matricula-
Coneix els nostres productes per a Particulars
Comptes Bancaris Targetes bancàries Hipoteques Préstecs personals i crèdits Estalvi Inversió Jubilació Assegurances Renting Cotxes
Fes-te client i crea el teu compte1 en menys de 10 minuts amb el teu mòbil
Obre el teu compte online
1 Consulta el document informatiu de les comissions
Cercador d’oficines Demana cita online
Centre d’Ajuda Contacte
Tornar
El teu dia a dia

Tipus de comptes d’estalvi

Publicitat - 21/05/2024
Compartir

Què és un compte d’estalvi, quins tipus hi ha i com funciona cadascun?

En l’era actual, on les responsabilitats i els desitjos materials semblen multiplicar-se, la seguretat financera es converteix en una necessitat cada vegada més present. No obstant això, entre la voràgine del dia a dia i les obligacions immediates, l’estalvi pot veure’s relegat a un segon pla.

És aquí on la possibilitat d’obrir un compte d’estalvi entra en escena com un aliat fonamental per construir un futur més pròsper. Més que simples instruments bancaris, que representen l’oportunitat de materialitzar somnis, des de la compra d’un habitatge fins a un viatge desitjat o l’educació dels fills.

Com funcionen els comptes d’estalvi

Són eines essencials que permeten a les persones desar diners de manera segura i que, a vegades, poden donar fins i tot una rendibilitat. No obstant això, no tots els comptes d’estalvi són iguals. Cadascun té les seves pròpies característiques, avantatges i beneficis que s’adapten a les necessitats i objectius financers individuals. 

Pot interessar-te: Compte d’estalvi: què és i per a què serveix

Compte d’estalvi tradicional

És el compte més bàsic i habitual. Aquest tipus de compte et permet dipositar i retirar diners com vulguis. Encara que amb el compte d’estalvi tradicional no obtindràs una remuneració, però segons les condicions és possible que puguis utilitzar-lo sense haver de pagar comissions d’administració ni de manteniment.

És ideal per tenir un fons d’emergència o per estalviar petites quantitats de diners.

Compte d’estalvi remunerat

Els comptes d’estalvi remunerats ofereixen un interès sobre el saldo dipositat. La rendibilitat pot ser fixa o variable, i sol ser més gran que la d’un compte corrent. D’altra banda, igual que els comptes d’estalvi tradicionals, els comptes remunerats també et permeten dipositar i retirar diners a la teva conveniència. 

Per tant, és una bona opció per a aquells que busquen aconseguir rendiment dels seus diners.  

També hi ha comptes que, encara que no t’aportin directament una remuneració, et permetran aprofitar-te de diferents avantatges fiscals com, per exemple, el Compte d’Estalvi 5, CIALP¹. El Compte d’Estalvi 5, CIALP és un pla d’estalvi a llarg termini i no té tributació sobre el rendiment generat a partir de 5 anys des de la primera aportació1.

Dipòsit a termini fix

Aquest producte financer en realitat és un tipus de dipòsit bancari, ja que et permet ingressar una quantitat fixa de diners durant un període determinat, a canvi d’un interès normalment més gran que el dels comptes d’estalvi tradicionals o remunerats. 

No pots accedir als diners durant el termini fixat però, a canvi, aconseguiràs més rendiment. Aquest tipus de compte és una gran eina per a aquells que volen desar els seus diners al banc durant un més de temps.

Compte d’estalvi jove

Dissenyat per als més petits de la casa, aquests comptes per a joves solen no tenir  cap tipus de comissions, encara que això dependrà de l’entitat bancària en la qual es contracti. El compte d’estalvi jove també es caracteritza per tenir total flexibilitat a l’hora de dipositar i retirar diners quan millor convingui.

És una forma ideal de començar a ensenyar als més joves com estalviar i gestionar els diners i així, inculcar-los l’hàbit mentre fomentes una educació financera des del principi.

Compte d’estalvi online

 Els comptes online són una bona opció per a aquells que busquen gestionar els seus estalvis completament online. 

Al Banc Sabadell tenim el compte 100 % online Estalvi Sabadell2, un compte d’estalvi que et permet definir les regles i la quantitat de diners que vols desar i sempre tens els teus diners disponibles, sense cap penalització. A més a més, si encara no ets client, l’aconseguiràs de manera automàtica i gratuïta quan tinguis el teu Compte Online Sabadell.

Avantatges de tenir un compte d’estalvi

  • Possibilitat de crear regles d’estalvi: per a això hi ha múltiples opcions com estalviar amb l’arrodoniment de cada compra o fer aportacions periòdiques o puntuals. En el cas del     Compte Estalvi Sabadell, és possible fer aportacions econòmiques automàtiques cada vegada que es compleixin petites fites, com que plogui a una ciutat triada prèviament, perquè aprofitis aquests dies a casa augmentant els teus estalvis.

  • Disciplina financera: en assignar els teus estalvis a comptes dissenyats per a objectius específics, fomentes més disciplina financera i evites la temptació de gastar aquests fons en altres coses.

  • Disponibilitat: pots accedir als teus diners en qualsevol moment (excepte en els dipòsits a termini fix i en el Compte d’Estalvi 5, CIALP¹).

  • Tranquil·litat: t’aporta la seguretat de saber que tens un matalàs financer per superar imprevistos.

Triar el tipus adequat de compte és essencial per optimitzar les teves finances personals. Ja sigui que estàs buscant seguretat, creixement o incentius addicionals, hi ha un compte d’estalvi que s’adapta perfectament a les teves necessitats i objectius financers. Abans de triar, assegura’t de comparar les opcions disponibles i considerar com cadascun d’ells pot beneficiar-te a curt i llarg termini. 

Recorda, el camí cap a l’estabilitat financera comença amb una bona elecció del compte d’estalvi.

1 Aquest producte s’emmarca dins dels Plans d’Estalvi a llarg termini, que es caracteritzen per l’exempció de tributació dels rendiments del capital mobiliari, sempre que no s’efectuï la cancel·lació total del producte abans de 5 anys. El Compte Estalvi 5, CIALP del Banc Sabadell forma part d’aquests Plans d’Estalvi a llarg termini i la seva naturalesa jurídica és un compte (CIALP). En cas de cancel·lació total sense haver transcorregut 5 anys des de la primera aportació, els avantatges fiscals desapareixen, passant els interessos generats a integrar-se en la base imposable de l’estalvi.

2 Rendibilitat 0 % TIN 0 % TAE per a saldos positius diaris, comissió d’administració i manteniment. 0 €/any. Liquidació de compte amb periodicitat trimestral.

Compartir


Link
matricula-

Encara no ets de Banc Sabadell?

Fes-te client amb el nou Compte Online Sabadell

Saber mésSaber més