matricula-
Coneix els nostres productes per a Particulars
Comptes Bancaris Targetes bancàries Hipoteques Préstecs personals i crèdits Estalvi Inversió Jubilació Assegurances Renting Cotxes
Fes-te client i crea el teu compte1 en menys de 10 minuts amb el teu mòbil
Obre el teu compte online
1 Consulta el document informatiu de les comissions
Cercador d’oficines Demana cita online
Centre d’Ajuda Contacte Seguretat
Tornar
Ajudes Europees

Els ajuts europeus a projectes de R+D+I

Celia Lorente - Wed Dec 20 20:02:22 CET 2023
Compartir

La Unió Europea ofereix un important ventall d’ajuts a les empreses, amb independència de la seva mida, per finançar els seus projectes de R+D+I.

Incrementar l’activitat en Recerca, Desenvolupament i Innovació (R+D+I) és un dels objectius de la Unió Europea (UE) per millorar el nivell competitiu del seu teixit empresarial i productiu. Amb la finalitat de fomentar en innovació, des de 2020 s’ha posat en marxa una mobilització de recursos sense precedents a través d’Horitzó Europa, el programa marc d’investigació i innovació per abordar el canvi climàtic, assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Organització de les Nacions Unides (ONU) i impulsar la competitivitat i el creixement. Horitzó Europa està dotat amb 95.500 milions d'euros, dels quals 5.400 milions d'euros es canalitzaran a través del fons europeu Next Generation EU.

Un programa basat en tres pilars

Segons s’afirma al seu document fundacional, Horitzó Europa involucra la reserva de talent de la UE, impulsa el creixement econòmic, promou la competitivitat industrial i optimitza l'impacte de la inversió dins d’un Espai Europeu d’Investigació reforçat. Un programa que crearà fins l’any 2040, 300.000 nous llocs de treball, el 40 % d’aquests d’alta capacitació, sota tres pilars clau:

  • Pilar 1: Ciència excel·lent. Finança a través del Consell Europeu d’Investigació (ERC) projectes d’investigació en la frontera del coneixement, dissenyats i dirigits per investigadors. També dona suport al desenvolupament professional i la formació del personal investigador i potencia el desenvolupament d’infraestructures d’investigació.
  • Pilar 2: Reptes mundials i competitivitat industrial europea. Finança la investigació i la generació de nou coneixement i tecnologia dels reptes socials, reforçant les capacitats tecnològiques industrials amb l’objectiu d’augmentar la competitivitat de la indústria europea, especialment de les petites i mitjanes empreses (pimes). Per aconseguir-ho, estableix missions amb objectius orientats cap a reptes globals (salut, canvi climàtic, energies renovables, mobilitat, seguretat, digitalització, materials, etc.). A més, dona suport a la creació d’associacions entre els estats membres de la UE i la indústria per treballar conjuntament en R+D.
  • Pilar 3: Europa innovadora. Té com a objectiu fer d’Europa una potència pionera en la innovació sobre creació de mercat i en el desenvolupament de pimes disruptives a través del Consell Europeu d’Innovació (EIC). Aquest organisme dona suport a innovadors, empresaris, pimes i científics amb ambició de créixer a escala internacional. Addicionalment, l’Institut Europeu d’Innovació i Tecnologia (EIT) fomenta la integració de la investigació, l’educació superior i l’emprenedoria a través de les comunitats de coneixement i innovació (KIC).

Pot interessar-teEls ajuts europeus adequats per a la teva empresa

Com presentar una proposta

Per participar i sol·licitar finançament en qualsevol projecte d’investigació i innovació és necessari presentar una proposta a una convocatòria. Les convocatòries de propostes, així com tots els documents associats a aquesta on s'indiquen els terminis i la forma de presentació, es publiquen al portal de la Comissió Europea.

Pot interessar-teBanc Sabadell t’ajuda a descobrir les claus del fons europeu Next Generation EU

Assessorament per accedir als fons europeus

El Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR) espanyol és el marc que ha establert el Govern per rebre aquests ajuts del fons europeu Next Generation EU, amb 10 polítiques palanca que integren 30 línies d'actuació. En aquest Pla, l’Executiu insta les pimes a formalitzar aliances i consorcis per disposar d'un potencial d'arrossegament més gran i, amb això, poder optar a més fons.

A l’hora de sol·licitar els fons europeus, és recomanable per a qualsevol empresari o autònom comptar amb l'assessorament d'un professional com ara el gestor del banc, que assessori i ajudi en tot moment sobre allò que convé fer segons la realitat de cada negoci.

Vols que un expert t’aconselli sense cap mena de compromís sobre què li convé més a la teva empresa? Deixa’t  assessorar per un especialista.

Compartir


Link
matricula-

Descubreix les ajudes europees que impulsaran el teu negoci

El nostre equip t’acompanya pas a pas per identificar les millors ajudes per a tu i perquè la gestió i la tramitació siguin més senzilles.

Coneix-ne més sobre els Fons Next Generation EUConeix-ne més sobre els Fons Next Generation EU