matricula-
Coneix els nostres productes per a Particulars
Comptes Bancaris Targetes bancàries Hipoteques Préstecs personals i crèdits Estalvi Inversió Jubilació Assegurances Renting Cotxes
Fes-te client i crea el teu compte1 en menys de 10 minuts amb el teu mòbil
Obre el teu compte online
1 Consulta el document informatiu de les comissions
Cercador d’oficines Demana cita online
Centre d’Ajuda Contacte
Tornar
La teva empresa
Què és el ‘rènting’?
Carlos S.Ponz  - Wed Aug 23 11:49:38 CEST 2023
Compartir

El rènting és un contracte de lloguer de béns a canvi del pagament de quotes periòdiques prefixades.

El rènting és un servei de lloguer a mitjà i llarg termini que evita haver de fer front al desemborsament que suposa, per exemple, comprar un vehicle, al costat de les despeses derivades del seu ús. Pot ser contractat per qualsevol persona física o jurídica, encara que està especialment dirigit a empreses i professionals autònoms, atès que, a través d'aquest contracte de lloguer poden utilitzar determinats béns per al desenvolupament de la seva activitat econòmica.

Característiques del ‘rènting’

En un contracte de rènting es recullen les cobertures, la durada o les possibles indemnitzacions per resolució anticipada de l'acord. No obstant això, no es contempla l'opció de compra, ja que el rènting està pensat per a béns mobles amb una deterioració ràpida o amb un valor residual baix amb el transcurs del temps, com un vehicle, maquinària industrial o equips informàtics.

El rènting es fonamenta en tres despeses principals:

  • El pagament de quotes periòdiques fixes durant tota la vida del contracte.
    L'aplicació de l'impost sobre el valor afegit (IVA) en les quotes periòdiques pactades.
    L'aplicació d'una indemnització per una potencial cancel·lació anticipada del contracte.

Des del punt de vista fiscal, el rènting té per a les empreses la consideració de despesa fiscalment deduïble, sempre que l'afectació dels béns objecte del rènting  sigui del 100% dins del desenvolupament normal de l'activitat de la companyia. Això no succeeix en el cas d'un usuari particular, per la qual cosa aquest ha d'afegir l'increment de cost per l'IVA enfront del valor del bé en adquisició. Per aquesta raó, habitualment els contractes de rènting els signen les empreses o els professionals autònoms.

‘Rènting’ de cotxes

Pot realitzar-se un contracte de rènting sobre una àmplia gamma de béns, com a plaques fotovoltaiques, equips informàtics, mobiliari d'oficina, etc. No obstant això, el més popular és amb diferència el rènting de vehicles.

Banc Sabadell ofereix el seu  Rènting de coches1, amb una sèrie d'avantatges entre les quals cal destacar:

  • Pagament d'una única quota mensual. Per a tenir controlat el teu balanç. Sense entrada inicial i sense sorpreses.
  • Avantatges fiscals. Com en qualsevol rènting, pots deduir amb caràcter general l'IVA i part de la quota en funció de l'ús del vehicle i del teu règim fiscal.
  • Tot inclòs. Segur amb assistència en viatge, manteniment, avaries i reparacions, pneumàtics i impostos.
  • Flexible. Renova la teva flota cada pocs anys. Si el teu negoci canvia, la teva flota s'adapta.

Entre els serveis inclosos dins del Rènting de cotxes de Banc Sabadell es troba l'assegurança amb reparació de danys propis (sense franquícia ni distinció de conductor), l'assistència en carretera 24 hores des del quilòmetre 0, el manteniment, les avaries i les reparacions en tallers de la xarxa de tallers ALD Premier; el lliurament i recollida del vehicle; pneumàtics il·limitats per desgast, burxades i rebentades; i els impostos de matriculació, municipals i inspecció tècnica de vehicles (ITV). Com a servei opcional, també pots gaudir de vehicle de substitució per immobilització superior a les 24 hores.

Altres tipus de ‘rènting’

A més del rènting  de cotxes, Banc Sabadell comercialitza altres solucions d'interès per a les empreses, com:

  • Rènting ECO de plaques fotovoltaiques, que posa a l'abast de les companyies l'energia neta, portant amb si un estalvi energètic i menors emissions de CO₂, sense comissions d'obertura ni estudi i a través d'una despesa mensual totalment planificada i controlat.
  • InfoRenting, que és una modalitat de lloguer a llarg termini d'equips informàtics, ofimàtics o de comunicació, amb prestació de serveis que et permetrà, a canvi d'una quota mensual fixa, renovar o ampliar els teus equips amb total llibertat d'elecció de marca i distribuïdor.
  • EquipRenting, centrat en el lloguer a llarg termini de béns d'equip que t'ofereix la possibilitat de renovar o ampliar els teus equips amb total llibertat d'elecció de marca i/o distribuïdor.
  • SaniRenting, especialitzat en els equips d'electromedicina, wellness, fitnes i sanitaris, en general.
  • FarmaRenting, que consisteix a llogar, a mitjà i llarg termini, tot l'equipament necessari per a la farmàcia, des d'una bàscula a un projecte clau en mà.
  • Renting Negocio Turístico, que permet adquirir per a un negoci turístic els béns que es necessitin amb els serveis necessaris inclosos a través del pagament d'una única quota periòdica.

 A més, per a finançar la reducció de les despeses vinculades a l'enllumenat públic i al consum de combustibles, Banc Sabadell ofereix el Rènting Eficiència Energètica per a l'Administració Pública, centrat en renovar els sistemes d'il·luminació i de generació de fred i calor de l'Administració amb l'objectiu d'aconseguir la màxima eficiència energètica i reduir les despeses de manteniment.

Si desitges que un expert t'aconselli sense cap mena de compromís sobre quina solució de rènting et convé més, sol·licita cita amb un dels nostres gestors.

Banc Sabadell, S. a. actua com a comercialitzador del rènting ofert per Solucions de Rènting i Mobilitat, SLU (CIF B60854932, Ctra. Pozuelo num. 32, 28220 Majadahonda), que és l'empresa amb la qual es formalitzarà el contracte i portarà tota la gestió d'aquest.

Compartir


Link