FEBRER 2016
 
Professsional BS

Actualitat Econòmica & Profesional
Resum de les novetats fiscals principals per a autònoms i pimes el 2016

En els últims mesos de l’any 2015 i a principis de l’any 2016, és freqüent que el legislador aprovi un conjunt de normes diverses i canvis en l’àmbit fiscal i jurídic que cal tenir presents per a aquest nou exercici per als autònoms i les pimes, que ve marcat per l’entrada en vigor de les mesures i els tipus establerts per a aquest any en la Reforma Fiscal i en altres mesures, amb canvis principalment en l’IRPF i l’impost de societats, a banda de modificacions importants que afecten el sistema de mòduls i canvis de menor entitat en l’IVA (...)

» Llegir més
Novetats laborals i de la Seguretat Social per a l’any 2016

L’exercici 2016 ve marcat per nombroses novetats en l’àmbit de la gestió laboral i de la Seguretat Social. A banda de les novetats laborals que introdueix la Llei 48/2015 de pressupostos generals de l’Estat, també hem de destacar la fixació del salari mínim interprofessional (SMI) i la revaloració de les pensions del sistema de la Seguretat Social per a l’exercici 2016, o la reforma de la incapacitat temporal continguda en el RD 625/2014 i en l’Ordre ESS/1187/2015, i els incentius a l’autoocupació i l’activitat emprenedora continguts en la Llei 31/2015. Tot això, sense oblidar-nos d’altres novetats, com l’aprovació de la Llei 30/2015, de 9 de setembre, per la qual es regula el Sistema de Formació Professional per a l’ocupació en l’àmbit laboral. (...)

» Llegir més

Els experts opinen.

Les societats civils professionals. Problemàtica fiscal

Albert Mª Ducable
Advocat i Membre del REC del Col·legi d‘Economistes de Catalunya


» Llegir més

Guies i ajudes
Els nous tipus de retenció a partir de l’1 de gener de 2016

Mitjançant un quadre d’ajuda, veurem els nous tipus de retenció que s’apliquen a partir de l’1 de gener de 2016. Així, per exemple, s’estableix en el 19% el percentatge de retenció aplicable sobre els rendiments del capital mobiliari (interessos, dividends, etc.) i els rendiments del capital immobiliari (arrendament o sotsarrendament de béns immobles urbans) de l’IRPF, així com sobre els guanys patrimonials. El tipus de retenció per a administradors i membres del consell d’administració es fixa en el 35%, i es redueix al 19% quan els rendiments procedeixen d’entitats amb un import net del volum de negoci inferior a 100.000 €. (...)

» Llegir més
Ajudes, subvencions i finançament

1.Ajudes per a l’adquisició de vehicles d’energies alternatives i per a la implantació de punts de recàrrega de vehicles elèctrics el 2016, MOVEA

DESCRIPCIÓ: Pla d’Impuls a la Mobilitat amb Vehicles d’Energies Alternatives (MOVEA), destinat a incentivar l’adquisició a Espanya de vehicles amb energies alternatives als combustibles tradicionals, i la concessió d’ajudes per a la implantació a Espanya de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics en zones d’accés públic. (...)


» Llegir més

Col•lectius professionals
Sr. Andrés Díez Galilea

Entrevistem a Andrés Díez Galilea, Degà del Col·legi Oficial d’Enginyeria Geomàtica i Topogràfica (COIGT).


» Llegir més

Idees i consells per actuar De professió
Com he de triar un allotjament per al web de la meva empresa?

A gairebé totes les empreses i els negocis els arriba l’hora de crear un web. Un error comú a l’hora abordar el projecte per primera vegada és posar molta atenció en com serà el web i poca en què necessita per funcionar correctament. I aquí és on entren en joc l’allotjament i l’elecció d’un proveïdor, que seran vitals per a l’èxit del projecte.

» Llegir més
Un exemple de professionalitat. Cesc Nogueras.

Cesc Nogueras.
Càmera i director de fotografia de cinema


» Llegir més

Respostes segures Agenda
1. IVA. Venda de la meitat indivisa d’una oficina de farmàcia. Venda de la meitat indivisa d’una oficina de farmàcia, que inclou la meitat indivisa del mobiliari, existències i fons de comerç, al costat de la meitat indivisa del local on s’ubica. L’altra meitat, tant de l’oficina com del local, el manté el farmacèutic venedor, que hi està inclòs en règim de recàrrec d’equivalència (...)

» Llegir més


2. Retencions IRPF/IVA. Honoraris dels advocats en els supòsits de condemna a costes. Honoraris dels advocats en els supòsits de condemna a costes. (...)

