Ajuda urgent Ajuda
 

Amenaces comunes

Coneix els riscos principals als quals pots estar exposat.

banner amenazas

T’expliquem els mètodes que els ciberdelinqüents acostumen a utilitzar per intentar accedir a les teves dades confidencials o per hackejar comptes.

Què és un malware?
 
És un programari maliciós que busca perjudicar l’usuari. També hi ha malwares o troians bancaris específicament, que poden infectar el teu ordinador o mòbil per obtenir totes les teves dades personals, o mostrar una actualització de seguretat falsa per accedir i operar en nom teu. Aquí et donem alguns consells per prevenir l’atac d’un malware.
Què és el phishing?
 
És un tipus de delicte informàtic caracteritzat per intentar adquirir informació confidencial de manera fraudulenta, com ara la contrasenya dels teus comptes bancaris, informació detallada de les teves targetes de crèdit… Les formes més esteses de phishing són via telefònica, correu electrònic o xarxes socials, on suplanten la identitat d’un banc o una empresa reconeguda i, abusant de la confiança de l’usuari, demanen la contrasenya de comptes o el PIN de targetes. Els ciberdelinqüents no són gaire originals. Utilitzen qualsevol pretext perquè l’usuari "actualitzi" les dades de la seva banca online a través d’una pàgina que simuli ser la de l’entitat bancària. Aquí trobaràs alguns consells per no caure en un atac de phishing.
Compres online i e-commerce
 
Els e-commerce són un dels llocs en què els usuaris confien les seves dades bancàries, per la qual cosa no és casual que els ciberdelinqüents hagin posat els seus ulls en aquest canal. Les estafes mitjançant els e-commerce poden tenir dos objectius: o bé robar les dades bancàries de l’usuari o bé robar els diners que el client està disposat a pagar per un producte que, finalment, no rebrà.

Últimament, aquest tipus d’estafes també són comunes en els portals de productes de segona mà, on suposats compradors roben dades de la targeta de crèdit del venedor mitjançant instruccions falses de recollida del producte.

Troba aquí alguns consells per prevenir-te davant d’atacs a través d’e-commerce maliciosos.