Ajudes, subvencions i finançament

Guies i Ajudes

PER A LES PERSONES EMPRENEDORES, PROFESSIONALS AUTÒNOMS I PIMES S’OFEREIX A CONTINUACIÓ UNA LLISTA D’AJUDES, SUBVENCIONS I FINANÇAMENT QUE PODEN RESULTAR D’INTERÈS PER A IMPULSA NOVES IDEES I PROMOURE NOUS PROJECTES EMPRESARIALS.

1. Subvencions destinades a l’obtenció d’avals de la SAECA per titulars d’explotacions agràries amb activitat en determinats cultius cítrics

DESCRIPCIÓ

Subvencions estatals destinades a sufragar el cost dels avals concedits per la Societat Anònima Estatal de Caució Agrària (SAECA) a titulars d’explotacions agràries que en la seva activitat incloguin el cultiu de tarongers, mandariners o llimoners, necessaris per a obtenir préstecs d’entitats financeres en les condicions i els termes regulats.

Quantia

Les subvencions consistiran en el finançament de l’import total de la comissió de gestió de l’aval de la SAECA.

Es finançarà, a més, la comissió d’estudi de l’aval de la SAECA en els següents supòsits:

  1. Quan les explotacions hagin subscrit una assegurança en la línia d’assegurances per a explotacions de cítrics en el marc del 39è o el 40è Pla d’assegurances agràries combinades.
  2. A les explotacions el titular de les quals sigui soci d’una organització de productors de fruites i hortalisses reconeguda.
  3. A les explotacions el titular de les quals sigui un jove agricultor, que segons aquest reial decret no ha de tenir més de 40 anys d’edat, l’any en què es presenti la sol·licitud de l’ajuda.

Beneficiaris

Les persones físiques o jurídiques, que desenvolupin l’activitat agrària en l’àmbit de la producció assenyalada en el Article 1.1, i que subscriguin avals amb la SAECA en el marc de préstecs amb entitats financeres avalats per aquesta entitat.

En el cas d’explotacions el titular de les quals sigui una entitat associativa, els seus membres es podran acollir als ajuts quan subscriguin préstecs amb entitats financeres avalats per la SAECA, per tal d’aportar el capital prestat a la seva entitat associativa.

Termini

15 octubre de 2019

Més informació

Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació
Paseo de la Infanta Isabel, 1
28014 Madrid
Tel.: 91 347.5368 i 91 347.5724

2. Ajuts a projectes d’R+D+I, en el marc del Programa estatal de generació de coneixement i enfortiment científic i tecnològic del sistema d’R+D+I i del Programa estatal d’R+D+I orientat als reptes de la societat, del Pla estatal d’R+D+I 2017-2020

DESCRIPCIÓ

Ajuts per al desenvolupament de projectes d’investigació, desenvolupament i innovació, programes estratègics i actuacions de dinamització dutes a terme pels organismes d’investigació i de difusió de coneixements

Projectes subvencionables:

  1. Projectes de Generació de Coneixement (PGC), sense orientació temàtica prèviament definida, que estan motivats per la curiositat científica i tenen per objectiu primordial l’avenç del coneixement, independentment de l’horitzó temporal i de l’àmbit d’aplicació.
  2. Projectes “Reptes Investigació” (RTI), orientats a la resolució de problemes vinculats als vuit grans reptes de la societat inclosos en el Pla estatal.

Persones beneficiàries:

  1. Organismes públics d’investigació definits en l’article 47 de la Llei 14/2011, d’1 de juny, de la ciència, la tecnologia i la innovació.
  2. Universitats públiques, els seus instituts universitaris, i les universitats privades amb capacitat i activitat demostrada en R+D+I, d’acord amb el que preveu la Llei orgànica 6/2001, de 21 de desembre, d’universitats, que estiguin inscrites en el Registre d’Universitats, Centres i Títols, creat pel Reial decret 1509/2008, de 12 de setembre.
  3. Entitats i institucions sanitàries públiques i privades sense ànim de lucre, vinculades o concertades amb el sistema nacional de salut, que desenvolupin activitats de R+D+I.
  4. Instituts d’investigació sanitària acreditats d’acord amb el que s’estableix al Reial decret 279/2016, de 24 de juny, sobre acreditació d’instituts d’investigació biomèdica o sanitària i normes complementàries.
  5. Centres tecnològics i centres de suport a la innovació tecnològica d’àmbit estatal que estiguin inscrits en el registre de centres creat pel Reial decret 2093/2008, de 19 de desembre, pel qual es regulen els centres tecnològics i els centres de suport a la innovació tecnològica d’àmbit estatal i es crea el registre d’aquests centres.
  6. Altres centres públics d’R+D+I, amb personalitat jurídica pròpia, que als seus estatuts o al seu objecte social, o en la normativa que els reguli, tinguin l’R+D+I com a activitat principal.
  7. Centres privats d’R+D+I, sense ànim de lucre i amb personalitat jurídica pròpia, que tinguin definida als seus estatuts o al seu objecte social o en la normativa que els reguli, l’R+D+I com a activitat principal.