» Llegir més


3. Impost de societats/IVA. Societat civil que presta serveis d’assessorament professional. L’entitat consultant és una societat civil que es dedica a la prestació de serveis d’assessoria administrativa, comptable, fiscal i laboral. Juntament amb l’escrit de consulta, s’aporta el contracte privat de constitució de l’entitat consultant, un entitat que té número d’identificació fiscal. (...)

» Llegir més
MARÇ

Ginebra Auto Show 2016: International Geneva Motor Show, Suïssa

The Armony Show 2015 New York City: Fira d’art contemporani a Nova York

Sevatur 2016 Sant Sebastià, fira de turisme Sant Sebastià

Fira de l’Estoc 2016 març Bilbao

H&T Saló Hostaleria i Turisme Màlaga 2016

Infarma 2016 Madrid: Congrés Europeu de Farmàcia, Medicaments i Parafarmàcia

Saló Ensenyament 2016 Barcelona: Fira d’orientació acadèmica i professional

FORINVEST 2016 València: Fòrum de productes i serveis financers

EXPODENTAL 2016 Madrid: Saló Internacional d’Equips, Productes i Serveis Dentals

Saló MotoMadrid 2016

Futura 2016 Barcelona: Saló de màsters i postgraus Barcelona

» Llegir més
Editorial
Benvolgut senyor, Benvolguda senyora,

Sense cap mena de dubte, en la News d’aquest mes de febrer té una importància especial la “bateria” de normes aprovades pel legislador en l’última part de l’any, que contenen novetats significatives que hem de tenir en compte de cara a l’exercici 2016, sobretot en l’àmbit fiscal i laboral, el coneixement del qual pot oferir-nos, en alguns casos, oportunitats de planificació. (...)


» Llegir més

Enredant
Xarxes socials i webs d'interès

» Llegir més



Per a desconectar
Lectura recomanada

TRANSFERENCIA DE TECNOLOGÍA. CONTRATOS DE CESIÓN Y LICENCIA DE PATENTES Y KNOW HOW

Aquest llibre és el fruit de l’experiència professional i acadèmica del seu autor. Pretén ajudar el professional (...)

» Llegir més

LA ESTRATEGIA DEL OCÉANO AZUL

Aquest best seller internacional, recolzat per organitzacions i empreses de tot el món, desafia tot el que creies saber sobre els requisits (...)

» Llegir més

CONSUMIR SIN CONSUMIRSE

El consum és una part important de la nostra vida. Com a fenomen, és complex i afecta totes les esferes de la vida; es consumeix una varietat (...)

» Llegir més


Resum de pel•lícula

EL HIJO DE SAÚL

Saul Auslander és un presoner hongarès que treballa en un dels forns crematoris d’Auschwitz. És obligat a (...)

» Llegir més

LOS ODIOSOS OCHO

Sis, vuit o dotze anys després de la Guerra de Secessió, una diligència avança a tota velocitat per l’hivernal paisatge de Wyoming (...)

» Llegir més

JOY

Joy relata la història salvatge d’una família a través de quatre generacions. Se centra en una noia que aconsegueix (...)

» Llegir més

Trobi la seva oficina Accedeixi a BS Online Accedeixi a
BS Móvil
Truqui'ns al
902 383 666
També a:
Banco de Sabadell, S.A. o els proveïdors de notícies i/o informacions no garanteixen la utilitat, obtenció de resultats o infal·libilitat dels continguts facilitats a través d′aquesta newsletter, que en tot cas ho són amb caràcter orientatiu i informatiu. El contingut d′aquest document es basa en informació que ha estat obtinguda de fonts estimades com a fidedignes, però no es concedeix cap mena de garantia per part del banc sobre la seva exactitud, integritat o correcció.

Qualssevol opinions, mesures o actuacions d′inversió o de qualsevol altre tipus que siguin adoptades per l′usuari, ho seran pel seu exclusiu compte i risc. Aquesta newsletter ha estat elaborada pel Departament d′Estudis de Planificació Jurídica www.planificacion-juridica.com © Banco de Sabadell, S.A. Tots els drets reservats.


La seva adreça de correu electrònic està incorporada, juntament amb les seves dades personals, a un fitxer titularitat de Banco de Sabadell, S.A. (avda. Óscar Esplá, 37, 03007 Alicante) per prestar-li el servei gratuït a què vostè està subscrit. Per accedir, cancel·lar o rectificar les seves dades o l′adreça de correu electrònic on vol rebre aquest tipus d′informació pot enviar una carta per correu postal o passar per qualsevol de les oficines de Banco de Sabadell, S.A. o enviar un missatge a l′adreça de la newsletter newscolectivos@bancsabadell.com.
Si no vol rebre més informació comercial per correu electrònic, faci clic aquí.

Adreça de correu electrònic: newscolectivos@bancsabadell.com