matricula-
Coneix els nostres productes per a Particulars
Comptes Bancaris Targetes bancàries Hipoteques Préstecs personals i crèdits Estalvi Inversió Jubilació Assegurances Renting Cotxes
Fes-te client i crea el teu compte1 en menys de 10 minuts amb el teu mòbil
Obre el teu compte online
1 Consulta el document informatiu de les comissions
Cercador d’oficines Demana cita online Correos Cash
Centre d’Ajuda Contacte Seguretat Serveis de Banca digital
Tornar
Comptes i targetes

Si canvio de banc, què passa amb els rebuts domiciliats?

Publicitat - Tue Jun 04 09:37:10 CEST 2024
Compartir

En l’actualitat, la gestió de les nostres finances personals requereix flexibilitat i dinamisme. A vegades, ens trobem amb la necessitat de canviar d’entitat bancària, una decisió que pot generar dubtes pel que fa a la gestió dels rebuts domiciliats en el compte antic.

No obstant això, amb una planificació adequada i seguint els passos correctes, aquest procés pot ser més senzill del que imagines.

Què és un rebut domiciliat?

Abans d’entrar en els detalls sobre com gestionar el canvi dels teus rebuts domiciliats al teu nou compte bancari, és important entendre què és exactament un rebut domiciliat.

Un rebut domiciliat, també conegut com a domiciliació bancària o pagament domiciliat, és un acord entre un client i un proveïdor de serveis que autoritza el proveïdor a retirar automàticament fons del compte bancari del client per pagar les factures o altres càrrecs recurrents. Aquests pagaments poden incloure factures de serveis públics com són electricitat, aigua i gas, pagaments de préstecs o hipoteques, subscripcions a serveis de telecomunicacions, assegurances, quotes de filiació i molt més.

El rebut domiciliat proporciona una forma convenient i sense complicacions de pagar factures regulars, ja que elimina la necessitat de recordar dates de venciment, emetre xecs o fer transferències bancàries manualment. Un cop establert, el pagament del rebut es fa automàticament segons el calendari acordat entre el client i el proveïdor de serveis.

A més, hi ha alguns comptes en els quals, en domiciliar els teus rebuts, l’entitat bancària et torna un percentatge de la teva factura com, per exemple, en el compte online sense nòmina i sense comissions¹, en el qual podràs gaudir d’alguns avantatges en domiciliar les teves factures de llum i gas².

Per què canviar de banc?

Hi ha diverses raons per canviar de banc. Algunes de les més comunes inclouen:

  • Comissions bancàries: buscar un banc que ofereixi millors condicions i comissions més baixes.

  • Productes i serveis: trobar una entitat que s’adapti millor a les teves necessitats financeres específiques, per exemple, no tots els bancs ofereixen una cartera de productes completa (hipoteques, préstecs, inversió, etc.).

  • Atenció al client: preferir un banc que ofereixi un servei d’atenció al client més personalitzat i eficient.

  • Proximitat: canviar a un banc que tingui oficines o caixers automàtics més prop del teu lloc de residència o de la feina.

  • Experiència negativa: és habitual voler canviar de banc a causa d’una mala experiència amb l’entitat actual.

Com gestionar el canvi de la domiciliació bancària dels teus rebuts?

Un cop hagis triat el nou banc, és normal preguntar-te com domiciliar un rebut i quins passos seguir per aconseguir-ho. Per a això, és important gestionar el canvi dels rebuts domiciliats de manera eficient per evitar inconvenients:

  1. Fes un llistat amb els rebuts que vols domiciliar: una de les opcions per fer el primer pas, és consultar a través de la teva banca en línia el llistat dels rebuts domiciliats.

  2. Contacta amb cada proveïdor: posa’t en contacte amb cadascun dels proveïdors dels serveis que tens domiciliats (electricitat, aigua, telèfon, gimnàs, etc.) i informa’ls del canvi de compte bancari. Proporciona les dades del teu nou compte perquè actualitzin la informació de cobrament. Actualment, la majoria d’aquests proveïdors tenen l’opció de canviar les teves dades de facturació a través de la seva pàgina web o app.

  3. Confirma el canvi: verifica amb cada proveïdor que el canvi de domiciliació s’ha fet correctament i revisa el primer mes perquè tots els rebuts s’estiguin pagant des del nou compte bancari.

