matricula-
Coneix els nostres productes per a Particulars
Comptes Bancaris Targetes bancàries Hipoteques Préstecs personals i crèdits Estalvi Inversió Jubilació Assegurances Renting Cotxes
Fes-te client i crea el teu compte1 en menys de 10 minuts amb el teu mòbil
Obre el teu compte online
1 Consulta el document informatiu de les comissions
Cercador d’oficines Demana cita online
Centre d’Ajuda Contacte
Tornar
Ajudes Europees

Agent digitalitzador, clau per accedir al Kit Digital

Carlos S. Ponz - Sun Oct 16 20:02:22 CEST 2022
Compartir

Per completar amb èxit una sol·licitud per al Programa Kit Digital, una empresa ha de seleccionar un agent digitalitzador del catàleg oficial disponible.

Els agents digitalitzadors són empreses que ofereixen les solucions i els serveis tecnològics que necessiten les petites i mitjanes empreses (pimes) i els autònoms beneficiaris del Programa Kit Digital per avançar en la digitalització. Aquest programa, dotat amb 3.067 milions d'euros, té com a objectiu principal modernitzar el teixit productiu espanyol. El paper dels agents digitalitzadors és clau perquè les empreses adherides al Kit Digital puguin subscriure un acord de prestació de solucions de digitalització i es beneficiïn d'alguna de les convocatòries i els ajuts publicats.

Les convocatòries del Programa Kit Digital

El Programa Kit Digital, finançat pel fons europeu Next Generation EU, té com a finalitat digitalitzar al voltant d'un milió de pimes i d'autònoms durant els pròxims tres anys a través de la publicació de diferents convocatòries.

Des del 2 de setembre està activa la segona convocatòria del Programa Kit Digital. Compta amb un pressupost de 500 milions d'euros, tot i que aquesta vegada està centrada en empreses d’entre 3 i 10 empleats. L'objectiu és millorar la competitivitat i el nivell de maduresa digital d'aquestes entitats a través d’ajuts individuals de 6.000 euros en àmbits com la seva presència online, el desenvolupament de la seva oficina virtual, la intel·ligència empresarial i analítica, la ciberseguretat o el creixement del seu marketplace.

La primera convocatòria d'aquests ajuts es va destinar a empreses d’entre 10 i 49 empleats. La manera de fer-ho va ser a través d’un bo digital de 12.000 euros que permet a les pimes adquirir solucions de digitalització per a les seves pàgines web i la seva presència a Internet, per a la gestió de les xarxes socials, per al desenvolupament del comerç electrònic i la gestió de clients, per a l’adquisició de serveis i eines per a la seva oficina virtual, per al desenvolupament de les factures electròniques, o per afavorir que tinguin comunicacions més segures i protegides. Durant el primer semestre de 2022 es van destinar 500 milions d’euros en ajuts del Programa Kit Digital, amb l'únic criteri de l'ordre de presentació de sol·licituds i en disposició de crèdit suficient, un cop fetes les comprovacions del compliment dels requisits exigits.

Pot interessar-te: Banc Sabadell t'ajuda a descobrir les claus del fons europeu Next Generation EU

El rol decisiu de l'agent digitalitzador

El Ministeri d'Afers Econòmics i Transformació Digital va posar en marxa el 2021 l'eina Acelera Pyme, que compta amb tres àmbits d'actuació principals: la plataforma web Acelera Pyme, una xarxa d'oficines i diversos serveis de suport i d’assessorament. Mitjançant qualsevol d'aquestes vies, una companyia pot mesurar el seu nivell de digitalització per mitjà d'un test d'autodiagnòstic com a pas previ per accedir al Programa Kit Digital.

Un cop fet aquest test, qualsevol pime o autònom que desitgi sol·licitar el bo digital ha d'escollir entre una o diverses de les solucions de digitalització que s'ofereixen, d'acord amb les convocatòries i els ajuts publicats.

Per completar la sol·licitud, cada empresa ha d’accedir al catàleg d'agents digitalitzadors adherits a Acelera Pyme i seleccionar aquell amb què vol desenvolupar les solucions digitals. Un cop escollit, cal posar-se en contacte amb l'agent digitalitzador seleccionat i subscriure un acord de prestació de solucions de digitalització.

Pot interessar-te: Com accedir al fons europeu Next Generation

Altres ajuts per a la digitalització de les empreses

Hi ha altres iniciatives relacionades amb els fons europeus per afavorir la digitalització de les empreses, com:

  • Fond-ICO Next Tech. Amb l'objectiu d'atreure finançament per a empreses que es trobin en fase de creixement i el negoci de les quals giri al voltant de la digitalització. El promouen l'Institut de Crèdit Oficial (ICO) i la Secretaria d'Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial, i pretén dinamitzar l'activitat empresarial a partir de tecnologies com ara el deep tech, la intel·ligència artificial, la ciberseguretat o el big data. El fons té capacitat per mobilitzar fins a 4.000 milions d'euros en iniciatives de col·laboració publicoprivada al costat del sector de capital risc.
  • Emprenedores Digitals. Es tracta d’un programa per potenciar les empreses digitals amb lideratge femení, que compta amb una dotació de 51 milions d'euros i que té el focus posat en la reducció de la bretxa de gènere.
  • Programa per al manteniment de l’ocupació i la transformació cap a l’economia verda i digital. Per a empreses de fins a 10 empleats i autònoms, amb ajuts de 5.000 euros.
  • Programa per a la digitalització de les empreses turístiques. Se subvencionen projectes amb un pressupost mínim de 300.000 euros i un màxim de 750.000 euros.

Per accedir als ajuts europeus, és fonamental comptar amb assessorament professional, com el del gestor del banc, que resoldrà qualsevol dubte que tingui el responsable d'una empresa o un autònom que vulgui sol·licitar aquests ajuts.

Vols que un expert t'aconselli sense cap mena de compromís sobre què convé més a la teva empresa? Deixa’t assessorar per un especialista.

Compartir


Link
matricula-

Descubreix les ajudes europees que impulsaran el teu negoci

El nostre equip t’acompanya pas a pas per identificar les millors ajudes per a tu i perquè la gestió i la tramitació siguin més senzilles.

Coneix-ne més sobre els Fons Next Generation EUConeix-ne més sobre els Fons Next Generation EU