matricula-
Coneix els nostres productes per a Particulars
Comptes Bancaris Targetes bancàries Hipoteques Préstecs personals i crèdits Estalvi Inversió Jubilació Assegurances Renting Cotxes
Fes-te client i crea el teu compte1 en menys de 10 minuts amb el teu mòbil
Obre el teu compte online
1 Consulta el document informatiu de les comissions
Cercador d’oficines Demana cita online
Centre d’Ajuda Contacte Seguretat
Tornar
Ajudes Europees

Com digitalitzar una pime amb les ajudes del Kit Digital

Carmen Urraca, Directora de Fons Europeus de Banc Sabadell - 25/11/2022
Compartir

Ja hi ha actives tres convocatòries del Kit Digital, que concedeixen ajuts per a la digitalització a través de la figura clau de l’agent digitalitzador.

Una de les claus del fons europeu Next Generation EU és la transformació digital que, en el cas d’Espanya, aglutinarà el 33 % dels recursos que es rebran. Dins del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR), en què s’aborda el repartiment d’aquests ajuts, la digitalització de les petites i mitjanes empreses (pimes) és un element essencial. El programa principal per aconseguir-ho és Kit Digital, dotat amb 3.067 milions d’euros que aniran destinats a modernitzar el teixit productiu nacional. Com s’hi pot accedir?

Ja s’han publicat tres convocatòries d´aquest programa, dirigides a pimes i a autònoms. Per obtenir els ajuts, és fonamental complir els requisits i seguir els passos que s’indiquen; per això, davant de qualsevol dubte, el més aconsellable és recórrer a l’assessorament professional que ofereix el gestor del banc i sol·licitar el suport de l’agent digitalitzador seleccionat.

Convocatòries obertes del Programa Kit Digital

Tal com assenyala Carmen Urraca, directora de Fons Europeus de Banc Sabadell, durant el webinar Digitalitza i impulsa el teu negoci amb els ajuts del Kit Digital, organitzat mitjançant HUB Empresa de Banc Sabadell, “amb aquest programa, les empreses tenen el repte del creixement, així com el de convertir-se en més resilients per afrontar futures crisis amb millors garanties d’èxit”.

Pot interessar-te: Banc Sabadell t’ajuda a descobrir les claus del fons europeu Next Generation EU

Per accedir a les convocatòries del Programa Kit Digital, l’únic criteri de concessió és l’ordre de presentació de sol·licituds; si hi ha crèdit suficient, un cop comprovat que es compleixen els requisits exigits, s’atorga l’ajut corresponent:

  • Convocatòria per a empreses d’entre 10 i 49 empleats. Amb una dotació de 500 milions d’euros, en què se’ls ofereix un bo digital de 12.000 euros per adquirir solucions de digitalització, per exemple, per a les seves pàgines web i la seva presència a Internet, per a la gestió de les xarxes socials, per al desenvolupament del comerç electrònic i la gestió de clients, per a l’adquisició de serveis i eines per a la seva oficina virtual, per al desenvolupament de les factures electròniques, o per afavorir que tinguin comunicacions més segures i protegides. El termini de presentació de sol·licituds és obert fins al 15 de març del 2023.
  • Convocatòria per a empreses d’entre 3 i 10 empleats. Amb una dotació de 500 milions d’euros, a través de bons digitals de 6.000 euros per a àmbits com la seva presència online, el desenvolupament de la seva oficina virtual, la intel·ligència empresarial i analítica, la ciberseguretat o el creixement del seu marketplace. Es pot sol·licitar fins al 2 de setembre de 2023.
  • Convocatòria per a autònoms i empreses de fins a 3 empleats. Ha estat l’última que s’ha posat en marxa i concedeix un bo digital de 2.000 euros, que es podrà sol·licitar fins al 20 d’octubre del 2023.

Passos per sol·licitar el bo Kit Digital

Com explica al mateix webinar Sabela Tilve, sènior Manager Strategic R&D Projects a Grupo MásMóvil, el primer que ha de fer qualsevol empresa o autònom que estigui interessat en una convocatòria del Kit Digital és mesurar el seu nivell de digitalització per mitjà d’un test d’autodiagnòstic. El camí més ràpid per fer-ho és a través de la plataforma web Accelera Pime.

A continuació, cal seleccionar la solució de digitalització que ofereix el programa i fer el tràmit de presentació de la sol·licitud, que inclou:

  • Fer la petició formal a la seu electrònica de Red.es.
  • Accedir al catàleg d’agents digitalitzadors i seleccionar aquell amb qui es vol desenvolupar les solucions digitals. Els agents digitalitzadors, segons Alberto Díaz, Responsable d’Aliances i Transformació digital per a empreses del Grup MásMóvil, “són clau per a les empreses, ja que ofereixen les solucions i els serveis tecnològics que necessiten”.
  • Posar-se en contacte amb l’agent digitalitzador seleccionat i subscriure un acord de prestació de solucions de digitalització.

Cal recordar que el beneficiari d’un bo digital disposa de sis mesos des de la concessió per formalitzar la compra de solucions.

En qualsevol cas, abans de sol·licitar qualsevol ajut, el més recomanable és comptar amb l’assessorament del gestor del banc, que resoldrà qualsevol dubte que tinguin els responsables d’una empresa o els autònoms que desitgin inscriure’s en una convocatòria, informant sobre quina pot ser l’alternativa més adequada.

Vols que un expert t’aconselli sense cap mena de compromís sobre què convé més a la teva empresa? Deixa’t assessorar per un especialista.

Compartir


Link
matricula-

Descubreix les ajudes europees que impulsaran el teu negoci

El nostre equip t’acompanya pas a pas per identificar les millors ajudes per a tu i perquè la gestió i la tramitació siguin més senzilles.

Coneix-ne més sobre els Fons Next Generation EUConeix-ne més sobre els Fons Next Generation EU