Ajudes, subvencions i finançament

Guies i Ajudes

PER A LES PERSONES EMPRENEDORES, PROFESSIONALS AUTÒNOMS I PIMES S’OFEREIX A CONTINUACIÓ UNA LLISTA D’AJUDES, SUBVENCIONS I FINANÇAMENT QUE PODEN RESULTAR D’INTERÈS PER A IMPULSA NOVES IDEES I PROMOURE NOUS PROJECTES EMPRESARIALS.

1. Subvencions estatals a les activitats de promoció del treball autònom

DESCRIPCIÓ

Subvencions l’objecte de les quals és contribuir a finançar les despeses derivades de la realització d’activitats de suport i promoció del treball autònom, de l’economia social i de la responsabilitat social de les empreses, així com finançar parcialment les despeses de funcionament de les associacions de treballadors autònoms, de cooperatives, de societats laborals, d’empreses d’inserció i d’altres ens representatius de l’economia social d’àmbit estatal, per facilitar el compliment de les finalitats pròpies d’aquestes entitats.

Accions subvencionables:

a) Accions de suport i assessorament a emprenedors, autònoms i promotors de l’economia social.

Persones beneficiàries:

  1. De les subvencions a les actuacions d’àmbit estatal de promoció del treball autònom, de l’economia social i de la responsabilitat social de les empreses:
    1. Associacions professionals de treballadors autònoms d’àmbit estatal i caràcter intersectorial.
    2. Entitats associatives de cooperatives, de societats laborals i d’empreses d’inserció.
    3. Altres ens representatius de l’economia social que integrin associacions d’àmbit estatal de cooperatives i de societats laborals.
    4. Altres associacions, fundacions i universitats.
  2. Per a les despeses de funcionament:
    1. Associacions professionals de treballadors autònoms d’àmbit estatal, que reuneixin els requisits següents:
      • Trobar-se inscrites al Registre Estatal d’Associacions Professionals de Treballadors Autònoms (d’ara endavant, «REAPTA») en la data de publicació de la convocatòria corresponent.
      • Disposar de seu, pròpia o a través de les seves associacions intersectorials associades, en almenys tres comunitats autònomes, en la data de publicació de la convocatòria corresponent.
      • Disposar d’una plantilla, durant cinc dels sis mesos immediatament anteriors al mes anterior al de la convocatòria corresponent, d’almenys dos treballadors contractats directament per la sol·licitant, uns dels quals ho serà a temps complet.
      • Tenir caràcter intersectorial.
      • Queden exclosos com a beneficiàries les entitats associatives que siguin membres d’un òrgan consultiu institucional de participació de caràcter sectorial.
    2. Entitats associatives de caràcter intersectorial i àmbit estatal de cooperatives, de societats laborals i associacions d’empreses d’inserció.
    3. Entitats associatives de caràcter sectorial i d’àmbit estatal de cooperatives i de societats laborals.
    4. Altres ens representatius de l’economia social que integrin associacions d’àmbit estatal de cooperatives i de societats laborals. Aquests ens representatius de l’economia social han de tenir entre els associats, almenys, cinc associacions d’àmbit estatal entre les de cooperatives i les de societats laborals.

Termini:

Pendent de publicar la convocatòria corresponent.

Més informació:

Ministerio de Empleo y Seguridad Social
Paseo de la Castellana, 63
28071 - MADRID
Tlf. 91 363 00 00

2. Ajudes dirigides a impulsar el creixement de la indústria espanyola en el marc del programa de creixement empresarial

DESCRIPCIÓ

L’ajuda serà la recepció d’un assessorament especialitzat i individualitzat que inclourà un diagnòstic de la situació de partida de l’empresa beneficiària, l’elaboració d’un pla d’assessorament temàtic, així com el seguiment del pla. L’assessorament es prestarà a través de reunions individualitzades amb les empreses beneficiàries i tindrà 50 hores d’assessorament individualitzat.

Quantia:

  1. L’empresa beneficiària disposarà de 50 hores d’assessorament, que consistiran en 20 hores de diagnòstic, 20 hores d’assessorament temàtic i 10 hores de seguiment.
  2. El preu del servei objecte d’ajuda és de 6.497,29 euros per empresa industrial beneficiària, impostos inclosos.

Persones beneficiàries:

Les pime, tinguin la forma jurídica que tinguin (tant si són persones físiques com jurídiques, associacions, entitats sense ànim de lucre, etc.), que en la seva condició compleixin els requisits i les condicions que estableix aquesta ordre, desenvolupen o desenvoluparan una activitat industrial productiva sempre que el seu objecte social faci referència a activitats enquadrades en la secció C, divisions de la 10 a la 32 de la Classificació Nacional d’Activitats Econòmiques (CNAE 2009), aprovada pel Reial decret 475/2007, de 13 d’abril..

Termini:

31 de desembre de 2017.

Més informació:

Ministeri d’Economia, Indústria i Competitivitat
Paseo de la Castellana, 162, 28046 Madrid
Tlf. 91 583 74 00

3. Ajudes dirigides a impulsar la transformació digital de la indústria espanyola en el marc del projecte indústria connectada 4.0

DESCRIPCIÓ

L’ajuda serà la recepció d’un assessorament especialitzat i individualitzat que inclourà un diagnòstic de la situació de partida de l’empresa beneficiària i l’elaboració d’un pla de transformació digital. L’assessorament es prestarà a través de reunions individualitzades amb les empreses beneficiàries i la realització de tallers temàtics i demostratius de suport, amb un mínim de 50 hores d’assessorament individualitzat.

Quantia:

El preu del servei objecte d’ajuda és de 10.400 euros per empresa industrial beneficiària, impostos inclosos.

Persones beneficiàries:

Les empreses, tinguin la forma jurídica que tinguin (tant si són persones físiques com jurídiques, associacions, entitats sense ànim de lucre, etc.), que en la seva condició desenvolupen o desenvoluparan una activitat industrial productiva sempre que el seu objecte social faci referència a activitats enquadrades en la secció C, divisions de la 10 a la 32 de la Classificació Nacional d’Activitats Econòmiques (CNAE 2009), aprovada pel Reial decret 475/2007, de 13 d’abril.

Termini:

31 de desembre de 2017.

Més informació:

Ministeri d’Economia, Indústria i Competitivitat
Paseo de la Castellana, 162, 28046 Madrid
Tlf. 91 583 74 00

4. Finançament per a la internacionalització

DESCRIPCIÓ

Assistència a petites i mitjanes empreses (pimes) espanyoles en matèria de finançament internacional a fi que materialitzin els seus projectes d’exportació i inversió a l’exterior que siguin tècnicament viables.

Quantia:

Sense determinar.

Persones beneficiàries:

Petites i mitjanes empreses (pimes) espanyoles.

Termini:

31 de desembre de 2017.

Més informació:

ICEX.
Adreça electrònica: asesoramiento.financiero@icex.es
+Tlf. 900 349 000

Departament d'Estudis de Planificación Jurídica