matricula-
Coneix els nostres productes per a Particulars
Comptes Bancaris Targetes bancàries Hipoteques Préstecs personals i crèdits Estalvi Inversió Jubilació Assegurances Renting Cotxes
Fes-te client i crea el teu compte1 en menys de 10 minuts amb el teu mòbil
Obre el teu compte online
1 Consulta el document informatiu de les comissions
Cercador d’oficines Demana cita online
Centre d’Ajuda Contacte
Tornar
Ajudes Europees

Els ajuts del Kit Digital per digitalitzar el teu negoci

Carmen Urraca, Directora de Fons Europeus de Banc Sabadell - Sat Aug 27 20:02:22 CEST 2022
Compartir

A través del Programa Kit Digital les pimes i els autònoms poden accedir a serveis de digitalització com ara analítica o ciberseguretat.

El Programa Kit Digital és una iniciativa que persegueix ajudar les petites i mitjanes empreses (pimes) i els autònoms en la seva digitalització, amb subvencions de fins a 12.000 euros, anomenades bo digital. Aquest programa es nodreix del fons europeu Next Generation EU i la segona convocatòria, dotada amb 500 milions d’euros, ja està disponible per a les empreses de tres a 10 empleats. La següent convocatòria, dotada amb 500 milions més, s’obrirà després de l’estiu i estarà dirigida a empreses de menys de tres treballadors.

Carmen Urraca, directora de Fons Europeus de Banc Sabadell, explica al webinar Vols digitalitzar el teu negoci? Aprofita els ajuts del Kit Digital, organitzat a través de HUB Empresa de Banc Sabadell, que “amb la pandèmia s’ha pogut comprovar que les pimes tenen una baixa resiliència i la digitalització és una oportunitat per fer-les més fortes. En aquest context d’una economia basada en dades, és important aprofitar les tecnologies digitals. Els ajuts del Programa Kit Digital permetran a les empreses generar més negoci i arribar a més clients”.

Les petites empreses, les microempreses i els autònoms que necessitin digitalitzar els seus negocis poden accedir als diversos serveis recollits al Programa Kit Digital que es gestionen a través dels anomenats agents digitalitzadors. Entre aquests serveis hi ha: posicionament web, comerç electrònic, gestió de xarxes socials, gestió d’analítica, business intelligence, gestió de processos, factura electrònica, oficina virtual i a distància i comunicacions segures i ciberseguretat.

Pot interessar-te: Banc Sabadell t’ajuda a descobrir les claus del fons europeu Next Generation EU

“Avui dia la digitalització és fonamental per a les empreses; gràcies a ella nosaltres estem obtenint molt més control de la nostra producció, podem saber a cada moment les preferències del client o conèixer el material de què disposem a les nostres instal·lacions”, detalla Juan Salvador Pérez, director comercial de Reciclados y Transformados de Mármoles y Piedras SL a l’esmentat webinar.

Quins requisits necessita la meva empresa per sol·licitar el Programa Kit Digital?

  • Mida. Tenir la consideració de petita empresa, microempresa o autònom.
  • Activitat. Estar en situació d’activitat durant l’exercici actual.
  • Domicili. Tenir domicili fiscal a Espanya.
  • Balanç de comptes estable. No tenir consideració d’empresa en crisi.
  • Situació fiscal. Estar al corrent de les obligacions amb l’Agència Tributària i la Seguretat Social.
  • Altres ajuts. No estar subjecte a una ordre de recuperació d’un ajut, sense prohibicions previstes a la Llei General de Subvencions, ni superar el límit d’ajuts de mínims.
  • Test de Diagnòstic Digital. Disposar del Test de Diagnòstic Digital, que està disponible a la pàgina web d’Acelera Pyme.

Com es consumeix el bo digital?

  • El beneficiari disposa de sis mesos des de la concessió del bo digital per formalitzar la compra de solucions.
  • Selecciona un agent digitalitzador registrat a la plataforma Acelera Pyme i s’hi posa en contacte per escollir la solució que més interessi.
  • Es formalitza el contracte i l’acord de prestació de solucions entre l’agent digitalitzador i el beneficiari. A l’acord es determina l’import de la solució, es recull el descompte per import d’ajuda del bo digital i se cedeix el dret de cobrament de l’ajut a l’agent digitalitzador.

Des del moment que es concedeix el bo digital, l’agent digitalitzador serà l’encarregat de fer complir els terminis fent un seguiment de la implementació amb l’objectiu que el procés sigui transparent.

Assessorament per accedir als ajuts europeus

Alberto Díaz, responsable d’Aliances i Transformació digital per a empreses i Eduardo Blanco Núñez, sènior manager Strategic R&D Projects del Grup MásMóvil, expliquen a l’esmentat webinar que l’error principal que cometen algunes empreses a l’hora de sol·licitar el Kit Digital és recórrer a convocatòries que no els corresponen pel seu nombre d’empleats o estar desinformades sobre els requisits que s’exigeixen.

En aquest sentit, Díaz destaca la importància de l’acompanyament d’un expert, com l’assessor del banc, en aquest camí, per evitar cometre errors a l’hora d’accedir als ajuts europeus i poder digitalitzar una pime amb èxit.

Vols que un expert t’aconselli sense cap mena de compromís sobre què convé més a la teva empresa? Deixa’t assessorar per un especialista.

Compartir


Link
matricula-

Descubreix les ajudes europees que impulsaran el teu negoci

El nostre equip t’acompanya pas a pas per identificar les millors ajudes per a tu i perquè la gestió i la tramitació siguin més senzilles.

Coneix-ne més sobre els Fons Next Generation EUConeix-ne més sobre els Fons Next Generation EU