matricula-Matricula
Coneix els nostres productes per a Particulars
Comptes Bancaris Targetes bancàries Hipoteques Préstecs personals i crèdits Estalvi Inversió Jubilació Assegurances Renting Cotxes
Fes-te client i crea el teu compte1 en menys de 10 minuts amb el teu mòbil
Obre el teu compte online
1 Consulta el document informatiu de les comissions
Cercador d’oficines Demana cita online
Centre d’Ajuda Contacte Seguretat
Tornar
El teu dia a dia

Com fer una transferència bancària des del mòbil?

Bernardo Álvarez - 03/05/2023
Compartir
3 min
Obrir un compte bancari 'online' de manera senzilla, ràpida i gratuïta és possible. A més, ho pots fer des de la teva casa o a des del mòbil

A través de l’app de Banc Sabadell és possible enviar diners de manera senzilla, ràpida i segura.

La banca digital permet enviar diners a través de l’app del banc o de la pàgina web. Amb Banc Sabadell, fer una transferència bancària és una operació fàcil i segura per a la qual només necessites el telèfon mòbil. A més, sempre que es tracti d’una transferència no immediata a un país que estigui dins de l’Espai Econòmic Europeu (EEE), serà gratuïta. Com puc enviar diners amb el mòbil?

Passos per enviar diners per l’app del banc

Fer una transferència bancària a través de l’app de Banc Sabadell és una operació fàcil de fer, per a la qual només has de seguir els passos següents. 

  • Compte bancari d’origen. Accedir a l’opció de ‘Fes una transferència’ dins de la secció ‘Enviar diners’.
  • Tipus de transferència. L’app ofereix un llistat dels diferents tipus de transferència que es poden fer. Poden ser nacionals, internacionals, ordres permanents, Bizum, etc. El més habitual és que es tracti d’una transferència nacional, és a dir, d’un enviament de diners a un compte d’un banc espanyol. En aquest cas, cal afegir l’International Bank Account Number (IBAN) del beneficiari, així com el seu nom complet.
  • Comprovació de les dades. Abans d’executar la transferència, has de revisar i comprovar les dades per verificar que són correctes.
  • Confirmació de la transferència. Per confirmar l’enviament de diners i garantir la seguretat de l’operació, cal introduir la signatura digital.

Quant triga una transferència a arribar?

En cas que la transferència es faci a un compte de Banc Sabadell, l’enviament de diners pot trigar, com a màxim, un dia hàbil. Si es fa a un compte d’una altra entitat bancària nacional o dins de l’EEE, el termini es pot allargar fins als dos dies laborables. Les transferències a bancs que estiguin fora de la zona SEPA es demoren entre dos i cinc dies hàbils.

Si necessites que els diners arribin al seu destí al mateix moment, es pot fer una transferència immediata, que sol comportar el pagament d’una comissió.

Avantatges de fer una transferència a través de l’app

  • Pots fer-la a qualsevol lloc, sense haver d’anar a una oficina bancària.
  • Pots realitzar-la les 24 hores del dia durant qualsevol dia de la setmana.
  • No requereix temps d’espera.
  • És gratuïta la majoria de vegades, ja que no sol comportar el pagament de comissions.
  • Les dades de l’operació queden registrades a l’app i són visibles per a l’usuari sempre que ho vulgui.
  • De vegades, les transferències es realitzen en qüestió de minuts, sobretot les que són entre comptes d’un mateix banc.

Vols més informació sobre els beneficis de la banca digital? Crear un compte online és ràpid, senzill i no té cap cost.

Compartir


Link
matricula-

Encara no ets de Banc Sabadell?

Fes-te client amb el nou Compte Online Sabadell

Saber mésSaber més

L'últim

Ciberseguretat   - Thu Jul 04 16:05:55 CEST 2024

Aquestes són les estafes online més comunes i així pots evitar-les Carlos S. Ponz

Hi ha un gran nombre de fraus per Internet, però és possible reduir la possibilitat de sofrir-ne un si se segueixen algunes pautes.

Tot i que existeixen multitud de ciberamenaces a Internet, conèixer quines són les més habituals és imprescindible per estar alerta i intentar evitar-les. A continuació, analitzem les estafes online més comunes i t’oferim algunes recomanacions perquè redueixis les possibilitats de patir una d’elles.

