OCTUBRE 2012
 
Professsional BS

Actualitat Econòmica & Profesional
Pugen l'IVA i les retencions a professionals

Volem recordar-li que des del passat 1 de setembre de 2012 va entrar en vigor la modificació del tipus general i del tipus reduït de l'IVA aprovat en el Reial decret llei 20/2012, de 13 de juliol, de mesures per garantir l'estabilitat pressupostària i de foment de la competitivitat, de manera que el tipus general s'eleva del 18 al 21% i el tipus reduït, del 8 al 10%. (...)

» Llegir més
Posada al dia sobre les últimes novetats laborals aprovades

El Reial decret llei 20/2012, de 13 de juliol, de mesures per garantir l'estabilitat pressupostària i de foment de la competitivitat, que va entrar en vigor amb caràcter general el dia 15 de juliol de 2012 (a excepció de determinades mesures), adopta una sèrie de mesures que afecten l'àmbit laboral davant la recrudescència de la crisi econòmica (...)

» Llegir més

Els experts opinen.

S'esgota el termini...
Últimes reflexions al voltant de l'amnistia fiscal

Diego Artacho Martín-Lagos
Advocat, Inspector d'Hisenda de l'Estat en excedència. Soci de ROUSAUD COSTAS DURAN SLP


» Llegir més

Guies i ajudes
Dret de separació del soci en cas de no-distribució de beneficis

La Llei 25/2011, d'1 d'agost, de reforma parcial de la Llei de societats de capital, i amb efectes des del 2 d'octubre de 2011, va introduir una novetat important com era el nou dret de separació per no-repartiment de dividends que s'atorga als socis de societats anònimes no cotitzades i societats limitades per a la protecció de la minoria. (...)

» Llegir més
Ajudes, subvencions i finançament

Línia de cofinançament amb Business Angels
ENISA proporcionarà cofinançament a les pimes innovadores proposades per les xarxes de Business Angels que tinguin subscrit acord de col•laboració (...)


» Llegir més

Col•lectius professionals
Sr. Josep Vilajoana i Celaya. Degà del Col•legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya

Entrevistem Josep Vilajoana, degà del Col•legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya, per conèixer aquest col•lectiu.

» Llegir més

Idees i consells per actuar De professió
Les diferències entre un assessor “10” i un assessor “5”

Cada dia és més evident que si un professional vol destacar en la seva professió i en el seu sector no n'hi ha prou amb tenir uns grans coneixements i molts diplomes, sinó que es necessiten altres factors per guanyar la partida de “tenir clients o no tenir-ne”. Nosaltres en aquest article ho demostrem amb algunes dades estadístiques i amb la nostra opinió (...)

» Llegir més
Un exemple de professionalitat. Borja Vilaseca.

Borja Vilaseca.
Soci fundador de la consultora Koerentia, especialitzada a potenciar la dimensió humana de les organitzacions.


» Llegir més

Respostes segures Agenda
1. IRPF. Obligació de retenir. Arrendament d'un immoble per un professional. El consultant és arrendatari d'un habitatge l'arrendador del qual és una societat mercantil dedicada a l'arrendament d'immobles. L'habitatge està destinat a l'allotjament privat, però en exercir-hi una activitat econòmica, com a despatx d'advocats unipersonal, vol afectar part de l'arrendament a l'activitat. (...)

» Llegir més


2. IAE. Tarifes. Activitat de transport, en vehicle propi, d'anàlisis de sang, mostres clíniques i expedients mèdics. Transport d'anàlisis de sang, mostres clíniques i expedients mèdics, realitzant, a més, en comptades ocasions el transport de personal mèdic. (...)

» Llegir més


3. IVA. Oficines de farmàcia. Subministraments. Operacions subjectes. L'entitat consultant es dedica a la comercialització de productes farmacèutics i té com a clients, fonamentalment, oficines de farmàcia. Per tal d'atendre diligentment les comandes rebudes, la consultant ha subscrit diversos contractes de prestació de serveis logístics amb proveïdors de diferents zones, en virtut dels quals l'operativa és la següent: efectuada una comanda per a una oficina de farmàcia a l'entitat consultant, aquesta transmet l'ordre al proveïdor logístic perquè lliuri la mercaderia requerida, la qual surt dels mateixos magatzems del proveïdor. Amb posterioritat, la consultant reposa idèntica mercaderia al proveïdor de serveis logístics.

Pel que fa a les factures expedides, la consultant facturarà a les oficines de farmàcia destinatàries de la corresponent comanda mentre que el proveïdor del servei logístic facturarà a la consultant pel respectiu servei de logística que li ha prestat. (...)

» Llegir més
NOVIEMBRE

01-04 EXPOCALAMOCHA 2012 Calamocha: Fira d'Indústria, Agricultura i Comerç Calamocha .

