“Volem aportar-li informació pràctica i de valor”

Editorial

Andreu López Patrón

Director Col·lectius Professionals

Benvolgut senyor,
Benvolguda senyora,

En la News d’aquest mes d’octubre, última de l’any 2018, us volem informar d’una sèrie de mesures fiscals que s’han aprovat el mes de juliol amb la publicació de la Llei de pressupostos generals de l’Estat, que té incidència en la gestió de les activitats econòmiques per part dels professionals i empresaris. Entre altres mesures fiscals, es regulen una baixada en l’IRPF per a les rendes baixes, nous xecs per a natalitat i guarderia, i l’ampliació de xecs familiars per discapacitat, l’augment de la deducció per inversió en empreses en l’IRPF o la pròrroga de l’impost sobre el patrimoni.

En l’àmbit laboral, volem analitzar una sèrie de mesures aprovades per la Llei de pressupostos en matèria de cotitzacions i bonificacions, amb especial incidència en els autònoms, com l’ampliació de la tarifa plana per als autònoms de municipis amb menys de 5.000 habitants i la del permís de paternitat o bonificacions en les quotes empresarials per la conversió a indefinits a temps complet dels contractes per a la formació i l’aprenentatge.
D’altra banda, en el nostre apartat de “Guies i ajuts”, us oferim un tema d’actualitat, com és el referent a les implicacions fiscals de l’activitat de lloguer d’apartaments turístics. En els últims anys s’està produint un augment cada vegada més significatiu de l’ús de l’allotjament privat per al turisme, que és el que es denomina lloguer turístic, i cal diferenciar-lo dels serveis que ofereix la indústria hotelera. Doncs bé, l’habitatge que es lloga per motius turístics o vacacionals té determinades consideracions fiscals específiques que heu de conèixer, i que podreu consultar en aquesta guia.

Per mantenir-vos informats ens plau enviar-vos la nostra News Professional BS Informa del mes d’octubre de 2018, amb aquests continguts d’actualitat, i com sempre us oferim la nostra millor oferta de productes i serveis financers i us aportem informació pràctica i de valor, reflexions i exemples que us ajudin a créixer i millorar en l’activitat professional.

Seguint la línia marcada en anteriors publicacions, exposarem la gran tasca social que duen a terme els col·lectius professionals, que fàcilment es comprova en les activitats que realitzen i que no sempre transcendeixen. Per això incloem també diverses seccions destinades a recollir i difondre les experiències, els testimonis i els casos d’èxit d’aquests col·lectius. En aquest número tindrem diverses opinions de reconeguts professionals i la seva experiència professional.

També incloem en aquesta revista diverses seccions destinades a informar-vos i donar-vos idees i consells, així com indicar-vos les ajudes i subvencions que podeu obtenir com a professional i inversor. A més, a la nostra secció de respostes professionals podreu consultar una sèrie de pronunciaments emesos per la Direcció General de Tributs (DGT) entorn dels problemes fiscals dels productes financers i l’activitat professional.

Per acabar, us volem agrair la confiança dipositada en els nostres serveis i desitgem que aquest número de la revista sigui del vostre grat.

Fins aviat, i que tingueu un bon tancament de l’any 2018 i un bon any nou!

Rebeu una salutació cordial.

Andreu López Patrón
Director Col·lectius Professionals