Els avantatges de disposar d’un protocol familiar a les empreses

Guies i Ajudes

Els acords que solen contenir els Estatuts d’una societat poden servir per regular les relacions de la societat amb terceres persones, però són insuficients per a regular tots els aspectes que té una empresa familiar. Per tant, el protocol familiar és un instrument jurídic que regula les relacions econòmiques i professionals entre els membres de la família que alhora són socis i la societat familiar, i també estableix les bases per a la gestió de l’empresa.

En les empreses familiars és habitual que els socis firmin un “protocol familiar”, en el qual s’estableixen regles per evitar que les relacions familiars interfereixin en la marxa del negoci.

És molt important que les empreses familiars defineixin els seus objectius i la política d’actuació en diferents àrees, des de la relativa a l’estratègia de negoci com a la financera, passant per la inclusió o no de nous socis (familiars o estranys), així com la transmissió de l’empresa a futurs hereus.

Què és el protocol familiar?

El protocol familiar és un document en el qual els socis, els legítims futurs socis per drets hereditaris i, eventualment, altres familiars hi plasmen els acords a què han arribat amb la finalitat de regular el funcionament intern de l’empresa familiar en el present i en el futur, així com les mateixes relacions professionals, econòmiques i fins i tot personals entre els membres de la família i l’empresa en la mesura que afectin el bon funcionament d’aquesta última.

Quins aspectes regula un protocol familiar?

Entre els principals aspectes podem destacar la gestió i l’administració de l’empresa familiar, la forma i el moment en què es durà a terme la successió de la gestió, els requisits objectius per accedir als diferents càrrecs i les remuneracions de familiars, l’entrada o sortida de socis, així com qualsevol altre pacte que pretengui resoldre situacions que, per la seva transcendència, sigui susceptible de ser motiu de conflictes futurs i fer perillar la continuïtat de l’empresa.

En aquest document se solen regular, per exemple, els requisits que han de complir els familiars que volen treballar a l’empresa; o les regles aplicables davant de cònjuges o familiars polítics; o, si l’empresa pertany a diverses famílies, les normes aplicables per mantenir l’equilibri entre les diferents branques.

El protocol obliga a firmar aquest document, i per això si algun soci l’incompleix els altres poden exigir judicialment que el compleixi (més una indemnització per danys i perjudicis que l’incompliment hagi provocat). Però no poden anar més enllà ni poden expulsar de la societat l’incomplidor, que continuarà sent soci i podrà exercir els seus drets com a tal.

Per reforçar l’eficàcia del protocol familiar és aconsellable que s’introdueixi als estatuts una prestació accessòria per la qual s’obligui els socis a complir-lo. D’aquesta manera, en cas d’incompliment voluntari, els altres socis no només podran exigir una indemnització a l’incomplidor, sinó que també el podran excloure de la societat (pagant-li el valor de la seva participació).