matricula-
Coneix els nostres productes per a Particulars
Comptes Bancaris Targetes bancàries Hipoteques Préstecs personals i crèdits Estalvi Inversió Jubilació Assegurances Renting Cotxes
Fes-te client i crea el teu compte1 en menys de 10 minuts amb el teu mòbil
Obre el teu compte online
1 Consulta el document informatiu de les comissions
Cercador d’oficines Demana cita online
Centre d’Ajuda Contacte Seguretat
Tornar
El teu dia a dia

Què és un compte bancari per a joves?

Publicitat - Thu May 09 11:59:34 CEST 2024
Compartir

Aquests comptes estan dissenyats per satisfer les necessitats particulars d’aquest grup demogràfic i ofereixen una sèrie de característiques i beneficis adaptats a les seves circumstàncies úniques.

Ser jove no significa que no puguis tenir una vida financera, responsable i independent. De fet, és l’etapa ideal per començar a prendre les regnes dels teus diners i construir un futur sòlid. I per a això, un compte bancari per a joves és l’eina ideal.

Imagina tenir un espai propi en el qual gestionar les teves finances: fer ingressos i retirades, estalviar per a les teves metes o simplement consultar els teus moviments de manera ràpida i senzilla. Un compte bancari jove t’ofereix tot això i molt més.

Però, quines particularitats té aquest tipus de compte? Quins beneficis té? Quins tipus hi ha disponibles en el mercat? En aquest article t’ho expliquem tot detalladament perquè puguis triar el compte que millor s’adapti a les teves necessitats.

Què és un compte bancari per a joves

Un compte bancari per a joves és un compte dissenyat específicament per a persones entre 0 i 17 anys. Aquests comptes estan pensats per oferir accés fàcil i segur als serveis bancaris bàsics, alhora que eduquen els joves sobre la gestió financera responsable.

Al Banc Sabadell, hem dissenyat un compte específic per als més petits de la casa: el Compte Sabadell Primer1 perquè comencin a familiaritzar-se amb els diners i la gestió dels seus estalvis.

Pot interessar-te: Com obrir un compte bancari per a nens

Tipus de comptes bancaris per a joves

Compte corrent bàsic per a joves

Un compte corrent bàsic per a joves és una opció comuna que proporciona accés a serveis bancaris essencials com ara dipòsits, retirades i transferències. En general, aquests comptes per a nens no generen interessos, però ofereixen una forma segura i convenient d’administrar els diners cada dia.

Compte d’estalvi per a joves

El compte d’estalvi jove s’ha dissenyat per fomentar l’hàbit de l'estalvi des d’una edat primerenca i que, en aconseguir els seus objectius, pugui ser un repte encoratjador per a convertir l’estalvi en una rutina.

Compte per a estudiants

Alguns bancs ofereixen comptes per a adolescents específicament creats per cobrir les despeses relacionades amb l’educació, com són la matrícula escolar, els llibres i materials. Aquests comptes poden oferir característiques especials en funció de l’entitat bancària, com a tarifes reduïdes o bonificacions per un bon acompliment acadèmic. 

En funció del banc i del compte triat, l’edat mínima per poder ser-ne titular o operar, pot variar. A més, hi ha casos en els quals mentre el titular sigui menor d’edat, el compte no tindrà comissions i els pares podran establir algun tipus de control parental, com per exemple l’aprovació prèvia per fer qualsevol moviment des del compte.

Beneficis d’un compte bancari per a joves

Educació financera

Aquests productes financers són una excel·lent eina per ensenyar els adolescents i joves la gestió d’un compte i el maneig dels diners. A través de la pràctica real de fer ingressos, retirar diners i monitorar transaccions, els joves poden adquirir habilitats financeres fonamentals que els seran útils al llarg de la seva vida.

Targeta de dèbit associada al compte

El compte bancari per a joves permet contractar una targeta de dèbit per a adolescents de 14 a 17 anys sense comissions d’emissió ni de manteniment perquè facin les seves primeres compres i puguin treure diners. Podràs controlar en tot moment les seves gestions i limitar-ne el saldo. Tot des de l’app amb la teva banca online.

Accés a serveis bancaris bàsics

Un compte jove sol oferir serveis bàsics com transferències electròniques i accés online a la banca. Això, generalment, permet als titulars gestionar els seus diners de manera efectiva i fer transaccions.

Comissions reduïdes

Amb el Compte Sabadell Primer pots obrir un compte per a nens sense comissions d’administració ni de manteniment i sense vinculació1: no cal tenir ingressos periòdics, ni rebuts ni tampoc un saldo mínim.

Per tant, aquest tipus de comptes són una eina veritablement útil per introduir els adolescents i joves en el món de les finances personals. Amb una àmplia gamma d’opcions disponibles, aquests comptes ofereixen una base sòlida per a la gestió financera responsable. 

Abans de triar un compte, és important comparar les opcions disponibles i seleccionar el que millor s’adapti a les necessitats i objectius individuals de cadascun.

Consulta’ns sense compromís i descobreix totes les opcions dels comptes disponibles i com poden adaptar-se a les teves necessitats específiques.

Rendibilitat del compte: 0 % TIN. TAE: 0 %, calculada per a un supòsit en el qual es mantingui de forma constant durant 1 any un saldo mitjà de 1.000 €, aplicant un TIN del 0 % i la comissió d’administració i de manteniment del compte de 0 €/any (0 €/trimestre). La liquidació del compte es fa amb una periodicitat trimestral.El Compte Sabadell Primer està destinat a menors d’edat, de 0 a 17 anys.

Compartir


Link
matricula-

Encara no ets de Banc Sabadell?

Fes-te client amb el nou Compte Online Sabadell

Saber mésSaber més