JUNY 2012
 
Professsional BS

Actualitat Econòmica & Profesional
Una cita obligada amb Hisenda. Campanya de renda, patrimoni i societats 2011

Un any més arriba la cita amb Hisenda. Estar ben informat és imprescindible per fer les declaracions. Els resumim els aspectes clau i les principals novetats que s'han de tenir en compte a l'hora de confeccionar les seves declaracions de l'IRPF, patrimoni i societats de l'exercici 2011, sens perjudici de les particularitats fiscals pròpies de cada comunitat autònoma (...)

» Llegir més
Els deu punts clau de la reforma laboral

El dia 12 de febrer de 2012 va entrar en vigor el Reial decret llei 3/2012, de 10 de febrer, que és la norma que aprova la coneguda com a “Reforma laboral 2012”. Es tracta d'una norma extensa que introdueix múltiples modificacions en el conjunt de la normativa laboral, però, probablement, el més destacable de la reforma no és tant l'aspecte quantitatiu de les seves múltiples modificacions, sinó la gran rellevància i transcendència de les modificacions que estableix. (...)

» Llegir més

Els experts opinen.

Pros i contres de la reforma laboral
Com valora les mesures incloses en el Reial decret llei 3/2012, de 10 de febrer, de reforma laboral? Quina és la seva opinió i quins aspectes positius o negatius hi destacaria?

Francisco Javier Sánchez Icart
Magistrat del Social


» Llegir més

Guies i ajudes
Guia per no perdre's: tractament fiscal dels socis d'entitats mercantils

El Departament de Gestió Tributària ha elaborat la Nota 1/12 el passat 22 de març, en què analitza el tractament fiscal dels socis en l'àmbit de l'IRPF, i que porta per títol “Consideracions sobre el tractament fiscal dels socis d'entitats mercantils”.

» Llegir més
Ajudes, subvencions i finançament

NEOTEC Creació d'empreses
Suport a la creació i consolidació de noves empreses de base tecnològica a Espanya. Estratègia de negoci basada en el desenvolupament de tecnologia (la tecnologia ha de ser el un factor competitiu de diferenciació de l'empresa), basant-se en la creació de línies de R+D pròpies.


» Llegir més

Col•lectius professionals
Sr. Lluís-Xavier Comerón i Graupera. Degà del Col•legi d'Arquitectes de Catalunya

Per conèixer millor aquest col•lectiu, ho fem entrevistant el seu degà, el Sr. LLUÍS-XAVIER COMERÓN I GRAUPERA

» Llegir més

Idees i consells per actuar De professió
El pla de successió en un despatx professional

La decisió de planificar el relleu generacional és un acte de responsabilitat i de maduresa empresarial. Totes les empreses, de la mateixa manera que tots els despatxos, que es preocupen del seu futur, necessiten planificar i haurien de planificar amb prou antelació el seu relleu generacional. (...)

» Llegir més
Un exemple de professionalitat. María José Ortega Moreno.

María José Ortega Moreno.
Jutgessa. Titular del Jutjat de Primera Instància número 10 de Barcelona.


» Llegir més

Respostes segures Agenda
1. IRPF. Activitat professional. Desplaçament a l'estranger. Despeses deduïbles. El consultant, professional autònom resident en territori espanyol, s'ha de desplaçar a Rússia durant un període de tres mesos en l'exercici de la seva activitat professional. Les despeses de desplaçament, manutenció, assegurances i formació a què hagi de fer front per dur a terme la seva activitat a l'estranger, són deduïbles en l'impost sobre la renda de les persones físiques (IRPF)? (...) (...)

» Llegir més


2. IRPF. Guany patrimonial. Exempció per reinversió en habitatge habitual. Residència fiscal. El consultant és un ciutadà britànic resident a Espanya des de fa més de 10 anys. No presenta declaració per l'IRPF perquè els seus ingressos són baixos (és pensionista). Durant el mes de desembre de 2011, va vendre casa seva (habitatge habitual) per comprar-ne una altra a Anglaterra, que constituirà el seu futur habitatge habitual. La declaració de l'IRPF on inclourà el guany patrimonial derivat de la venda esmentada l’haurà de fer a mitjan any 2012, quan ja no viurà ni serà resident a Espanya. Es pot acollir a l'exempció per reinversió en habitatge habitual?, i com ha de justificar la compra de la nova casa? (...)

» Llegir més


3. Impost sobre el patrimoni. Exempcions. Béns i drets afectes a activitats empresarials o professionals. Requisits. Es consulta si l'exercici “habitual, personal i directe” de l'activitat que exigeix l'article 4.vuit.u de la Llei 19/1991, de 6 de juny, de l'impost sobre el patrimoni, per a l'exempció en l'impost sobre el patrimoni dels béns i drets de les persones físiques necessaris per a l’exercici de la seva activitat empresarial o professional pressuposa que hi hagi cotització a la Seguretat Social (...)