Quines són les estafes online més habituals

Si bé existeix una àmplia varietat d’estafes online, les més freqüents són:

  • Phishing. És un tipus de delicte informàtic que es caracteritza per intentar adquirir informació confidencial de manera fraudulenta, com la contrasenya dels teus comptes bancaris o informació detallada de les teves targetes de crèdit. El ciberdelinqüent suplanta la identitat d’un banc o d’una empresa i, abusant de la confiança de l’usuari, li demana la contrasenya dels seus comptes o el PIN de les targetes.

  • Smishing. És una variant del phishing on els estafadors intenten suplantar la identitat d'un banc, una empresa o una institució a través d'un SMS. Generalment, el missatge convida a trucar a un número de tarifació especial o a accedir a un enllaç d’un lloc web fals sota un pretext. Si el destinatari accedeix al link, el ciberdelinqüent podrà infectar el dispositiu o accedir a informació sensible.

  • Vishing. Té com a objectiu sostreure les dades bancàries de la víctima o que realitzi transaccions financeres. Es tracta d’una estafa telefònica en la qual, a través d’una trucada, el delinqüent es fa passar per una empresa, organització o persona de confiança, amb la finalitat d’obtenir informació personal i sensible del damnificat. En aquestes trucades, a vegades, s’informa d’una transacció i se sol·licita descarregar una aplicació per autoritzar-la o poden informar d'intents d'operativa fraudulenta i sol·liciten realitzar una transferència per protegir els teus diners.

Important: recorda que al Banc Sabadell no et sol·licitarem mai dades sensibles a través d’un missatge de text, correu electrònic o trucada, i tampoc no et demanarem que transfereixis els teus fons a un compte segur.

Pot interessar-te: Així són les noves estafes online

Com evitar les estafes online

Cadascun de nosaltres pot implementar algunes accions per augmentar el nivell de seguretat i evitar ser víctima d’una estafa online. Entre les quals destaquem aquestes:

  • Actualitza regularment el PIN de la teva targeta i la contrasenya d’accés a la teva banca a distància. Modifica les teves contrasenyes periòdicament i utilitza una de diferent per a cadascuna dels teus comptes, intentant que siguin el més robustes possibles (per exemple, generant contrasenyes amb un mínim de 8 dígits de longitud que combinin lletres majúscules i minúscules, números i caràcters especials). Recorda no apuntar les contrasenyes a cap lloc físic ni compartir-les amb ningú.

  • No comparteixis mai el teu usuari i la teva contrasenya. No comparteixis mai les teves contrasenyes amb ningú per no afavorir-ne la filtració. El Banc Sabadell no et demanarà mai aquesta informació. Per això, no comparteixis cap contrasenya ni dada confidencial, com a claus d’operacions o dades de les teves targetes (PIN, CVV o numeració), encara que el remitent s’identifiqui com el Banc Sabadell.

  • Vigila de prop la teva seguretat. Consulta sempre la informació d’últim accés que es mostra a la banca online de la pàgina web del Banc Sabadell. Recorda utilitzar sempre el correu en mode segur i desconfia d’aquells que provinguin de llocs desconeguts o que continguin informació incoherent. Evita, a més, introduir contrasenyes o iniciar sessió a la teva banca online en ordenadores públics.

  • Mantingues sempre els teus dispositius actualitzats. Actualitza tant el sistema operatiu com les apps del teu mòbil. A més, recorda no instal·lar apps d’orígens desconeguts, sinó de llocs oficials i certificats, com són Google Play Store o App Store. I instal·la sempre un antivirus a l’ordinador i al mòbil.

  • Navega sempre a pàgines segures. A l’hora d’utilitzar Internet, assegura’t que els llocs web als quals et connectes són https:// en lloc de http://. Fixa’t a l’adreça i, si comença per https, mostrarà un cadenat. Quan facis clic sobre el cadenat, comprova que l’adreça està ben escrita.

Si tens qualsevol tipus de dubte, el Banc Sabadell disposa d’un equip d’atenció a la teva disposició 24x7 al telèfon 963 085 000.

Fotografia de Magnet.me a Unplash

Llegir article
Ciberseguretat   - Thu Jul 04 08:55:32 CEST 2024

Com evitar ser víctimes del frau del CEO o del Man In The Middle Carlos S. Ponz

El frau del CEO i del Man In The Middle són dos dels atacs de phishing més habituals, aquí t’expliquem com detectar-los i evitar-los.