  4. Cancel·la el teu compte antic: per a aquest últim pas, cal que t’esperis un temps per assegurar-te que no queda cap rebut per canviar ni cap deute per pagar des del teu compte antic. Un cop ho hagis confirmat, ja el pots cancel·lar!

Molts bancs ofereixen eines i recursos per facilitar el procés de canvi de comptes. Aquests poden incloure serveis d’assistència personalitzada, formularis predefinits per notificar als teus proveïdors el teu canvi de compte, i consells útils per gestionar el procés de manera eficient. 

Pot interessar-te: Sol·licitud de canvi de domiciliació dels rebuts del Banc Sabadell, i oblida’t de les complicacions associades a aquest procés!

Consells addicionals per domiciliar els teus rebuts amb èxit

  • Fes el canvi amb temps: no esperis a l’últim moment per gestionar el canvi de rebuts domiciliats. És recomanable fer-ho amb almenys un mes d’antelació.

  • Guarda els comprovants: conserva els comprovants de les sol·licituds de canvi de domiciliació que facis amb el teu antic banc i/o amb els proveïdors.

  • Organitza’t: crea una llista amb tots els proveïdors dels serveis que tens domiciliats i les dades de cadascun (nom, número de compte, import del rebut, etc.).

  • Contacta amb el teu nou banc si tens dubtes: si tens alguna pregunta durant el procés de canvi de rebuts domiciliats, no dubtis a contactar amb el teu nou banc perquè t’ofereixin assistència.

Canviar de banc i domiciliar els pagaments no ha de ser un procés complicat. Seguint aquests passos i consells, podràs gestionar el canvi dels teus rebuts domiciliats de manera senzilla i eficient, i assegurar-te que els teus pagaments es facin sense problemes al teu nou compte bancari.

¹Sense comissions d’administració ni de manteniment. Condicions de rendibilitat per a les altes entre el 3 de maig de 2024 fins al 31 de maig de 2024. Exemple representatiu calculat per al període del 31/05/2024 al 31/05/2025 per a un saldo mitjà mensual conjunt de la Cuenta Online i de la/s Cuenta/s Ahorro associats de 20.000 €: TAE 3,062 % calculada tenint en compte el TIN del 6,0 % durant els tres primers mesos i per als mesos restants el TIN del 2,0 %, que correspon a la remuneració actual del compte exclusivament, i pot variar segons les condicions del mercat. Interessos liquidats l’any: 601,64 €. Liquidació mensual. Consulta el detall de la promoció aquí.

² Devolució del 3 % de l’import dels rebuts a nom dels titulars carregats al compte durant cada trimestre natural i que corresponguin a companyies de subministrament d’electricitat i/o gas. L’abonament es farà trimestralment, com a màxim el dia 15 (o el dia hàbil anterior) del mes natural següent a la finalització del trimestre natural en el qual s’hagi efectuat el càrrec dels rebuts. D’acord amb la normativa de l’impost sobre la renda de les persones físiques, l’import resultant d’aplicar la devolució del 3 % dels rebuts es considera rendiment de capital mobiliari subjecte a retenció al tipus del 19 % actualment vigent.

Compartir


Link
matricula-

Encara no ets de Banc Sabadell?

Fes-te client amb el nou Compte Online Sabadell

Saber mésSaber més

L'últim

Comptes i targetes   - Tue Apr 08 12:37:27 CEST 2025

La meva declaració de la renda surt a tornar. Què puc fer amb aquests diners extres? Banc Sabadell, Publicitat

La campanya de la declaració de la renda 2025 s'estén del 2 d'abril al 30 de juny. Si el resultat de la declaració és a retornar és possible utilitzar aquests diners de manera intel·ligent, per exemple, realitzant alguna reforma a l'habitatge o estalviant de cara al futur. A continuació, expliquem quines alternatives existeixen per als diners de la declaració de la renda en el cas que et surti a retornar.

Què significa que la declaració de la renda surti a retornar?

Quan una declaració de la renda surt a retornar vol dir que el contribuent ha de rebre una quantitat de diners d'Hisenda perquè la seva contribució al llarg de l'exercici fiscal ha estat superior del que li corresponia, una vegada es realitza el balanç global entre els ingressos i les aportacions. 

