Actualitzi el seu navegador

Actualitzi el seu navegador

Està fent servir una versió antiga del seu navegador. Li recomanem que l’actualitzi o canviï d’explorador per millorar la seva experiència al web.

Altres webs del grup Oficines
Ajuda urgentAjuda
L'ajudem?
 • Consulti el nostre
  assistent virtual
 • Atenció en línia - Xat
 • Visiti una de les
  nostres oficines

Mitjans de pagament

SEPA

SEPA

SEPA, en la recta final abans de l’1 de febrer de 2016.

La zona única de pagaments per a l’euro, comunament coneguda com a SEPA (Single Euro Payment Area), està constituïda per 33 països: els 28 de la Unió Europea més Islàndia, Noruega, Liechtenstein, Mònaco i Suïssa.

SEPA té un impacte molt positiu, atès que, a més d’homogeneïtzar els sistemes de cobraments i pagaments a escala europea (els simplifica i els fa més ràpids i eficaços), obre possibilitats noves per expandir les activitats comercials de les empreses més enllà de les fronteres nacionals.

Des del passat 1 de febrer de 2014, les empreses que utilitzaven com a mitjà de pagament i cobrament els fitxers de transferències (N34) i els rebuts domiciliats de serveis (N19) ja han migrat als nous instruments de transferències SEPA i càrrecs directes SEPA (CORE/COR1), respectivament.

D’acord amb el Reglament CE 260/2012, l’1 de febrer de 2016 és la data límit per a la migració dels avançaments de crèdits comercials (N58) i els rebuts comercials tant físics com en suport magnètic (N32) al format de càrrecs directes SEPA en XML ISO20022. A partir d’aquesta data, el format XML ISO20022 serà l’únic format vàlid per a l’enviament de fitxers de cobraments i pagaments SEPA.

Actualment
Rebuts comercial físics, N32 i N58
Càrrecs directes SEPA CORE/COR1 (format TXT 19.14/19.15)
Càrrecs directes SEPA B2B (format TXT 19.44)
Transferències SEPA (format TXT 34.14)
 
A partir del 01.02.2016
Càrrecs directes SEPA CORE/COR1 (format XML ISO20022)
Càrrecs directes SEPA CORE/COR1 (format XML ISO20022)
Càrrecs directes SEPA B2B (format XML ISO20022)
Transferències SEPA (format XML ISO20022)

En conseqüència, es deixaran d’admetre:

 • Remeses N58 d’avançament de crèdits comercials i N32 de rebuts comercials (no afecta lletres o pagarés) ⇒ S’hauran de presentar en el format de càrrecs directes SEPA XML.
 • Rebuts domiciliats físics en format paper ⇒ Tots els rebuts i càrrecs s’hauran de presentar en format electrònic: càrrecs directes SEPA XML.
 • Càrrecs no domiciliats ⇒ No podran ser admeses operacions sense domiciliació bancària. La domiciliació bancària, sempre mitjançant IBAN.
 • Fitxers de càrrecs directes SEPA (CORE/COR1/B2B) o transferències SEPA (SCT) en format TXT ⇒ Únic format vàlid XML ISO20022.

Cal tenir en compte que la utilització de formats SEPA a partir de l’1 de febrer de 2016 és una exigència europea de compliment obligat. Per tant, cada empresa ha establert el seu propi calendari de migració amb l’objectiu de fer els canvis necessaris en la seva operativa transaccional abans de la data límit.

Tant si utilitza les seves pròpies aplicacions o sistemes per generar els nous fitxers SEPA com si utilitza eines del grup Sabadell per generar-los, l’ajudem a fer els últims passos. Consulti la nostra pàgina web sobre SEPA, on trobarà informació sobre com validar l’estructura de format correcta i enviar els nous fitxers o com actualitzar les eines Banc Sabadell amb les versions compatibles SEPA.

A Banc Sabadell estem preparats per a SEPA i disposats a ajudar aquelles empreses que encara no han adaptat els seus sistemes a l’entrada en el món SEPA.

 • Buscador oficinas Vingui a visitar-nos

  Correo electronico Contacti'ns

  Enviar un

  correu electrònic