Resum de pel·lícula |
|
Wall Street. Els diners mai no dormen
Seqüela de la popular cinta del 1987 Wall Street. Han hagut de passar 23 anys des que Oliver Stone estrenés, amb Michael Douglas, Charlie i Martin Sheen i Daryl Hannah, Wall Street, una pel•lícula que va marcar una època i que retratava l'entramat, per a molts desconegut, financer de la Borsa i els brokers amb peixos grossos i petits lluitant per la supervivència.
Ara, dues dècades després, la història recupera el “rei de Wall Street”, l'implacable tauró de les finances Gordon Gekko (Michael Douglas), paper per al qual va obtenir un Oscar i un Glo bus d'Or al millor actor. Posat en llibertat després de complir una prolongada condemna a la presó, se sent desorientat dins del món que antigament va dominar.
La causalitat o l'interès d'un petit Gekko (Shia LaBeouf) fa que es trobin i decideixin ajudar-se mútuament: Gekko ajudarà el seu futur gendre Jacob a derrotar un peix gros, mentre que aquest intentarà que Gekko es reconciliï amb la seva filla, després d'anys sense relació.
La pel•lícula, de la mateixa manera que la primera, manté intacta l'essència de Wall Street: la relació entre mestre i alumne. El component personal que mou l’un i l’altre o aquesta aroma a venjança que impera en el món dels grans negocis. Oliver Stone es torna a aprofitar de la conjuntura social per endinsar-se en el món dels brokers, el Dow Jones i els grans negocis, que ha motivat l'actual crisi econòmica mundial.
Tant Stone com Douglas van aprofitar la seva presentació en el Festival de Cannes per retratar els durs temps que travessa el capitalisme, mostrant-ne la pitjor cara, on els mercats pugen i baixen, la crisi envaeix tots els països, la feina brilla per la seva absència i els governs anuncien “paquets de mesures” amb baixes i congelacions de salaris.
Stone va explicar que aquesta seqüela “és una pel•lícula sobre l'avarícia, el poder i els diners. El 1987, creia que el capitalisme havia de millorar, s’havia de corregir, però això no ha passat. Ha empitjorat. Sembla que s'ha tornat boig”. Per la seva banda, Douglas va ressenyar que “la cobdícia no ha cessat. El que ha passat és que en el primer film el tema era que la cobdícia és bona, i ara és que la cobdícia és legal”.
|
Lectura recomanada |
|
Economía contracorriente. Antología de David Anisi Autors: Rafael Muñoz de Bustillo i Fernando Esteve
Economía contracorriente recull alguns dels textos més significatius de David Anisi, un economista orgullós de ser-ho, que va ser professor de l'àrea de fonaments de l'anàlisi econòmica a la Universitat Autònoma de Madrid i catedràtic de la mateixa àrea a la Universitat de Salamanca fins a la seva mort el 2008. David Anisi estava orgullós que el consideressin un economista no economista, ja que mai no es va sentir gaire còmode amb la definició social i més estesa de l'economista. Anisi no va ser un economista acadèmic usual, o més ben dit, a la usança que avui s'està generalitzant: ni va ser un economista aïllat de la problemàtica realitat econòmica i social ni va buscar una especialització estèril.
Aquest llibre és, al seu torn, un record de l'autor i la seva obra i un llibre d'idees. D'una banda, un record de la seva persona i el seu camí intel•lectual, que el va portar de manera voluntària a seguir un camí a contracorrent del que segueixen la majoria dels economistes en els seus vans esforços per crear una “ciència” econòmica a l'estil d'una suposada física de la societat, separada de la política i la moral. Però també és un llibre que presenta les idees que van servir a David Anisi per retre compte del que va passar en les últimes i enrevessades dècades del segle passat. Són idees radicals, en la mesura que van a l'arrel dels problemes econòmics i socials, amb un sentit que creix en aquests temps de turbulència.
El llibre ofereix una antologia de textos recollida pels professors universitaris Rafael Muñoz de Bustillo i Fernando Esteve, que es defineixen com a alumnes, companys i amics d’Anisi. Davant l'aparent diversitat i dispersió de l'obra de l'autor, els antòlegs posen l'èmfasi en quatre principis rectors que permeten reconèixer l'obra d’Anisi: la llibertat i la valentia per pensar fora dels cànons establerts; la naturalesa divulgativa dels seus treballs; la seva sensibilitat i permeabilitat al fet social, i la seva perspectiva del món i de l'home i, per tant, de la seva capacitat per afrontar els problemes aquí i ara amb propostes de canvi.
Els textos de David Anisi elegits per a la seva publicació en aquest llibre s'han ordenat en coherència amb l'obra de l'autor. Així, es parteix dels textos representatius de la seva tasca com a economista teòric per abordar, successivament, els que reflecteixen els seus interessos com a economista polític i moralista. Per això el llibre ofereix des d'anàlisis generals fins a una selecció d'algunes de les seves suggerents paràboles i contes que confirmen l'afany divulgatiu i la singularitat del seu autor.
|
« TORNAR A LA PÀGINA PRINCIPAL |
Banco de Sabadell, S.A. o els proveïdors de notícies i/o informacions no garanteixen la utilitat, obtenció de resultats o infal·libilitat dels continguts facilitats a través d'aquesta newsletter, que en tot cas ho són amb caràcter orientatiu i informatiu. El contingut d'aquest document es basa en informació que ha estat obtinguda de fonts estimades com a fidedignes, però no es concedeix cap mena de garantia per part del banc sobre la seva exactitud, integritat o correcció.
Qualssevol opinions, mesures o actuacions d'inversió o de qualsevol altre tipus que siguin adoptades per l'usuari, ho seran pel seu exclusiu compte i risc. Aquesta newsletter ha estat elaborada pel Departament d'Estudis de Planificació Jurídica - Centre de Documentació www.planificacion-juridica.com © Banco de Sabadell, S.A. 2010. Tots els drets reservats.
La seva adreça de correu electrònic està incorporada, juntament amb les seves dades personals, a un fitxer titularitat de Banco de Sabadell, S.A. (avda. Óscar Esplá, 37, 03007 Alicante) per prestar-li el servei gratuït a què vostè està subscrit. Per accedir, cancel·lar o rectificar les seves dades o l'adreça de correu electrònic on vol rebre aquest tipus d'informació pot enviar una carta per correu postal o passar per qualsevol de les oficines de Banco de Sabadell, S.A. o enviar un missatge a l'adreça de la newsletter newscolectivos@bancsabadell.com.
Si no vol rebre més informació comercial per correu electrònic, faci clic aquí.
SabadellAtlántico, Banco Herrero i Solbank són marques registrades de Banco de Sabadell, S.A., av. Óscar Esplá, 37, 03007 Alacant. Inscrit en el Registre Mercantil d’Alacant, tom 4070, foli 1, full A-156980. NIF A-08000143. Adreça de correu electrònic: newscolectivos@bancsabadell.com.
|
|