matricula-
Coneix els nostres productes per a Particulars
Comptes Bancaris Targetes bancàries Hipoteques Préstecs personals i crèdits Estalvi Inversió Jubilació Assegurances Renting Cotxes
Fes-te client i crea el teu compte1 en menys de 10 minuts amb el teu mòbil
Obre el teu compte online
1 Consulta el document informatiu de les comissions
Cercador d’oficines Demana cita online
Centre d’Ajuda Contacte
Tornar
La teva casa, el teu cotxe i altres
Per què qualsevol persona ha de tenir una assegurança de vida
José Manuel Veiga, Director d'Assegurances de Protecció de BanSabadell Seguros - Wed Aug 23 08:47:52 CEST 2023
Compartir

Garantir el futur econòmic dels éssers estimats és l'objectiu fonamental d’una assegurança de vida

Una assegurança de vida té com a principal objectiu garantir el benestar econòmic dels éssers estimats i del mateix assegurat per poder sostenir-se davant d'alguna eventualitat greu, com ara una invalidesa permanent absoluta o la defunció. És fonamental que l'assegurança de vida s'ajusti a les necessitats reals de cada família, tenint en compte diversos factors com ara el nombre d'integrants, l'edat i l'estat de salut de cadascun, així com la solvència econòmica. 

Per què contractar una assegurança de vida?

És freqüent que moltes persones abans de contractar una assegurança de vida es preguntin si és una bona decisió o si es tracta d'una altra despesa més que afegir a les que ja es tenen. Tal com explica José Manuel Veiga, director d'Assegurances de Protecció de BanSabadell Seguros, una assegurança de vida “ofereix la tranquil·litat de saber que passi el que passi, una família intentarà poder mantenir el nivell de vida durant el temps necessari per readaptar-se a la nova situació”.

«Cal tenir en compte que, de mitjana, es necessiten uns cinc anys perquè una família es recuperi econòmicament després de la pèrdua d'un dels seus membres, i és quelcom en què tots hem de pensar per protegir els nostres», afegeix Veiga.

Pot interessar-te: Encara no tens una assegurança de vida? Deixa't assessorar i contracta l'assegurança de vida que s'adapta millor a les teves necessitats

Què cobreix una assegurança de vida?

«La principal cobertura de qualsevol assegurança de vida és la de defunció. Però igual d'important és disposar de la cobertura d'incapacitat permanent absoluta, ja que aquesta impossibilita l'afectat per continuar desenvolupant amb normalitat la seva activitat professional i personal, i fins i tot pot requerir despeses addicionals per al seu tractament», afirma el director d’Assegurances de Protecció de BanSabadell Seguros. 

En l'actualitat, al mercat hi ha productes que s'intenten adaptar el millor possible a les necessitats reals de cada família, com és el cas de l’assegurança Life Care de BanSabadell Vida. «L'assegurança de vida Life Care, a més de la mort, cobreix la incapacitat permanent absoluta, sigui per accident o per malaltia», detalla Veiga. 

A més, entre els serveis addicionals que té, cal destacar els d'orientació mèdica telefònica les 24 hores sense límit, sol·licitar una segona opinió mèdica en cas de malaltia greu als millors professionals mèdics del món sempre que calgui, obtenir atenció personalitzada per part d’un equip de psicòlegs o un assessorament sobre nutrició, al·lèrgies i alimentació infantil.

També hi ha cobertures que avancen capital en cas de patir malalties greus com, per exemple, càncer. És en moments com aquest quan una assegurança de vida demostra la seva importància, ja que ajuda l'assegurat a costejar tractaments mèdics que d'una altra manera no es podria permetre. A més, suposa una ajuda important per a l'economia familiar, ja que és probable que davant d'aquest tipus de situacions l'assegurat no pugui desenvolupar la seva activitat professional.

Altres avantatges de les assegurances de vida

A més de protegir econòmicament la família de l'assegurat després de la defunció, de poder fer front al pagament d'una hipoteca o d'un préstec, d’ajudar a garantir el futur dels fills, de cobrir el possible risc de patir una incapacitat permanent absoluta, o d'estar protegit davant de malalties greus o un accident inesperat, com ara un de trànsit, les assegurances de vida solen oferir altres beneficis importants per als clients. Per exemple, quan algú mor, a més dels pagaments pendents, cal tenir en compte que tant l'enterrament com la incineració solen suposar una despesa elevada. Gràcies a aquest producte, alguns serveis es podrien cobrir, fins i tot sense haver contractat una assegurança de decessos. En aquesta línia, i en funció de la comunitat autònoma on es resideixi, després de la defunció cal liquidar l'impost sobre donacions i successions per poder gaudir de l'herència, i els diners de la pòlissa de vida poden ajudar a solucionar aquest tràmit, que pot arribar a ser certament onerós en algunes regions.

Davant de qualsevol dubte sobre la contractació d'una assegurança de vida, el més oportú és comptar amb l'assessorament d'un gestor del banc, que solucionarà qualsevol qüestió que sorgeixi i orientarà sobre el producte que millor respongui a les necessitats de cada família.

Pot interessar-te: La importància de contractar una assegurança de vida
 

Assegurança mitjançada per BanSabadell Mediación, Operador de Banca Seguros Vinculado del Grupo Banco Sabadell, S.A., NIF A03424223, amb domicili a l’av. Óscar Esplá, 37, 03007 Alacant, inscrita en el R. M. d'Alacant i en el Registre administratiu de distribuïdors d’assegurances i reassegurances de la Direcció General d'Assegurances i Fons de Pensions amb la clau núm. OV-0004, actuant per a BanSabadell Vida, Sociedad Anónima de Seguros y Reaseguros. Té subscrita una assegurança de responsabilitat civil d’acord amb el que disposa la normativa de distribució d’assegurances i reassegurances privades vigent en cada moment. Pots consultar les entitats asseguradores amb les quals BanSabadell Mediación ha formalitzat un contracte d’agència d’assegurances al web www.bancosabadell.com/bsmediacion.

Fotografia de Kelli McClintock en Unsplash.

Compartir


Link
matricula-

Protegeix el que més vols

Descobreix les nostres ssegurances de salut, llar, cotxe, vida i accidents i decessos.

Saber més Saber més