Entre les estafes digitals més habituals a les empreses destaquen les relacionades amb el phishing, un tipus de delicte informàtic que es caracteritza per adquirir informació confidencial de manera fraudulenta, com la contrasenya dels comptes o la informació de les targetes bancàries. Dins de les modalitats de phishing n’hi ha dues noves que cada vegada són més populars entre els ciberdelinqüents, especialment en períodes de vacacions: el frau del CEO i del Man In The Middle.  

A continuació, t’expliquem en què consisteixen i t’oferim una sèrie de recomanacions per evitar-les.

Què és del frau del CEO

El frau del CEO consisteix en la suplantació de la identitat d’una persona amb autoritat dins d’una empresa, com per exemple el responsable financer (CFO) o el director general (CEO), per intentar enganyar els treballadors que tenen accés als comptes o a altres actius de l’entitat. A través d’aquest frau, el delinqüent intenta aconseguir que se li transfereixi diners o aconseguir informació confidencial de l’organització que pugui utilitzar en el seu profit.

Una de les maneres més habituals en què es produeix el frau del CEO és a través del registre d’un domini web d’una empresa molt similar a la real. A continuació, l’estafador envia un correu electrònic a alguna persona amb responsabilitat dins de la companyia, suplantant algun càrrec per sol·licitar-li que li enviï de manera urgent i confidencial una quantitat de diners a un compte que controla el ciberdelinqüent. 

Què és el frau del Man In The Middle

En el Man In The Middle (home al mig, en anglès) l’estafador intercepta la comunicació entre dues persones connectades a una xarxa. D’aquesta manera, pot obtenir informació sensible (com dades bancàries o el domicili físic de la víctima) que li permetrà més endavant suplantar la identitat d'alguna de les dues persones, de manera que pugui sol·licitar al CFO de l’empresa que li paguin.

És habitual que en un frau del Man In The Middle els delinqüents utilitzin la suplantació de l’adreça de correu electrònic dels proveïdors d’una empresa per desviar pagaments a un compte fraudulent. També pot passar el contrari: suplantar l’adreça de correu electrònic d’un client per desviar els seus cobraments a un compte fraudulent.

Pot interessar-te: Així són les noves estafes online

Recomanacions per evitar ser víctima d’un atac de phishing amb el frau del CEO o del Man In The Middle

La principal recomanació per evitar ser víctima d’un ciberatac és la precaució. Si tens qualsevol dubte sobre una petició que rebis i en la qual t’informin d’un nou compte d’abonament, el millor que pots fer és desconfiar. En el cas del Banc Sabadell, recorda que no et sol·licitarem mai dades sensibles a través d’un missatge de text, correu electrònic o trucada, i tampoc no et demanarem que transfereixis els teus fons a un compte segur.

A més, s’aconsella seguir altres recomanacions per minimitzar la possibilitat de sofrir qualsevol d’aquests fraus, com són:

  • Verifica sempre les adreces de correu electrònic, prestant especial atenció a les variacions que puguis percebre en el mateix correu.

  • Comprova per una via diferent a la del correu electrònic (com l’app del banc) qualsevol canvi en la domiciliació d’un pagament de manera sobtada i sense previ avís.

  • Si reps un correu electrònic indicant que hi ha un canvi en el compte de destí d’un pagament, per regla general es rep de manera simultània una trucada telefònica del suplantador per donar veracitat a l’operació fraudulenta. No confiïs mai en aquesta trucada i comprova sempre l’autenticitat del canvi, posant-te en contacte amb el proveïdor en el número de telèfon que et va proporcionar inicialment.

  • Quan facis una primera operació amb un nou proveïdor confirma sempre que les dades del beneficiari i del domicili bancari de pagament són idèntiques a les incorporades en el contracte prèviament establert o en la fulla de comanda i que no hi hagi cap canvi.

  • No comparteixis mai les teves contrasenyes ni les de la teva empresa amb ningú per no afavorir-ne la filtració. 

  • És fonamental formar els empleats d’una companyia perquè coneguin les possibles ciberestafes a les quals es poden enfrontar, especialment, en relació amb ser previnguts quan els requereixin un pagament.

  • És fonamental en qualsevol empresa apostar per implantar protocols interns per verificar les sol·licituds de pagament que es reben per telèfon o correu electrònic.

Pot interessar-te: Com augmentar la ciberseguretat en qualsevol operació online

En cas de tenir qualsevol tipus de dubte, el Banc Sabadell disposa d’un equip d’atenció a la teva disposició 24x7 al telèfon 963 085 000.

