Ajuda urgent Ajuda
 

Com protegir-te de les estafes telefòniques

Els ciberdelinqüents es poden fer passar per organismes públics, grans empreses i fins i tot per entitats financeres. Utilitzen tècniques amb les quals aconsegueixen que trucades telefòniques i missatges de text semblin fets pel mateix Banc i així es guanyen la nostra confiança i aconsegueixen que caiguem en l'engany.

Aquests són alguns exemples d’SMS fraudulents que intenten suplantar Banc Sabadell.

SMSfraude.png

També pots rebre una trucada d'un suposat gestor del Banc alertant-te d'alguna operativa fraudulenta i sol·licitant-te que facilitis dades o, fins i tot, que facis transaccions financeres. Poden fer-ho des d'un número de telèfon que no coneixes, però també poden arribar a mostrar el nostre telèfon utilitzant tècniques de suplantació. Encara que et facilitin informació personal sobre tu, desconfia'n, l'han pogut trobar a Internet. Nosaltres et podem trucar si detectem una operativa sospitosa, però MAI et sol·licitarem que, per això, iniciïs o signis una transacció econòmica.

Volem recordar-te aquests consells per evitar que caiguis en paranys:

  • No et sol·licitarem dades sensibles per missatge de text, correu electrònic o trucada.
  • No et demanarem que transfereixis els teus fons a un compte segur.
  • No proporcionis informació personal o bancària en pàgines web a les quals hagis accedit des d'un enllaç inclòs en un SMS o correu electrònic.
  • Desconfia dels missatges que tinguin to d'urgència, continguin errades o faltes d'ortografia.
  • Instal·la un antimalware i un antivirus als teus dispositius i fes-ne anàlisis periòdiques.
  • Si reps una trucada que et sol·licita dades personals o et demana que facis transaccions econòmiques, penja, no tornis la trucada i contacta amb nosaltres a través dels canals habituals.
  • Accedeix sempre des del web oficial: www.bancsabadell.com i descarrega la nostra aplicació des de les botigues oficials.