matricula-
Coneix els nostres productes per a Particulars
Comptes Bancaris Targetes bancàries Hipoteques Préstecs personals i crèdits Estalvi Inversió Jubilació Assegurances Renting Cotxes
Fes-te client i crea el teu compte1 en menys de 10 minuts amb el teu mòbil
Obre el teu compte online
1 Consulta el document informatiu de les comissions
Cercador d’oficines Demana cita online
Centre d’Ajuda Contacte
Tornar
La teva empresa
Els beneficis socials i fiscals de la retribució flexible
Esther Pichardo,  Directora d'Estalvi i Pensions de BanSabadell Vida i Pensions - Thu Feb 16 11:49:38 CET 2023
Compartir

La retribució flexible permet als treballadors percebre un salari disponible major, però sense que això suposi un cost salarial addicional per a l’empresa.

La retribució flexible és una opció salarial que permet que part d’una nòmina es pagui en espècie. Aquest sistema incrementa el salari disponible per a l’empleat per mitjà de la contractació de determinats productes i serveis que gaudeixen d’avantatges fiscals que, a més, no suposen un cost salarial per a l’empresa. D’aquesta manera, es millora la imatge de la companyia (els treballadors perceben que l’empresa es preocupa pel seu benestar i per les seves necessitats personals i familiars) i s’incrementa la motivació i la productivitat de la plantilla.

Tal com explica Carlos Delgado, chairman d’Employee Flex Platforms i Employee Engagement dins de la global practice d’Employee Benefits de Howden, al webinar ‘Retribució Flexible: l’estalvi fiscal que incentiva els teus empleats, organitzat a través de HUB Empresa de Banc Sabadell, «la retribució flexible és un sistema voluntari que permet a l’empleat guanyar més amb el mateix sou, adaptant la seva retribució a les seves necessitats personals i familiars en cada moment».

Beneficis per als treballadors i l’empresa

Per gestionar millor el talent, les empreses han d’intentar fidelitzar els seus empleats, per exemple, a través de beneficis socials. Més enllà d’un augment de la seva remuneració, la retribució flexible és una solució innovadora en què part del sou de la plantilla es destina a despeses quotidianes. Entre els exemples més habituals d’aquest sistema hi ha les targetes de transport, els xecs restaurant o de guarderia, les assegurances de salut privades (tant per als empleats com per als seus familiars més propers), els programes de formació o els plans de jubilació, amb deduccions fiscals en l’impost sobre la renda de les persones físiques (IRPF).

A través de la retribució flexible, un empleat augmenta el seu poder adquisitiu: el benefici fiscal fa que, amb les mateixes despeses, percebi un salari superior i optimitzi el seu salari net disponible mensual a través d’una exempció fiscal de l’IRPF de fins al 30 % del salari brut anual, tot rebent uns serveis que li generen un valor afegit a un cost més baix. De part de l’empresa, no cal invertir més diners per a augmentar els salaris, ja que amb aquest sistema aconsegueix incrementar el seu atractiu diferenciant-se dels seus competidors, atraure més talent i potenciar la implicació dels treballadors i la seva productivitat.

Pot interessar-te: Retribució flexible: avantatges per a empresa i treballadors

Adaptat a les necessitats de l’empleat

Per a un empleat, la contractació de productes dins de la retribució flexible és una decisió totalment voluntària que no afecta la seva base de cotització a la Seguretat Social. A més, és ell qui pot adaptar el seu pla de retribució flexible en funció de les seves preferències.

Banc Sabadell és la primera entitat bancària que ofereix una solució digital adreçada especialment a les petites i mitjanes empreses (pimes), amb un ampli ventall de productes i serveis perquè les companyies ofereixin als seus empleats la possibilitat d’acollir-se a un sistema de retribució flexible. Aquesta plataforma, denominada Sabadell Flex Empresa, s’adapta a les necessitats de cada empresa i permet a les entitats incrementar el poder adquisitiu net de tota o part de la seva plantilla de forma totalment voluntària, còmoda i digital.

A través de Sabadell Flex Empresa, és possible contractar l’Assegurança Protecció Salut, una assegurança pensada per a empreses que volen cuidar dels seus treballadors i les seves famílies facilitant-los l’accés a la sanitat privada amb condicions favorables i avantatges fiscals. Amb ella, poden accedir als serveis mèdics, clínics i hospitalaris de Sanitas, sense copagaments, i l’empresa no tindrà cap cost addicional.

Entre d’altres, els usuaris de l’Assegurança Protecció Salut de Banc Sabadell poden beneficiar-se de tots els avantatges digitals de Sabadell BluaU, com ara analítiques a domicili, reemborsaments en despeses de farmàcia i diagnòstic dermatològic digital. L’empleat, a més, pot incloure la seva família a la pòlissa perquè tingui accés a assistència mèdica i a totes les cobertures.

Com indica Elena González, responsable comercial de Sabadell Flex Empresa a Banc Sabadell, en l’esmentat webinar, «Sabadell Flex Empresa permet a les organitzacions millorar les condicions econòmiques dels seus empleats sense haver d’incrementar les seves despeses salarials, a través d’una plataforma àgil i completament digital».

Complementar la pensió de jubilació

Amb l’objectiu de complementar la pensió pública de jubilació amb avantatges fiscals, a més dels plans de pensions individuals, existeixen els plans de jubilació col·lectius a través de la retribució flexible. Són productes d’estalvi que l’empresa contracta per a la seva plantilla, als quals els treballadors hi poden destinar part de la seva remuneració.

Amb Sabadell Flex Empresa, és possible contractar el Pla de Jubilació Col·lectiu, un producte que ofereix els mateixos avantatges fiscals que els plans de pensions i sense el límit dels 1.500 euros. Aquest pla de jubilació inverteix amb la filosofia de cicle de vida, de forma que va convertint el pla de cada empleat en més conservador a mesura que s’acosta el moment de la seva jubilació.

Com afirma Esther Pichardo, directora d’Estalvi i Pensions de BanSabadell Vida i Pensions, «l’estalvi per a la jubilació és un dels beneficis socials més valorats pels empleats, així que les empreses que ofereixen aquest benefici aconsegueixen una fidelització i motivació més grans de la seva plantilla, així com més facilitat per captar talent».

En paraules de Carles Soldevila, director de Proposta de Valor d’Assegurances d’Estalvi i Pensions de BanSabadell Vida y Pensiones, «oferir als empleats una solució d’estalvi per a la jubilació en què l’empresa pot ser protagonista és una molt bona oportunitat que, a més, no té cost per a l’organització».

Per posar en marxa un pla de retribució flexible com el que ofereix Banc Sabadell, el primer pas que ha de fer una empresa és identificar els objectius a curt, mitjà i llarg termini que es pretén assolir amb la seva implementació. En aquesta tasca, la mateixa entitat pot assessorar sobre què posar a disposició de la plantilla en funció de les característiques de l’empresa.

Vols que un expert t’aconselli sense cap mena de compromís sobre quin tipus de retribució flexible li convé més a la teva empresa? Deixa’t assessorar per un especialista.

Compartir


Link
matricula-

Portem més de 140 anys al costat de les empreses

Creiem que la millor manera d'ajudar-te a créixer és involucrar-nos com si fóssim part del teu equip. Per això, sempre tens un gestor i especialistes per oferir-te solucions a mida, sigui quina sigui la mida i el sector del teu negoci.

Saber mésSaber més