matricula-
Coneix els nostres productes per a Particulars
Comptes Bancaris Targetes bancàries Hipoteques Préstecs personals i crèdits Estalvi Inversió Jubilació Assegurances Renting Cotxes
Fes-te client i crea el teu compte1 en menys de 10 minuts amb el teu mòbil
Obre el teu compte online
1 Consulta el document informatiu de les comissions
Cercador d’oficines Demana cita online
Centre d’Ajuda Contacte
Tornar
El teu dia a dia
Diferències entre una targeta de dèbit i una targeta de crèdit
Bernardo Álvarez - Tue May 23 10:45:01 CEST 2023
Compartir

Descobreix quines són les característiques i l'ús recomanat d'una targeta de dèbit i d'una targeta de crèdit

Tant una targeta de dèbit com una de crèdit permeten treure diners en caixers automàtics i realitzar pagaments en botigues físiques o online. Totes dues són un requadre de plàstic amb una banda magnètica i un xip electrònic. En aquest xip s'emmagatzemen les dades de la targeta, com ara el codi PIN, i el nom i el número de compte bancari del titular. Però, encara que el seu aspecte i funcions són molt semblants, les targetes de crèdit i de dèbit tenen característiques i prestacions diferents.

Què és una targeta de dèbit?

Les targetes de dèbit són les targetes més habituals entre els clients del banc. Aquesta targeta està vinculada al compte bancari de l'usuari. Quan aquest retira diners en un caixer automàtic i paga amb la targeta de dèbit, l'import es descompta del saldo total del compte bancari. En cas que l'import de la compra a abonar sigui superior als diners dipositats al compte, l'operació no es podrà fer.

En contractar el Compte Online Sabadell, el titular disposa d'una targeta de dèbit gratuïta, sense comissió d'emissió ni de manteniment.

Pot interessar-te: Encara no tens un compte “online”? Obre un compte bancari “online” en 10 minuts

Què és una targeta de crèdit?

Les targetes de crèdit compleixen les mateixes funcions que les de dèbit. És a dir, amb elles es poden retirar diners en efectiu en caixers automàtics i abonar pagaments. La principal diferència entre les targetes de dèbit i les de crèdit és que aquestes últimes permeten pagar productes o serveis sense tenir prou diners en el compte bancari. Amb una targeta de crèdit, és possible ajornar el cobrament d'un bé o servei que es compra fins al mes següent. A més, ofereix la possibilitat de pagar a terminis una compra sense haver de desemborsar l'import total en aquell moment. Si vols contractar una targeta de crèdit sense comissió d'emissió ni de manteniment, pots fer-ho amb el Compte Online Sabadell, sempre que la facturació del total de les targetes de crèdit vinculades a aquest compte sigui mínim de 2.000 euros l’any.

Targetes bancàries al telèfon mòbil

Tant la targeta de dèbit com la targeta de crèdit es poden vincular al telèfon mòbil del titular a través de l’app del banc. D'aquesta manera, és possible fer pagaments directament amb el mòbil en botigues físiques i també quan es fan compres per Internet. De la mateixa manera, també es poden retirar diners de caixers sense necessitat d'utilitzar la targeta.

A través de l’app també és possible gestionar els moviments de les targetes i controlar les despeses, amb funcionalitats com ara poder agrupar els pagaments per segments, establir comparatives o projeccions a futur.

Pot interessar-te: Pagar amb el mòbil: què tenir en compte

Fotografia de RODNAE Productions a Pexels.

Compartir


Link
matricula-

Encara no ets de Banc Sabadell?

Fes-te client amb el nou Compte Online Sabadell

Saber mésSaber més