02-04 Fòrum internacional tecnologia de qualitat, salut medi ambient El Caire 2012.

05-07 LinuxCon Europe 2012 Barcelona: Conferència desenvolupadors GNU/Linux.

05-08 World Travel Market 2012 London WTM: Fira de Turisme Londres, Anglaterra.

06 Seminari Virtual: Com establir un negoci a Nova York.

06-07 NOAH Conference 2012 London: Conferència NOAH Londres, Anglaterra.

07-08 Foro Ser Emprendedor Málaga 2012.

07-08 Marca Blanca 2012 Madrid: Fira de marques de distribuïdor a Espanya.

07-08 adtech 2012 Nova York: Ad Tech màrqueting i publicitat digital USA.

07-08 Congrés mediterrani d'eficiència energètica i Smart Green Cities Tarragona 2012.

07-09 Congrés Associació de Matrones Regió de Múrcia 2012.

11-14 Congrés mundial de diabetis Madrid 2012.

11-15 IPOS World Congress 2012 Brisbane: Congrés Mundial de Psicooncologia Austràlia.

14-17 MEDICA 2012 Dusseldorf: Fira internacional de medicina, Alemanya.

15-16 Saxxess 2012 Dresden: La fira de les pimes.

» Llegir més

Editorial
Distingit/ida senyor/ra,

Amb la tornada de l'estiu, ens hem trobat amb moltes novetats legislatives importants, tant en l'àmbit tributari com en l'àmbit laboral, que sens dubte ens han de posar en “alerta” en aquesta recta final de l'any i el principi del nou any 2013.

En aquest sentit, la gran novetat, per la seva repercussió en el mercat econòmic i en els mitjans de comunicació, ha estat, sense cap dubte, la pujada de l'IVA, que, des de l'1 de setembre, ha passat del tipus general del 18% al 21% i del tipus reduït del 8% al 10%.



» Llegir més

Enredant
Xarxes socials i webs d'interès

» Llegir més





Per a desconectar
Lectura recomanada

El Plan de Marketing en la práctica

“Amè, útil, rigorós, pràctic, atractiu, eficaç, interessant, profund, superb, equilibrat, enriquidor, estructurat, clarificador, detallat, integrador, sistemàtic, precís, actual...” són alguns dels adjectius(...)

» Llegir més

Instrumentos solidarios en tiempos de crisis

La situació econòmica a Europa no passa pels seus millors moments. Hi ha dubtes en tots els àmbits: polític, econòmic, social, fins i tot ideològic (...)

» Llegir més


Resum de pel•lícula

Headhunters

L'adaptació de la novel•la de Jo Nesbø, ‘Headhunters' (‘Hodejegerne', 2011), dirigida per Morten Tyldum, s'anuncia amb un atractiu cartell (...)

» Llegir més

Terraferma

Història d'una Sicília sense contaminar, fonamentalment habitada per pescadors. Encara que pràcticament no coneixen el turisme, els illencs estan començant a canviar de mentalitat (...)

» Llegir més

Elena

Elena i Vladimir formen una parella de gent gran procedents de mitjans molt diferents. Vladimir és un home ric i fred. Elena és una dona modesta i dòcil (...)

» Llegir més

Trobi la seva oficina Accedeixi a BS Online Accedeixi a
BS Móvil
Truqui'ns al
902 383 666
També a:
Banco de Sabadell, S.A. o els proveïdors de notícies i/o informacions no garanteixen la utilitat, obtenció de resultats o infal·libilitat dels continguts facilitats a través d′aquesta newsletter, que en tot cas ho són amb caràcter orientatiu i informatiu. El contingut d′aquest document es basa en informació que ha estat obtinguda de fonts estimades com a fidedignes, però no es concedeix cap mena de garantia per part del banc sobre la seva exactitud, integritat o correcció.

Qualssevol opinions, mesures o actuacions d′inversió o de qualsevol altre tipus que siguin adoptades per l′usuari, ho seran pel seu exclusiu compte i risc. Aquesta newsletter ha estat elaborada pel Departament d′Estudis de Planificació Jurídica www.planificacion-juridica.com © Banco de Sabadell, S.A. Tots els drets reservats.


La seva adreça de correu electrònic està incorporada, juntament amb les seves dades personals, a un fitxer titularitat de Banco de Sabadell, S.A. (avda. Óscar Esplá, 37, 03007 Alicante) per prestar-li el servei gratuït a què vostè està subscrit. Per accedir, cancel·lar o rectificar les seves dades o l′adreça de correu electrònic on vol rebre aquest tipus d′informació pot enviar una carta per correu postal o passar per qualsevol de les oficines de Banco de Sabadell, S.A. o enviar un missatge a l′adreça de la newsletter newscolectivos@bancsabadell.com.
Si no vol rebre més informació comercial per correu electrònic, faci clic aquí.

Adreça de correu electrònic: newscolectivos@bancsabadell.com