matricula-
Coneix els nostres productes per a Particulars
Comptes Bancaris Targetes bancàries Hipoteques Préstecs personals i crèdits Estalvi Inversió Jubilació Assegurances Renting Cotxes
Fes-te client i crea el teu compte1 en menys de 10 minuts amb el teu mòbil
Obre el teu compte online
1 Consulta el document informatiu de les comissions
Cercador d’oficines Demana cita online
Centre d’Ajuda Contacte
Tornar
Internacionalizaciò
L’assessorament, clau per internacionalitzar un negoci
Celia Lorente - Mon Oct 17 19:50:38 CEST 2022
Compartir

La internacionalització és una oportunitat per a les empreses, però també un procés complex. L’assessorament és clau per arribar a altres mercats

La internacionalització representa una oportunitat perquè les empreses creixin, ampliïn la xarxa de clients i augmentin les vendes. Però, abans de començar a operar a l’exterior, les empreses han d’afrontar una sèrie de reptes. Comptar amb l’assessorament d’un professional, com ara el gestor de l’entitat bancària, és clau per resoldre’ls amb èxit.

 

Fer negocis a l’estranger és un procés complex que no està exempt de riscos i d’obstacles que afecten tant la rendibilitat de les operacions internacionals com la capacitat financera i la reputació de les empreses. Per tant, abans d’iniciar aquesta aventura cal analitzar, a més de l’entorn i els avantatges competitius, les dificultats i els desavantatges que poden sorgir durant el camí.

 

Per això, Banc Sabadell compta amb un servei de Consultoria Internacional, amb experiència i presència al mercat global, per ajudar els clients a desenvolupar la seva activitat a tot el món.

Per què és clau tenir assessorament per a l’exportació?

L’assessorament professionalitzat a través d’experts que acompanyin i guiïn durant tot el procés serà clau per internacionalitzar una empresa amb totes les garanties. Entre les accions més rellevants que poden dur a terme destaquen:

  • Fer inventari. Aquests professionals podran fer un inventari de tots els reptes i els riscos i mesurar-ne l’impacte sobre els objectius estratègics de l’empresa, així com facilitar tota la documentació necessària per culminar la internacionalització.
  • Analitzar l’entorn. Una de les accions clau d’un assessor és fer un estudi comparatiu entre països per saber quins són els més adequats per internacionalitzar el negoci. En aquest estudi s’ha de fer un llistat entre els millors candidats i fer-ne una comparativa, en què es valoraran qüestions com ara la proximitat, la població, el risc país, la posició dins del mercat, la seguretat, els costos logístics, els pagaments, les barreres d’entrada, els preus de compra, etc. A més, és primordial estar al dia dels requeriments legals que cal complir respecte de les normes i regulacions de cada país.

Pot interessar-te: Com puc identificar els millors mercats per al meu negoci?

  • Invertir adequadament. Assessorar-se amb professionals amb experiència en internacionalització d’empreses és de vital importància, sobretot a l’hora d’invertir en mercats emergents que ofereixen oportunitats de creixement molt altes, però també més exposició a l’anomenat risc país i, per tant, més possibilitats de fracàs.
  • Elaborar un pla d’exportació. És indispensable per iniciar un procés d’internacionalització sostenible. Un pla d’exportació està basat en dos pilars: una anàlisi interna de la companyia per identificar les fortaleses i les debilitats al mercat local i avaluar el potencial de l’empresa fora de les fronteres; i una anàlisi externa per estudiar-ne el sector i l’entorn on es desenvoluparà l’activitat, definint les oportunitats i les amenaces.

Pot interessar-te: És un bon moment, per internacionalitzar la meva empresa?

 

La Guia pràctica de comerç exterior: Exportar per créixer‘ de Banc Sabadell recull informació d’interès per dur a terme el procés d’internacionalització i inclou, a més, altres aspectes imprescindibles:

  • Documentació comercial
  • Mitjans de pagament i de finançament
  • Normativa de moviments de capitals
  • Transport i duanes

A més, aquest document ofereix molts exemples pràctics que ajudaran de manera estructurada i eficient a prendre la decisió més convenient per fer créixer l’empresa a l’exterior.

 

Vols que un expert t’aconselli sense cap mena de compromís sobre què convé més a la teva empresa? Deixa’t assessorar per un especialista.

Compartir


Link
matricula-

Portem més de 140 anys al costat de les empreses

Creiem que la millor manera d'ajudar-te a créixer és involucrar-nos com si fóssim part del teu equip. Per això, sempre tens un gestor i especialistes per oferir-te solucions a mida, sigui quina sigui la mida i el sector del teu negoci.

Saber mésSaber més