Termini

17 d’octubre de 2019

Més informació

Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats
Paseo de la Castellana, 162
Tel.: 912 582 852

3. Ajuts econòmics a corporacions locals per al desenvolupament de programes de prevenció de les drogodependències

DESCRIPCIÓ

Ajuts econòmics per a la realització de projectes d’investigació sobre drogodependències fets per entitats públiques o privades sense ànim de lucre, en règim de concurrència competitiva, en el marc del Programa nacional de biomedicina, d’acord amb el que s’estableix al Pla nacional d’R+D+I i als plans d’acció plurianuals sobre drogues.

Quantia:

Sense determinar.

Beneficiaris:

Els centres espanyols d’R+D tant públics com privats sense ànim de lucre.

Termini

15 d’octubre de 2019

Més informació:

Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social
Paseo del Prado, 18,
28014 Madrid
Tel.: 901 40 01 00

4. Línia emprenedors. Finançament de projectes en les primeres fases de vida de pimes promogudes per emprenedors, sense límit d’edat

Quantia:

  • Import mínim del préstec: 25.000 euros
  • Import màxim del préstec: 300.000 euros
  • Per determinar-ne l’import es valoren, entre d’altres factors, la quantitat de fons propis i l’estructura financera de l’empresa.
  • El tipus d’interès s’aplica en dos trams:
         - Primer tram: euríbor + 3,75%
         - Segon tram: apliquem un interès variable en funció de la rendibilitat financera de l’empresa, amb un límit màxim establert entre el 3% i el 6%, d’acord amb la qualificació (ràting) de l’operació.
  • Comissió d’obertura: 0,5%.
  • Venciment: màxim 7 anys.
  • Carència de principal: màxim, 5 anys.
  • Comissió per amortització anticipada: equivalent a l’import que la quantitat amortitzada anticipadament hauria generat en concepte de segon tram d’interessos, si s’hagués produït en els termes que es van preveure inicialment.
  • Comissió de venciment anticipat per canvi en l’accionariat: equivalent a l’import que el saldo per principal viu del préstec hauria generat en el moment de venciment anticipat en concepte de segon tram d’interessos, si el préstec s’hagués amortitzat en els termes que es van preveure inicialment.
  • L’amortització d’interessos i de principal és trimestral.
  • No exigim garanties.

Persones beneficiàries:

Emprenedors que vulguin crear empreses amb un avantatge competitiu clar.

Requisits:

  • Ser una pime, d’acord amb la definició de la Unió Europea.
  • Tenir personalitat jurídica pròpia, independent de la dels vostres socis o partícips.
  • Que la vostra empresa hagi estat constituïda, com a màxim, durant els 24 mesos anteriors a la sol·licitud.
  • Tenir la vostra activitat principal i el vostre domicili social al territori nacional.
  • Que el vostre model de negoci sigui innovador o amb uns avantatges competitius clars.
  • Cofinancem les necessitats financeres associades al vostre projecte empresarial.
  • Els vostres fons propis han de ser, com a mínim, equivalents a la quantia del préstec.
  • Heu de mostrar una estructura financera equilibrada i professionalitat en la gestió.
  • Haureu de demostrar la viabilitat tècnica i econòmica del vostre projecte empresarial.
  • Els comptes del vostre últim exercici tancat hauran d’estar dipositats al Registre Mercantil o en un altre registre públic que sigui procedent.
  • Queden exclosos els sectors immobiliari i financer (*podeu consultar les excepcions a l’apartat de preguntes freqüents).

Termini

30 de desembre de 2019

Més informació:

Enisa, Empresa Nacional d’Innovació, SA

C/ de José Abascal, 4
28003 Madrid
Tel.: 915 70 82 00

Departament d'Estudis de Planificación Jurídica