matricula-
Coneix els nostres productes per a Particulars
Comptes Bancaris Targetes bancàries Hipoteques Préstecs personals i crèdits Estalvi Inversió Jubilació Assegurances Renting Cotxes
Fes-te client i crea el teu compte1 en menys de 10 minuts amb el teu mòbil
Obre el teu compte online
1 Consulta el document informatiu de les comissions
Cercador d’oficines Demana cita online
Centre d’Ajuda Contacte
Tornar
Ajudes Europees

Ajuts europeus per a la digitalització de les pimes

Carlos S. Ponz - Mon Jun 20 20:02:22 CEST 2022
Compartir

Ja estan disponibles molts ajuts europeus per accelerar la transformació digital de les empreses.

La transformació digital és una de les claus del fons europeu Next Generation EU a Espanya, aglutinant el 33 % dels recursos que es rebran. Actualment, hi ha diverses convocatòries obertes sobre la digitalització per a les petites i mitjanes empreses (pimes). Quins són i com accedir als fons europeus per a la digitalització?

El Programa Kit Digital

El Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR) espanyol inclou un component centrat en l'impuls a les pimes. Està focalitzat en l'emprenedoria, el creixement de les empreses, la seva digitalització i innovació, el suport al comerç i la internacionalització. Té una dotació de 4.894 milions d'euros. Dins de la digitalització, el pla principal és el Programa Kit Digital, que pretén modernitzar el teixit productiu nacional. El pressupost és de 3.067 milions d'euros.

De moment, ja s'han donat a conèixer les primeres ajudes d'aquest programa que sumen 500 milions d'euros i que es distribuiran a través de bons Kit Digital de 12.000 euros, amb què les pimes poden adquirir solucions de digitalització per a la seva presència a Internet, la gestió de les xarxes socials, el comerç electrònic i la gestió de clients, o per afavorir que tinguin comunicacions més segures i protegides.

A més d’aquest programa, fa uns mesos, el Ministeri d'Afers Econòmics i Transformació Digital va posar en marxa Accelera Pime, amb una dotació pressupostària de més de 4.000 milions d'euros. Aquest programa compta amb tres principals àmbits d'actuació: la plataforma web Accelera Pime, una xarxa d'oficines i diversos serveis de suport i assessorament. A través de qualsevol d'aquestes vies, una companyia pot mesurar el nivell de digitalització per mitjà d'un test d'autodiagnòstic com a pas previ per acollir-se a Kit Digital.

Pot interessar-teCom accedir al fons europeu Next Generation

Qualsevol pime o autònom que vulgui sol·licitar el bo Kit Digital ha de fer el següent:

  • Escollir entre una o diverses de les solucions de digitalització del Programa Kit Digital, d'acord amb les convocatòries i els ajuts publicats.
  • Sol·licitar l'ajut corresponent a la seu electrònica de Red.es.
  • Accedir al catàleg d'agents digitalitzadors adherits a Accelera Pime i seleccionar aquell amb què es vol desenvolupar les solucions digitals. Els agents digitalitzadors són empreses que ofereixen les solucions i els serveis tecnològics que necessiten les pimes i els autònoms beneficiaris del Programa Kit Digital per avançar en la digitalització.
  • Posar-se en contacte amb l'agent digitalitzador seleccionat i subscriure un acord de prestació de solucions de digitalització.

Pot interessar-teBanc Sabadell t'ajuda a descobrir les claus del fons europeu Next Generation EU

Altres ajuts per a la digitalització de les empreses

A més del Programa Kit Digital i d'Accelera Pime, hi ha altres iniciatives relacionades amb els fons europeus per afavorir la digitalització de les empreses, com ara:

  • Fond-ICO Next Tech, que té l'objectiu d'atreure finançament per a empreses que es trobin en fase de creixement i el negoci de les quals giri al voltant de la digitalització. Es tracta d'un fons de capital risc llançat entre l'Institut de Crèdit Oficial (ICO) i la Secretaria d'Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial que pretén dinamitzar l'activitat empresarial a partir de tecnologies com ara el deep tech, la intel·ligència artificial, la ciberseguretat o el big data. El fons té capacitat per mobilitzar fins a 4.000 milions d'euros en iniciatives de col·laboració publicoprivada al costat del sector de capital risc.
  • Programa per potenciar les empreses digitals amb lideratge femení (Emprenedores Digitals), que compta amb una dotació de 51 milions d'euros i que té el focus posat en la reducció de la bretxa de gènere.
  • Programa per al manteniment de l'ocupació i la transformació cap a l'economia verda i digital, per a empreses de fins a 10 empleats i autònoms amb ajuts de 5.000 euros.
  • Programa per a la digitalització de les empreses turístiques, en què es subvencionen projectes amb un pressupost mínim de 300.000 euros i un màxim de 750.000 euros.

En qualsevol cas, abans de sol·licitar qualsevol ajut, el més recomanable és comptar amb l'assessorament del gestor del banc, que resoldrà qualsevol dubte que tinguin els responsables d'una empresa o els autònoms que desitgin inscriure’s en una convocatòria, assessorant sobre quina pot ser l'alternativa més adequada.

Vols que un expert t'aconselli sense cap mena de compromís sobre quin li convé més a la teva empresa? Deixa’t asserorar per un especialista.

Compartir


Link
matricula-

Descubreix les ajudes europees que impulsaran el teu negoci

El nostre equip t’acompanya pas a pas per identificar les millors ajudes per a tu i perquè la gestió i la tramitació siguin més senzilles.

Coneix-ne més sobre els Fons Next Generation EUConeix-ne més sobre els Fons Next Generation EU