matricula-
Coneix els nostres productes per a Particulars
Comptes Bancaris Targetes bancàries Hipoteques Préstecs personals i crèdits Estalvi Inversió Jubilació Assegurances Renting Cotxes
Fes-te client i crea el teu compte1 en menys de 10 minuts amb el teu mòbil
Obre el teu compte online
1 Consulta el document informatiu de les comissions
Cercador d’oficines Demana cita online
Centre d’Ajuda Contacte
Tornar
Els teus diners
Què és un dipòsit a termini fix?
Carlos S.Ponz, Publicitat - Thu Aug 31 15:14:59 CEST 2023
Compartir

Un dipòsit a termini fix és un producte d’estalvi que permet generar uns interessos coneguts per endavant.

Un dipòsit a termini fix és un producte financer en què entreguem una certa quantitat de diners al banc durant un temps determinat, passat el qual l’entitat bancària ens retornarà aquest capital juntament amb els interessos que s’hagin pactat. Aquests interessos es liquiden habitualment al nostre compte corrent. L'interès que s’ofereix per un dipòsit a termini fix depèn tant del mercat com de la necessitat que tingui en un moment donat el banc de captar fons. A través del Tipus d’Interés Nominal (TIN) podem saber la retribució o compensació que rebem per dipositar els diners en un banc, mentre que amb la Taxa Anual Equivalent (TAE) també es tenen en compte les despeses i les comissions associades, fet que ens facilita poder comparar entre diferents ofertes de dipòsits.

Els dipòsits a termini fix estan coberts pel Fons de Garantia de Dipòsits d'Entitats de Crèdit (FGD), fins a un límit de 100.000 euros per dipositant i entitat.

Els avantatges d’un dipòsit a termini fix

Entre els principals avantatges que ofereixen els dipòsits a termini fix cal citar que aporten al client seguretat de no perdre el capital, que permeten cobrar un interès prèviament estipulat i que, en moments de crisi, poden esdevenir un bon refugi per preservar una base rellevant de la cartera.

Al contrari, el seu principal handicap és que el banc ens podria cobrar una penalització o comissió per cancel·lació anticipada del dipòsit abans del venciment. Tal com adverteix el Banc d’Espanya, si fos el cas, la quantia de la penalització o comissió per cancel·lació anticipada no pot excedir l’import total dels interessos bruts meritats des de l’inici de la imposició fins a la data de la cancel·lació.

Les claus d’un dipòsit a termini fix

Estalviar a través d’un dipòsit a termini fix et garanteix:

  • Rendibilitat, ja que podràs fer créixer els teus estalvis amb la tranquil·litat de conèixer-ne la rendibilitat per endavant.

  • Seguretat, ja que la remuneració del teu dipòsit no patirà cap canvi en tot el temps que duri el contracte.

  • Flexibilitat, ja que és possible definir a l’inici quin termini s’ajusta millor a les teves necessitats.

  • Estabilitat, cosa que significa que al venciment podràs recuperar el 100 % del capital. Tingues en compte que algunes entitats permeten la renovació del dipòsit.

Banc Sabadell comercialitza el Dipòsit a termini fix Online1, que et permet obtenir una remuneració fixa des de només 600 euros. Per poder contractar-lo, cal disposar d'un contracte de Compte de Dipòsits. Si en el moment de l'obertura del Dipòsit Online no disposes del contracte de Compte de Dipòsits, se't facilita la informació precontractual i el contracte corresponent, el qual hauràs d'acceptar per a la seva contractació.

La liquidació d'interessos del Dipòsit a termini fix Online de Banc Sabadell es realitza a venciment del Dipòsit i se t'abonaran al teu compte a la vista anomenat “compte abonament interessos” indicat al contracte del Compte de Dipòsits.

Pots contractar el Dipòsit a termini fix de Banc Sabadell en només tres passos:

  1. Sol·licita informació sobre aquest producte a través de la nostra pàgina web o selecciona la teva oficina de Banc Sabadell més propera.

  2. Contacta amb un gestor especialitzat que t’assessorarà sobre el dipòsit a termini fix que pot adaptar-se millor al teu perfil i les teves necessitats.

  3. Un cop hagis signat el contracte, el teu dipòsit començarà a generar uns interessos fixos durant el termini per al qual el tinguis contractat. 

És possible contractar digitalment el Dipòsit a termini fix Online de Banc Sabadell. Per fer-ho, només has d’accedir a la teva banca online, dirigir-te a l'apartat d'Estalvi/Inversió > Dipòsits > Dipòsits a Termini Fix, on podràs consultar l'oferta disponible. Fes clic al producte que vols contractar i completa la informació que et sol·licita el procés.

Fiscalitat

Des del punt de vista fiscal, només tributen a la declaració de la renda els interessos generats pels dipòsits a termini fix, i ho fan com a rendiments de capital segons els guanys que s'aconsegueixin, en una forquilla que va del 19 % al 28 % (del 19 % fins a 6.000 euros; del 21 % entre 6.000 i 50.000 euros; i del 23 % per a quantitats que superin els 50.000 euros fins als 200.000 euros; entre els 200.000 i els 300.000 euros s’aplica un tipus del 27 %; mentre que, a partir de 300.000 euros, el tipus és del 28 %). De manera automàtica, Hisenda es queda sempre amb el 19 % en el mateix moment de percebre els interessos, que després s'ajusta anualment a través de la declaració.

A més, els dipòsits bancaris estan subjectes al pagament de l’impost sobre el patrimoni, sempre que la base liquidable del contribuent sigui superior als 700.000 euros, exclòs l’habitatge habitual fins a 300.000 euros. Algunes comunitats autònomes tenen altres límits diferents mentre que en altres el pagament de l’impost sobre el patrimoni n'està exempt.

En el cas del Dipòsit a termini fix Online de Banc Sabadell, els interessos generats s'integren a la base imposable de tots els titulars del Compte de Dipòsits, independentment que hagi estat formalitzat per tots o per qualsevol d'ells amb facultats indistintes. Sobre els interessos abonats, el banc realitzarà la retenció a què estigui obligat per les normes tributàries vigents.

Així i tot, si tens dubtes, un gestor especialitzat t'informarà sobre quin dipòsit a termini fix s'adapta millor al teu perfil i les teves necessitats.
Sol·licita una cita prèvia sense cap compromís.


Fotografía de Micheile Henderson en Unsplash.

1 El Dipòsit Online es constitueix a través del compte marc de dipòsits a termini fix denominat Compte de Dipòsits. La finalitat d’aquest Compte de Dipòsits és exclusivament agrupar els diferents dipòsits a termini fix, sense que es tracti d’un compte de pagament. El saldo total del Compte de Dipòsits és informatiu i vindrà constituït per la suma dels dipòsits vigents.

Has de tenir en compte que, en cas de cancel·lació anticipada, s'aplicarà una penalització de l'1 % nominal anual sobre l'import cancel·lat per al període comprès entre la data de cancel·lació anticipada i el venciment pactat. Aquesta penalització serà, com a màxim, l’import dels interessos bruts meritats des de l’inici de l’operació i fins a la data de cancel·lació anticipada.

Compartir


Link
matricula-

Comença a estalviar des d’avui

Descobreix les nostres opcions d'estalvi adaptades i troba la teva, tant se val quin sigui el teu perfil d'estalviador.

Coneix-ne mésConeix-ne més