matricula-
Coneix els nostres productes per a Particulars
Comptes Bancaris Targetes bancàries Hipoteques Préstecs personals i crèdits Estalvi Inversió Jubilació Assegurances Renting Cotxes
Fes-te client i crea el teu compte1 en menys de 10 minuts amb el teu mòbil
Obre el teu compte online
1 Consulta el document informatiu de les comissions
Cercador d’oficines Demana cita online
Centre d’Ajuda Contacte
Tornar
La teva casa, el teu cotxe i altres
Despeses de subrogació d’hipoteca, quant cal pagar?
Carlos S. Ponz - Mon Apr 01 08:47:52 CEST 2024
Compartir

En una subrogació d’hipoteca, el propietari abona la comissió per subrogació hipotecària i la taxació de l’habitatge.

Una subrogació de la hipoteca, és a dir, canviar una hipoteca d’un banc a un altre, permet al titular modificar les condicions del seu préstec, com són el tipus d’interès o el termini d’amortització.

Qui paga les despeses de subrogació de la hipoteca?

Les dues úniques despeses que ha d’abonar el propietari en canviar la hipoteca de banc són la comissió per subrogació hipotecària i el cost de la taxació de l’habitatge.
Pot interessar-te: Canvia la teva hipoteca al Banc Sabadell  

Quant he de pagar per la subrogació de la meva hipoteca?

D’acord amb la llei, la comissió per subrogació hipotecària pot variar entre el 0 % i el 2 % de l’import pendent de pagament, encara que el percentatge depèn de la data en la qual s’hagi contractat la hipoteca. Segons aquesta data, els límits de la comissió per subrogació hipotecària són els següents:

  • Abans d’abril de 2003. Si la teva hipoteca és abans d’aquesta data, la comissió per subrogació hipotecària pot ser com a màxim de l’1 % del capital pendent.

  • Entre abril de 2003 i desembre de 2007. La comissió per subrogació hipotecària no pot excedir del 0,5 %. 

  • Entre desembre de 2007 i juny de 2019. La comissió màxima per subrogació hipotecària és de fins a un 0,5 % si la subrogació es produeix durant els cinc primers anys i de fins a un 0,25 % per a la resta. 

  • Des de juny de 2019. La comissió de subrogació distingeix entre hipoteques a tipus fix (fins a un 2 % durant els 10 primers anys i fins a un 1,5 % per a la resta) i a tipus variable (fins a un 0,25 % els tres primers anys o fins al 0,15 % si es fa durant els primers cinc anys. Posteriorment, no és possible cobrar cap compensació).

Altres despeses per subrogar la hipoteca

A més de la comissió per subrogació hipotecària, l’altra despesa que ha d’assumir el propietari és la de la taxació de l’habitatge. Aquesta taxació és imprescindible perquè el banc pugui estudiar si concedeix o no la hipoteca i quines condicions pot oferir. Habitualment, la taxació d’un immoble sol tenir un cost que oscil·la entre els 250 i els 500 euros.

Existeix alguna despesa per la cancel·lació de la hipoteca?

En una subrogació hipotecària, no cal pagar cap despesa associada a la cancel·lació de la hipoteca per obrir-ne una de nova a un altre banc. Excepte les despeses ja esmentades, la resta de despeses d’una subrogació hipotecària, com són els honoraris de la gestoria, la inscripció en el Registre de la Propietat o els aranzels de la notaria, els assumeix directament el banc.

Com calcular les despeses per subrogar la hipoteca?

Vegem el cost real que suposa per a un client la subrogació d’una hipoteca en cas que vulgui canviar-se de banc buscant condicions millors. 

Si encara a de pagar 200.000 euros de la seva antiga hipoteca i el banc li aplica una comissió de subrogació hipotecària del 0,25 %, les despeses per completar la subrogació hipotecària serien:

  • Comissió de subrogació: 500 euros.

  • Cost de la taxació: al voltant de 350 euros.

En total, el cost de la subrogació hipotecària seria d’uns 850 euros.

Coneix les hipoteques del Banc Sabadell i tria la que millor respongui a les teves necessitats i a la teva situació econòmica. A més, podràs fer una simulació hipotecària1 amb les condicions que triïs.

Recorda que, si ho desitges, pots consultar un expert del Banc Sabadell perquè t’aconselli sense cap compromís. Pots sol·licitar una cita amb un dels nostres especialistes.

1 El resultat d’aquesta simulació serà de caràcter publicitari i orientatiu basat en dades provisionals. Per elaborar-la ens basarem en les condicions actuals del mercat i en les dades que ens facilitis a través de les properes pantalles. Si desitges sol·licitar una hipoteca un cop hagis vist el resultat de la teva simulació, hauràs de contactar amb nosaltres per obtenir més informació i rebre la teva oferta personalitzada.

Imagen de Oleksandr P de Pexels

Compartir


Link
matricula-

Simula la teva hipoteca ara i descobreix quina s'adapta millor a tu

Esbrina què encaixa millor amb tu, si la nova Hipoteca Mixta, la Fixa o la Variable. Fes la teva simulació sense compromís ni documentació inicial i coneix com seria la teva quota mensual aquí i ara. 

Calcula la teva hipotecaCalcula la teva hipoteca