràctiques en el seu dia a dia per mantenir segures les seves dades davant dels ciberdelinqüents. Segueixi aquestes recomanacions:

- Canviï periòdicament el PIN de la seva targeta i la contrasenya d’accés a la seva banca a distància.
- No anoti mai les seves claus.
- No entregui mai el seu usuari i contrasenya (o altres dades personals) quan li ho demanin per SMS, correu electrònic, etc.
- Fixi’s en l’última data i hora de connexió quan accedeixi a la seva banca a distància.
 
Pràctiques més comunes

Hi ha una sèrie de pràctiques que són les més recurrents a Internet i que ha de conèixer per mantenir les seves dades tan segures com sigui possible.

Phishing. El phishing és l’intent de robatori de contrasenyes o altra informació confidencial per accedir a comptes bancaris aliens. Els fraus més comuns consisteixen en la creació de pàgines i/o portals falsos i la falsificació de l’origen de missatges de correu electrònic (encara que també es poden utilitzar els missatges SMS, el fax o el telèfon). Aquestes dues tècniques s’utilitzen per a la captació fraudulenta de contrasenyes a serveis i aplicacions de tercers o altra informació confidencial, com ara números de comptes i de targetes (inclosa la data de caducitat), amb la finalitat d’accedir a la seva informació o fer operacions en nom seu. Tingui en compte que Banc Sabadell mai li demanarà que introdueixi les seves dades bancàries o les seves claus d’accés a través d’un enllaç

Saber-ne més

La tècnica habitualment consisteix a crear una adreça i pàgines a Internet amb un nom pràcticament idèntic al de l’empresa o el portal que s’intenta suplantar. El nom pot canviar en uns pocs caràcters, moltes vegades només en un. En l’adreça fraudulenta s’han creat pàgines que poden ser idèntiques o molt semblants a les veritables.

Les víctimes del frau reben correus electrònics suposadament enviats per l’empresa real (en aquest cas, l’adreça de correu que els emet és imitada totalment), en què són convidats, amb l’argument d’algun motiu d’interès, a adreçar-se a les pàgines fraudulentes, on els és demanada la seva identificació, la seva contrasenya o altres dades d’accés. Una vegada introduïdes, aquestes dades són robades. Així, amb aquestes dades ja es pot accedir al lloc real i efectuar les funcions o les operacions que les dades permetin.

 

Malware. El malware és un programari que s’instal·la en l’ordinador sense el consentiment de l’usuari i que té com a objectiu principal robar dades bancàries per poder accedir als seus comptes. Una de les prevencions que cal tenir en compte és assegurar-se que té el sistema operatiu i el navegador actualitzats.

Virus. Els virus s’instal·len en l’ordinador sense el coneixement de l’usuari i tenen finalitats malicioses com destruir o robar informació o provocar disfuncions en l’equip o en la xarxa a la qual es connecten. Un virus, a més d’actuar en l’ordinador afectat, es propaga a altres amb els quals pugui tenir relació o connexió. No utilitzar programes o fitxers desconeguts i no obrir correus electrònics de remitents que no conegui poden ser algunes mesures de prevenció.

 

 

Necessito contactar urgentment amb el banc

Contactar