matricula-
Coneix els nostres productes per a Particulars
Comptes Bancaris Targetes bancàries Hipoteques Préstecs personals i crèdits Estalvi Inversió Jubilació Assegurances Renting Cotxes
Fes-te client i crea el teu compte1 en menys de 10 minuts amb el teu mòbil
Obre el teu compte online
1 Consulta el document informatiu de les comissions
Cercador d’oficines Demana cita online
Centre d’Ajuda Contacte
Tornar
Ajudes Europees

Ajuts europeus per a la sostenibilitat de la meva empresa

Carmen Urraca, Directora de Fons Europeus de Banc Sabadell - 02/05/2022
Compartir

La sostenibilitat és un repte per a les empreses, però el fons europeu Next Generation suposa una oportunitat per impulsar-ne la transformació energètica

La sostenibilitat empresarial fa referència al valor econòmic, social i mediambiental a mitjà i a llarg termini que creen les companyies per contribuir al benestar de les zones geogràfiques on operen, tant present com futur. Les tendències actuals a favor de la sostenibilitat obliguen moltes organitzacions a replantejar la seva estratègia, però també suposen una oportunitat per aconseguir un avantatge competitiu al mercat. En aquest context, l'impuls del fons europeu Next Generation EU i la seva aposta per la transició ecològica és clau per a les empreses.

El Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR) espanyol, a través del qual es canalitza la distribució dels ajuts europeus, té com un dels seus objectius principals la transformació del sistema energètic. El Govern publicarà fins al 2026 convocatòries per ampliar l'ús de les energies renovables fomentant les instal·lacions d'autoconsum.

«És moment que les companyies
es preparin per invertir en energia
solar fotovoltaica, ja que
aconseguiran un avantatge
competitiu», Urraca, Banc
Sabadell

Carmen Urraca, directora de Fons Europeus de Banc Sabadell, destaca al webinar ‘Fons Next Generation EU: oportunitats per a l'autoconsum elèctric a l'empresa’, organitzat mitjançant HUB Empresa de Banc Sabadell, que «és moment que les companyies es preparin per invertir en energia solar fotovoltaica, ja que assoliran un avantatge competitiu gràcies a l'oportunitat d'or del fons europeu Next Generation EU, que ofereix subvencions per a l'emmagatzematge».

Aquests ajuts europeus per a l'autoconsum energètic arriben en el moment idoni, com afegeix Urraca, «per l'increment del cost de l'energia i perquè a través d'aquests fons s'impulsarà la transició cap a la sostenibilitat».

En total, el fons europeu Next Generation EU destinarà 660 milions d'euros, ampliables a 1.320 milions d'euros, mitjançant programes d'incentius lligats a l'autoconsum i a l'emmagatzematge de fonts d'energia renovable.

Com adaptar la companyia a les preferències sostenibles?

Per aconseguir-ho, en primer lloc, cal analitzar si fins ara s'han utilitzat els recursos de manera sostenible per, en una segona fase, dissenyar i executar un pla de redistribució que aposti per la sostenibilitat a l'empresa.

Des de l'Organització de les Nacions Unides (ONU) destaquen que «la identificació a la cadena de valor dels 'punts crítics' on les intervencions tenen més potencial per millorar els efectes ambientals i socials del sistema en el seu conjunt és un primer pas fonamental per aconseguir que una companyia sigui més sostenible».

L'ONU apel·la al poder innovador
de les companyies per dissenyar
solucions que promoguin un
consum responsable per part dels
consumidors

A més, aquest organisme apel·la al poder innovador de les companyies per dissenyar solucions que promoguin la motivació cap a un consum responsable per part dels consumidors.

Accions per impulsar la sostenibilitat empresarial

  • Disminuir el consum d’energia. La implementació d’un model de treball híbrid, que combini la feina a casa i a l'oficina, pot suposar un consum d'energia més gran si no s'acompanya d’una sèrie d'hàbits, com apagar els equips quan s'acabin les tasques o controlar la temperatura.
  • Gestionar els residus. La generació de residus de qualsevol organització obliga a dur a terme una gestió eficient mitjançant la regla de les 3R: reduir, reutilitzar i reciclar.
  • Construir una xarxa de proveïdors afí a l’estratègia. L'estratègia per promoure la sostenibilitat en una empresa va més enllà de l'estructura interna i implica aconseguir que els col·laboradors tinguin també un compromís mediambiental que serveixi per ampliar el seu impacte.
  • Promoure la formació ambiental. Cal alinear l’estratègia de l’empresa amb el compromís dels empleats mitjançant iniciatives d'educació i de foment de la sostenibilitat.

En qualsevol cas, en el camí cap a la sostenibilitat d'una companyia, recórrer a l'assessorament professional d'un expert com el de l'entitat bancària és fonamental, ja que pot ajudar a l'empresari en tot moment a prendre la decisió més encertada en funció de les necessitats del seu negoci.

Vols que un expert t'aconselli sense cap mena de compromís sobre el qual li convé més a la teva empresa? Deixa’t assessorar per un especialista.

Fotografía de Kindel Media en Pexels

Compartir


Link
matricula-

Descubreix les ajudes europees que impulsaran el teu negoci

El nostre equip t’acompanya pas a pas per identificar les millors ajudes per a tu i perquè la gestió i la tramitació siguin més senzilles.

Coneix-ne més sobre els Fons Next Generation EUConeix-ne més sobre els Fons Next Generation EU