Gener 2012
Butlletí mensual
Banc Sabadell
Exportar per Créixer

Perquè exportar no pot ser l’aposta d’uns quants, sis organitzacions, cadascuna líder en el seu àmbit, han acordat oferir de manera conjunta solucions, pensades i adreçades a les empreses exportadores. El programa Exportar per Créixer -constituït per AMEC, Arola, Banc Sabadell, CESCE, Esade i Garrigues- és un objectiu ambiciós que busca impulsar i facilitar l’activitat exportadora al nostre país.

Exportar per Créixer neix amb vocació d’acompanyar les empreses en la seva internacionalització, aportant sinergies i valor a l’activitat exportadora, tan fonamental per al futur de les nostres empreses i del nostre país. Estem convençuts que serà útil per a la seva empresa.

Temes d'actualitat
 

Banc Sabadell
Claus per obtenir el crèdit documentari perfecte per al seu negoci.

 

Arola
El paper de les duanes
en la planificació de les exportacions.

Dues de cada tres presentacions de documents en un crèdit documentari no són conformes en la seva primera presentació. Carme López, directora de Comerç Exterior de Banc Sabadell, ens explica quines són les claus per obtenir el crèdit documentari perfecte per a la seva empresa.

L'atonia del consum interior obliga les empreses a buscar mercats alternatius mitjançant l’exportació, exigint un coneixement i una valoració acurada dels riscos derivats del trànsit duaner.

Veure document complet
Veure document complet
 

Amec
La internacionalització és clau en el futur de l’empresa.

 

CESCE
Fer de la nostra Pime una empresa global: més fàcil del que sembla.

L’entorn econòmic actual requereix una visió cosmopolita de l’activitat econòmica i de les estratègies empresarials.

Pime i mercat global, aquesta és la combinació de moda en les presentacions i conferències que s’estan impartint aquests dies en diverses sessions i jornades que s’organitzen per a les petites empreses a tota la geografia espanyola.

Veure document complet
Veure document complet
 

GARRIGUES
Exportació o
implantació?

 

ESADE
Conseqüències de la crisi global.

Diversos són els factors que intervenen en la planificació de l’estratègia d’internacionalització d’una empresa, entenent com a tal tant el procés de comercialització dels seus productes a l’exterior com la implantació directa en altres territoris.

Javier Santiso, professor associat del Departament d’Economia d’ESADE, ens parla de les conseqüències de la crisi global en què estem immersos i de com afecta els mercats emergents.

Veure document complet
Veure document complet
Document en anglès
País recomanat
 

La India

Banc Sabadell

 

Arola

Banc Sabadell, present a l’Índia des de 1994, va ser el primer banc espanyol al país.

Jeena & Company – Global Logistics, la companyia transitària més antiga a l’Índia, constituïda el 1900.

Veure informació
Veure informació
 

Amec

 

CESCE

Com establir-se en el mercat indi.

Fitxa sobre l’Índia elaborada per CESCE, amb dades actualitzades sobre la situació política i econòmica.

Veure informació
Veure informació
 

GARRIGUES

 

ESADE

Publicació regular del Garrigues Indian Desk.

Chapter Esade Alumni a l’Índia.

Veure informació
Veure informació
Organisme internacional
 

La Cambra de Comerç Internacional

La Cambra de Comerç Internacional (ICC) és l’organització empresarial mundial, un organisme de representació que parla amb autoritat en nom de les empreses de tots els sectors a qualsevol lloc del planeta.

Veure document complet
Fonts
 
DataComex. Estadístiques de comerç exterior.
 

Accés a:

  • DataComex: dades mensuals oficials del comerç exterior espanyol, actualitzades des de 1995 per països, mercaderies, fluxos, comunitats, transport i lliurament.
  • DataUE-Anual: dades anuals oficials del comerç exterior de la UE, des de 1988 per països membres, països socis, mercaderies, fluxos i tipus de comerç.
  • DataUE-Mensual: dades mensuals oficials del comerç exterior de la UE, des de 2006 per països membres, països socis, mercaderies, fluxos i tipus de comerç.

Per accedir, cancel·lar o rectificar les seves dades o l´adreça de correu electrònic en la qual vol rebre aquest tipus d´informació, ho pot fer per correu postal o a qualsevol de les nostres oficines. Si no vol rebre més aquest butlletí, simplement faci clic aquí.

Sabadell és una marca registrada de Banco de Sabadell, S.A., avda. Óscar Esplá, 37, 03007 Alicante. Inscrit en el Registre Mercantil de Barcelona, full B-1561. NIF A-08000143. Adreça de correu electrònic: info@sabadellatlantico.com.