» Llegir més
JUNY

01-02 XL Congrés SCLECARTO Palència .

01-03 Congrés Web 2012 Saragossa .

02-06 Festival de cinema d’Alacant 2012.

05-07 SIL 2012 Barcelona: Saló internacional de la logística i la manutenció.

06-08 SEA 2012 – Congrés Nacional de la Societat Espanyola d'Arteriosclerosi.

06-09 Congrés Nacional de l'Acadèmia Espanyola de Dermatologia i Venereologia.

06-09 Congrés de Salut Mental AEN 2012 Tenerife.

06 FEM Madrid.

07-10 MADRID FOTO 2012: Fira de fotografia de Madrid.

12-15 TECMA 2012 Madrid: Fira internacional d’urbanisme i medi ambient .

13-15 Congrés Nacional d'Agents i Corredors d'Assegurances 2012 Burgos.

13-15 Congrés SEMFYC 2012 Bilbao: Congrés de Medicina de Família i Comunitària.

13-04 Biz Barcelona 2012: Saló Emprenedor Barcelona.

13-04 WebCongress Barcelona 2012.

22-24 LifeSport 2012 Màlaga: I Fira de la Salut i l'Esport.

23-26 Congrés de la Societat Espanyola de Trasplantament 2012 Madrid .

» Llegir més

Editorial
Distingit/ida senyor/ra,

En aquesta època de l’any volem destacar una cita ineludible que tenim tots els contribuents amb Hisenda: fem referència a les declaracions de renda, patrimoni i societats de l’exercici de 2011. Estar ben informat és important cada any, per això resumim els aspectes clau i les principals novetats que cal tenir en compte a l’hora de fer aquestes declaracions, sense perjudici de les particularitats fiscals pròpies de cada comunitat autònoma.


» Llegir més

Enredant
Xarxes socials i webs d'interès

» Llegir més



Per a desconectar
Lectura recomanada

El relevo generacional en los despachos profesionales

Quan un ha dedicat una part molt important de la seva vida a fidelitzar una base de clients i a aconseguir una reputació en el seu segment de mercat, no pot permetre (...)

» Llegir més

Psicoeconomía de la vida cotidiana

Com actua la nostra ment quan s’ha d'enfrontar a qüestions que tenen a veure amb els diners, els estalvis, les inversions, les pèrdues i els guanys? (...)

» Llegir més

Despidos: la edad y otros pretextos

Aquest llibre va començar com un desig de conèixer les raons per les quals grans empreses amb beneficis acomiaden persones amb l'únic criteri de tenir una edat determinada (...)

» Llegir més

Resum de pel•lícula

De Nicolas a Sarkozy

Just ara quan el poble francès ha decidit democràticament que Nicolas Sarkozy deixi de ser president de la República Francesa ens acostem a aquest film (...)

» Llegir més

Los Idus de Marzo

Adaptació de l'obra teatral de Beau Willimon. Stephen Meyers (Ryan Gosling) és un idealista i brillant comunicador. És el segon de bord (...)

» Llegir més

Fausto

Aquesta no és una adaptació cinematogràfica de l'obra de Goethe en el sentit habitual de la paraula, sinó una lectura del que queda entre línies. De quin color és un món que (...)

» Llegir més

Trobi la seva oficina Accedeixi a BS Online Accedeixi a
BS Móvil
Truqui'ns al
902 383 666
També a:
Banco de Sabadell, S.A. o els proveïdors de notícies i/o informacions no garanteixen la utilitat, obtenció de resultats o infal·libilitat dels continguts facilitats a través d′aquesta newsletter, que en tot cas ho són amb caràcter orientatiu i informatiu. El contingut d′aquest document es basa en informació que ha estat obtinguda de fonts estimades com a fidedignes, però no es concedeix cap mena de garantia per part del banc sobre la seva exactitud, integritat o correcció.

Qualssevol opinions, mesures o actuacions d′inversió o de qualsevol altre tipus que siguin adoptades per l′usuari, ho seran pel seu exclusiu compte i risc. Aquesta newsletter ha estat elaborada pel Departament d′Estudis de Planificació Jurídica www.planificacion-juridica.com © Banco de Sabadell, S.A. Tots els drets reservats.


La seva adreça de correu electrònic està incorporada, juntament amb les seves dades personals, a un fitxer titularitat de Banco de Sabadell, S.A. (avda. Óscar Esplá, 37, 03007 Alicante) per prestar-li el servei gratuït a què vostè està subscrit. Per accedir, cancel·lar o rectificar les seves dades o l′adreça de correu electrònic on vol rebre aquest tipus d′informació pot enviar una carta per correu postal o passar per qualsevol de les oficines de Banco de Sabadell, S.A. o enviar un missatge a l′adreça de la newsletter newscolectivos@bancsabadell.com.
Si no vol rebre més informació comercial per correu electrònic, faci clic aquí.

Adreça de correu electrònic: newscolectivos@bancsabadell.com