És a dir que, si en la casella 505 de la declaració de la renda surt un resultat negatiu (un número precedit del signe -), significa que Hisenda ingressarà pròximament en el compte bancari del contribuent aquesta quantitat de diners. En canvi, si surt positiu serà el contribuent qui haurà d'ingressar diners a Hisenda.

Per què surt a retornar o a pagar en la declaració de la renda?

El resultat de la declaració de la renda és la suma de tots els rendiments del treball i de l'estalvi que ha obtingut una persona durant un any. Sobre els primers s'implementen un seguit de reduccions (com poden ser les aportacions a plans de pensions) per, posteriorment, restar-ne alguns conceptes, com ara si es tenen fills o persones a càrrec, o el mínim personal.

Amb aquestes dades, es determina la base liquidable, sobre la qual s'aplica el tipus impositiu de l'impost sobre la renda de les persones físiques (IRPF) corresponent, segons els trams establerts. A aquesta base liquidable se li poden aplicar les deduccions fiscals que corresponguin en cada cas, com per exemple, si s'han realitzat donatius. El número final es compara amb les retencions ja practicades en la nòmina al llarg de l'exercici, la qual cosa permet saber si la declaració surt a retornar o a pagar.

Què es pot fer amb els diners si una declaració de la renda surt a retornar?

En el cas que la declaració de la Renda surti a retornar, pot ser una bona oportunitat per millorar la salut financera a través de les opcions següents:

  • Compte remunerat. Dipositar els diners rebuts en la declaració de la renda en un compte remunerat permet rendibilitzar els diners mentre es mantenen disponibles per fer-ne ús sempre que es necessitin.
  • Amortització de la hipoteca. Si s'estan pagant les quotes d'un préstec hipotecari, és possible utilitzar els diners que s'han rebut de la declaració de la renda per reduir la quantia de la hipoteca. Això es realitza mitjançant una amortització hipotecària, ja sigui per mitjà de la reducció de quotes o de terminis. Abans de fer-ho, cal tenir present els avantatges i els inconvenients de cadascuna d'aquestes opcions:
     
    • Reduir l'import de la quota de la hipoteca. Permet millorar la situació financera del propietari i reduir els interessos a pagar del préstec hipotecari. No obstant això, com que no varia el termini, la hipoteca s'haurà de continuar pagant durant els anys que quedaven abans de realitzar l'amortització anticipada.
    • Reduir el termini d'amortització de la hipoteca. Té com a gran avantatge que permet rebaixar el nombre de quotes a pagar de la hipoteca, però la quota es mantindrà igual.
  • Estalviar. També és útil destinar aquests diners extres per millorar les finances personals mitjançant diferents solucions d’estalvi. Per exemple, a través d'un compte d'estalvi és possible:
    • Rutines d’estalvi personalitzades. Per mitjà de l'app del banc, per exemple, és possible destinar una quantitat de diners automàticament.
    • Arrodoniment automàtic de les compres amb la targeta bancària. És a dir, que si, per exemple, es paga un cafè que costa 1,85 euros, s'arrodonirà a 2 euros i, per tant, s'ingressaran automàticament al compte d'estalvi 15 cèntims.

A més, existeixen altres productes financers que permeten invertir en el futur, com per exemple:

  • Pla de pensions. Un pla de pensions té per objectiu generar una rendibilitat que es podrà recuperar en el moment de la jubilació. Les contribucions als plans de pensions gaudeixen d'avantatges fiscals, de manera que part o la totalitat de les aportacions realitzades enguany es podran desgravar en la declaració de la renda del pròxim exercici.
  • Fons d'inversió. Un fons d'inversió permet als seus inversors accedir de manera col·lectiva a una cartera composta per diversos actius administrats per una entitat gestora que intenta prendre les millors decisions d'inversió.

Fotografía de Bohdan Maylove en Unplash


Llegir article
Negoci internacional   - Mon Apr 07 12:58:23 CEST 2025

El frau en el comerç internacional: què és i com prevenir-lo Banc Sabadell, Publicitat

Llegir article
Empreses   - Mon Mar 31 13:49:29 CEST 2025

Factura electrònica per a autònoms i empreses, és obligatòria? Banc Sabadell, Publicitat

Llegir article