matricula-
Coneix els nostres productes per a Particulars
Comptes Bancaris Targetes bancàries Hipoteques Préstecs personals i crèdits Estalvi Inversió Jubilació Assegurances Renting Cotxes
Fes-te client i crea el teu compte1 en menys de 10 minuts amb el teu mòbil
Obre el teu compte online
1 Consulta el document informatiu de les comissions
Cercador d’oficines Demana cita online
Centre d’Ajuda Contacte
Tornar
La teva casa, el teu cotxe i altres
Quant costa canviar la hipoteca d’un banc a un altre
Carlos S. Ponz - Tue Apr 16 08:47:52 CEST 2024
Compartir

El cost de canviar la hipoteca a un altre banc depèn de la comissió de subrogació hipotecària i del cost de la taxació de l’habitatge.

Canviar la hipoteca d’un banc a un altre és un procés que rep el nom de subrogació d’hipoteca. Habitualment, el titular del préstec hipotecari ho fa perquè està buscant millors condicions, com un menor tipus d’interès o estendre el termini per rebaixar la quantia de la quota, encara que també és freqüent fer-ho per eliminar comissions o productes vinculats.

Una subrogació d’hipoteca comporta dues despeses principals per al propietari: la comissió per subrogació hipotecària i el cost de la taxació de l’habitatge. Veurem detalladament quin pot ser el cost aproximat de les dues despeses.

Quin cost té una subrogació d’hipoteca

En el cas de la comissió per subrogació hipotecària, no pot excedir del 2 % sobre l’import pendent de pagament a Espanya. A més, aquest límit varia segons el moment en què va contractar la hipoteca:
  • Abans d’abril de 2003. La comissió per subrogació hipotecària no pot superar l’1 % del capital pendent.

  • Entre abril de 2003 i desembre de 2007. La comissió per subrogació hipotecària és, com a màxim, el 0,5 %. 

  • Entre desembre de 2007 i juny de 2019. La comissió màxima per subrogació hipotecària pot arribar fins a un 0,5 % si la subrogació es produeix durant els cinc primers anys i de fins a un 0,25 % a partir d’aquests anys en endavant. 

  • Des de juny de 2019. La comissió de subrogació distingeix entre hipoteques a tipus fix (fins a un 2 % durant els 10 primers anys i fins a un 1,5 % per a la resta) i a tipus variable (fins a un 0,25 % els tres primers anys o fins al 0,15 % si es fa durant els primers cinc anys).

Pel que fa a la taxació de l’habitatge, normalment sol tenir un cost que oscil·la entre els 250 i els 500 euros. 

El banc s’encarrega de pagar les despeses de la notaria, el cost de la gestoria i els aranzels del Registre de la Propietat per inscriure el canvi d’entitat.

Pot interessar-te: Canvia la teva hipoteca al Banc Sabadell

Cal pagar per cancel·lar la hipoteca en una subrogació hipotecària?

En una subrogació hipotecària, el propietari no ha de pagar cap despesa associada a la cancel·lació de la hipoteca per obrir-ne una de nova a un altre banc. 

Però, atenció, perquè si decideixes cancel·lar la hipoteca pel teu compte, és probable que acabis pagant més, ja que, a més de la taxació, hauràs d’abonar les despeses de cancel·lació de la hipoteca, com són les de la gestoria, i la comissió d’amortització anticipada que, en alguns casos, pot arribar a suposar el 2 % del capital pendent. A més, quan obris una hipoteca nova a un altre banc, és possible que també hagis de pagar una comissió d’obertura.

Exemple pràctic del cost d’una subrogació d’hipoteca

Una persona vol fer una subrogació d’hipoteca, però encara li queden 100.000 euros per pagar al seu antic banc. La comissió de subrogació hipotecària és de l’1 %, de manera que haurà d’abonar 1.000 euros amb el cost de la taxació de l’habitatge. En total, el cost per canviar de banc la seva hipoteca li suposa uns 1.300 euros.

A més de conèixer les hipoteques de Banc Sabadell, a la nostra pàgina web trobaràs informació específica sobre la subrogació d'hipoteques. Et facilitem en la mesura que sigui possible aquest procés, amb un estudi personalitzat i sense compromís, per ajudar-te a trobar el préstec que millor s'ajusta a les teves necessitats. Pots sol·licitar canviar la teva hipoteca a Banc Sabadell per Internet oa una de les nostres oficines. I recorda que les nostres hipoteques no tenen comissió d'obertura. Si vols, també podràs fer una simulació hipotecària1 amb les condicions que triïs.

Conoce las hipotecas de Banco Sabadell y escoge la que mejor responda a tus necesidades y a tu situación económica. Además, podrás realizar una simulación hipotecaria1 con las condiciones que elijas.

Recorda que, si ho desitges, pots consultar un expert del Banc Sabadell perquè t’aconselli sense cap compromís. Pots sol·licitar una cita amb un dels nostres especialistes.

El resultat d’aquesta simulació serà de caràcter publicitari i orientatiu basat en dades provisionals. Per elaborar-la ens basarem en les condicions actuals del mercat i en les dades que ens facilitis a través de les properes pantalles. Si desitges sol·licitar una hipoteca un cop hagis vist el resultat de la teva simulació, hauràs de contactar amb nosaltres per obtenir més informació i rebre la teva oferta personalitzada.

Fotografia de Tumisu de Pixaby

Compartir


Link
matricula-

Simula la teva hipoteca ara i descobreix quina s'adapta millor a tu

Esbrina què encaixa millor amb tu, si la nova Hipoteca Mixta, la Fixa o la Variable. Fes la teva simulació sense compromís ni documentació inicial i coneix com seria la teva quota mensual aquí i ara. 

Calcula la teva hipotecaCalcula la teva hipoteca