matricula-
Coneix els nostres productes per a Particulars
Comptes Bancaris Targetes bancàries Hipoteques Préstecs personals i crèdits Estalvi Inversió Jubilació Assegurances Renting Cotxes
Fes-te client i crea el teu compte1 en menys de 10 minuts amb el teu mòbil
Obre el teu compte online
1 Consulta el document informatiu de les comissions
Cercador d’oficines Demana cita online
Centre d’Ajuda Contacte Seguretat
Tornar
Internacionalizaciò

Els reptes per a les empreses espanyoles a la Xina

Guillermo Díaz, Director de l'Oficina de Representació de Xangai de Banc Sabadell - Mon Feb 27 11:49:38 CET 2023
Compartir

El mercat xinès pot ser una gran oportunitat per a les companyies sempre que comptin amb l’assessorament adequat.

La Xina és el país amb més població del planeta i la segona economia mundial. Un mercat que ofereix grans possibilitats de negoci i que pot resultar atractiu per a moltes petites i mitjanes empreses (pimes), però en el qual és fonamental comptar amb l’assessorament adequat per analitzar qualsevol projecte d’inversió relacionat amb aquesta nació asiàtica.

Experiència i coneixement del mercat xinès

Segons Carlos Dalmau, director de Negoci Internacional de Banc Sabadell, que va participar en el webinar Rethinking China: Visió macroeconòmica i informació pràctica per operar al país, organitzat a través de HUB Empresa de Banc Sabadell, la Xina és un dels països més adequats perquè les empreses espanyoles puguin internacionalitzar els negocis, però és fonamental comptar-hi amb l’assessorament expert necessari perquè qualsevol projecte d’una companyia tingui més probabilitats d’èxit en la implantació al país.

Per la seva banda, Guillermo Díaz, director de l’Oficina de Representació a Xangai de Banc Sabadell, afirma que «el 2023 s’entreveuen importants canvis a la Xina. El govern està intentant tenir una millor comunicació amb el bloc europeu i atreure més inversió estrangera i existeix, a més, un compromís per part del país asiàtic per facilitar l’activitat del sector privat estranger, per la qual cosa es donen excel·lents oportunitats en múltiples sectors».

Entre les oportunitats que la Xina ofereix a les empreses espanyoles, Díaz en destaca:

  • L’elevat volum del mercat intern.
  • El desenvolupament del sector serveis i d’una producció més enfocada a productes de més valor afegit com la producció de semiconductors; el desenvolupament de software de ciberseguretat; l’economia verda; la innovació biotecnològica o les marques domèstiques de consum.
  • La favorable posició financera externa.

A l’extrem oposat, Díaz identifica entre les principals debilitats:

  • Un elevat intervencionisme del govern i l’excessiva presència de les empreses públiques a l’economia.
  • L’elevat endeutament del sector corporatiu.
  • L’excés de capacitat productiva en sectors relacionats amb la indústria pesant.
  • La pèrdua de competitivitat d’alguns sectors tradicionals.
  • El progressiu envelliment de la població i l’augment de costos laborals.
  • Les tensions geopolítiques.

Pot interessar-teCom obtenir recursos per internacionalitzar la teva empresa

Servei integral per internacionalitzar a la Xina

Per tal d’aprofitar totes les oportunitats que la Xina ofereix a les empreses espanyoles que hi volen fer negocis i guiar-les per superar les dificultats que puguin trobar, Banc Sabadell compta amb Asian Desk. Opera des de fa quatre anys per oferir un servei integral i de suport a les empreses que volen internacionalitzar o que ja operen en aquesta regió. Tal com afirma durant el webinar en qüestió Eva Wu, responsable d’Asian Desk a Banc Sabadell, «les empreses xineses ara tenen un gran interès a Espanya i Portugal, i és un bon moment per potenciar les relacions amb el gegant asiàtic. Busquem identificar socis potencials per a la Xina a Espanya amb l’objectiu de fomentar negocis bilaterals d’èxit».

Pot interessar-teCom la teva pime pot fer el salt a l’exterior

Entre els serveis, Wu en destaca:

  • L’assessorament i l’acompanyament a les empreses en els processos d’internacionalització.
  • Un seguiment personalitzat de les operacions import/export a través de la col·laboració amb bancs locals.
  • El suport a la licitació i a la presentació de projectes.

Banc Sabadell ofereix la Guia pràctica de comerç exterior: Exportar per créixer, dirigida a facilitar l’accés de les empreses espanyoles als mercats exteriors. Durant el procés d’internacionalitzar un negoci a la Xina, així com per qualsevol altre dubte, és fonamental comptar amb l’assessorament del gestor de l’entitat bancària, que pot prestar un ajut decisiu als empresaris.

Vols que un expert t’aconselli sense cap mena de compromís sobre què li convé més a la teva empresa? Deixa’t assessorar per un especialista.

Fotografía de Alejandro Luengo a Unsplash

Compartir


Link
matricula-

Portem més de 140 anys al costat de les empreses

Creiem que la millor manera d'ajudar-te a créixer és involucrar-nos com si fóssim part del teu equip. Per això, sempre tens un gestor i especialistes per oferir-te solucions a mida, sigui quina sigui la mida i el sector del teu negoci.

Saber mésSaber més