Fotografia de Andrea Piacquadio a Pexels


Llegir article
La teva casa, el teu cotxe i altres   - Tue Jul 02 09:49:30 CEST 2024

Què és un préstec preconcedit Banc Sabadell, Publicitat

Necessites finançament per a un projecte personal o empresarial o per a algun tipus d’imprevist? Els préstecs preconcedits poden ser una bona opció per a tu.

Oblida’t dels tràmits i de les llargues esperes. Els préstecs preconcedits poden ser una bona opció si busques finançament de manera ràpida i senzilla. 

Descobreix en aquest article què són els préstecs preconcedits, com funcionen i els seus principals avantatges.

Què és un préstec preconcedit?

Un préstec preconcedit és un tipus de finançament que el banc ofereix a alguns dels seus clients sense haver de sol·licitar-lo prèviament. Es tracta d’una proposta personalitzada que el banc fa al client basant-se en el seu perfil financer i l’historial creditici, valorant aspectes com són els ingressos, l’estabilitat laboral i el nivell d’endeutament.

Com saber si tinc un préstec preconcedit? Com puc aconseguir-lo?

Per saber si tens un préstec preconcedit, el més habitual és que el banc t’ho comuniqui a través d’una trucada telefònica, un missatge de text o una notificació a l’app o web de l’entitat. En alguns casos, encara que no t’arribi una notificació, també pots consultar la disponibilitat d’un préstec preconcedit accedint a l’àrea privada del teu client a l’app o pàgina web del banc. Accedeix a la teva àrea privada del Banc Sabadell per descobrir el teu préstec preconcedit personalitzat.  

En què es diferencia un préstec preconcedit dels altres préstecs?

La principal diferència entre un préstec preconcedit i els altres tipus de préstecs es troba en el procés de la sol·licitud. En el cas dels préstecs preconcedits, no hi ha una petició inicial del client, com passa en els préstecs tradicionals.

Quins avantatges ofereixen els préstecs preconcedits?

Els préstecs preconcedits tenen diversos avantatges per als clients:

  • Rapidesa i comoditat: com que no cal fer una sol·licitud formal, el procés per obtenir el préstec és molt més àgil i senzill.

  • Preaprovació: que el banc hi hagi preaprovat el préstec indica que les possibilitats que te’l concedeixin són més altes que en un de tradicional.

  • Condicions personalitzades: les condicions del préstec, com són l’import, el tipus d’interès i el termini de devolució, s’adapten al teu perfil financer.

  • Flexibilitat: en alguns casos, pots modificar les condicions del préstec preconcedit perquè s’ajustin millor a les teves necessitats.

Què he de tenir en compte si m’ofereixen un préstec preconcedit?

Abans d’acceptar un préstec preconcedit, és important que llegeixis detingudament les seves condicions i que comparis les diferents ofertes disponibles al mercat. També es recomana que t’asseguris que realment necessites el préstec i que pots assumir les quotes de devolució sense problemes.

Un cop aprovat, quant de temps triguen a ingressar un préstec preconcedit?

El temps que triga a ingressar-se un préstec preconcedit en el compte del prestatari pot variar en funció de l’entitat bancària. En la majoria dels casos, el termini sol ser de 24- 48 hores després de la seva aprovació definitiva.

Què passa si em deneguen un préstec preconcedit?

Que un préstec sigui preconcedit no garanteix automàticament que el client el vagi a obtenir. Primer, cal que el prestatari accepti l’oferta. En segon lloc, el banc durà a terme una sèrie de verificacions per assegurar-se que la solvència del client no hagi empitjorat des que es va fer l’oferta preconcedida. 

Després d’aquestes verificacions, el banc decidirà si concedeix el préstec de manera definitiva.

Si l’entitat bancària rebutja aquesta petició, pots sol·licitar informació sobre les raons de la denegació del préstec preconcedit. En alguns casos, és possible que puguis tornar a sol·licitar el préstec més endavant un cop hagis millorat la teva situació financera.

Des del Banc Sabadell estem compromesos amb oferir-te solucions financeres que s’adaptin a les teves necessitats. Per això, tenim diferents préstecs i crèdits dissenyats per adaptar-se a cada circumstància.

Si ets client del banc i tens més de sis mesos d’antiguitat, pots comprovar si pots optar a contractar un préstec preconcedit al Banc Sabadell a través de la teva àrea privada

Davant qualsevol dubte, també pots consultar amb un expert del Banc Sabadell perquè t’aconselli sense cap compromís. Pots sol·licitar una cita amb un dels nostres especialistes financers.


Llegir article